Jump to content
IGNORED

De qué planeta viniste?


Meazza

Recommended Posts

meni, najveci ikada. suze mi bukvalno idu na oci.

prvo secanje iz detinjstva koje imam je slalom kroz celu ekipu Engleske u Meksiku. taj gol je dokaz da je ono malo ranije zaista bila bozja ruka. 

 

odmaraj majstore, zasluzio si.

Link to comment

Šta pametno napisati...

 

Baš kao da je i jedan delić mene otišao..i to onaj najbezbrižniji. Sinonim za fudbal za nas koji smo bili klinci 80-ih. Nešto najbliže božanstvu (za ogroman broj ljudi), što je ova igra ikada proizvela.

 

 

  • +1 2
Link to comment

Завидим вам свима који сте имали прилику да гледате Дијега Марадону, поготово уживо. Његова величина надилазила је његов играчки период па је био и остао вољен и међу нама млађима. Колико због прича и видео снимака којима смо задојени од малих ногу, толико и због самог Дијега, његове харизме, али и његове декаденције. Истовремено је био и бог и један од нас, грешно божанство. И много, ненадокнадиво ће недостајати фудбалу.

 

 

diego.jpg

  • +1 3
Link to comment
1 hour ago, harper said:

 

 

Ja ga video uzivo, digao je i mene zajedno sa 90 hiljada ljudi. 

 

takodje. kao dvanestogodisnjak. i mnogo nam je bilo lepo da mu ime izgovaramo: diego armando maradona i u tom izgovaranju kao neko bozanstvo odavanje casti. i dan danas kada izgovaram ima taj neki zvuk velicanstva.

  • +1 6
Link to comment

Čudno je na koji način vremenska perspektiva učini da posumnjam u prirodan poredak stvari.

Maradona je stupao na scenu kada je Pele silazio sa nje. Maradona je bio savremenik, a Pele neko ko je pripadao prošlosti i o kome sam toliko slušao. Lovio sam retke snimke njegovih utakmica, zapravo samo fragmente te prošlosti, u dokumentarcima, ili u specijalima pred svetska prvenstva, kada bih se čak išćuđavao snimcima u boji, toliko je to izgledalo daleko.  A evo sada, o Maradoni govorimo kao o prošlosti. 

  • +1 1
Link to comment

Pamtim ga od leta 82, imao sam tacno 7 i po, treba da pocne mundijal u spaniji i svi pricaju samo o njemu, te najbolji igrac, najskuplji, treba da predje u barcelonu... a ja nisam znao ni kako izgleda i toliko sam zeleo tu slicicu ali nikako da je izvucem, na kraju sam dao nekom ko zna koliko slajbi za maradonu, a on ko neka devojka, sa kovrdzavom kosom. Znao sam vec kempesa, i on je bio faca do jaja, mislio sam da je i maradona takva faca, ime je svakako zvucalo bogovski. Nista nije uradio u spaniji, al jebiga posle je u meksiku sravnio sve sa zemljom. Buldozer. 

  • +1 1
Link to comment
7 minutes ago, Meazza said:

Samo jedno secanje iz detinjstva imam vezano za Maradonu, a to je ovaj gol:

 

 

 

Kada su ga izbacili sa ovog mundijala moj ujak je bio ocajan..znao je da je to poslednji put da ga gledamo u nekom ozbiljnijem pokusaju igranja fudbala. 

 

 

Link to comment
  • Redoran pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...