Jump to content
IGNORED

World Cup 2022 - opšta tema


renne

Recommended Posts

Opšta tema, pošto su danas određena neka pravila i datum ždrijeba

Quote

Evropa će u Kataru imati 13 predstavnika, najviše od svih članica FIFA. Deset selekcija direktno će se plasirati na SP, a tri vize obezbediće i pobednici baraža. Baraž za plasman na Mundijal odigraće se po novom sistemu.

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo učestvovaće 55 selekcija iz Evrope, podeljenih u 10 grupa, od kojih će u pet biti po pet selekcija, a u preostalih pet po šest reprezentacija. Kvalifikacije će se igrati u periodu od marta do novembra 2021. godine, a baraž u martu 2022.

Pobednici deset grupa direktno će se plasirati u Katar, a drugoplasiranim timovima pridružiće se i dve najbolje selekcije iz Lige nacija, koje do tog trenutka nisu izborile mesto na SP, ili u baražu. To znači da će se 12 selekcija boriti za poslednja tri "evropska" mesta na Svetskom prvenstvu u Kataru.

UEFA je potvrdila i to da neke selekcije neće moći da se sastanu u grupama, pa tako Bosna i Hercegovina i Srbija ne mogu da igraju protiv fudbalske selekcije tzv. Kosova, Rusija ne može da igra ni protiv tzv. Kosova, ali ni Ukrajine, dok Španija ne može da bude u grupi sa Gibraltarom, a Jermenija sa Azerbejdžanom.

Žreb grupa održaće se 29. novembra 2020. godine, a za završni turnir u aprilu 2022.

 

  • +1 1
Link to comment
  • 3 months later...

nejmar je takav pa je takav, ali ovo sranje od penala je 120% na sudijinu dušu... očigledno je želio (ili morao, koga boli q) da ga sudi, jerbo se ono iz aviona vidjelo da nije penal

Link to comment

Smešna su mi bila oba penala. Ovo suđenja svega i svačega kao penal mi baš ide na živce. Porokaće sve rekorde sveta sa bele tačke, Nejmar i njemu slični. Je l' prenošenje Conmebol kvalifikacija znači da je SK uzeo Kopu Amerike ili ona ostaje na Areni?

  • +1 1
Link to comment
On 13.10.2020. at 17:39, theanswer said:

Urugvaj primio 4 komada u Ekvadoru i još se igra

 

Odrali smo ih. Lepi golovi.

 

Sve neka omladina, nijedan igrac iz velike trojke: LDU, Emelec, Barcelona.

 

Stasali omladinci.

Link to comment
  • 1 month later...

Да ли су Швајцарци имали тешку групу квалификација за СП у задњих десетак година, i think not

Link to comment
  • Redoran changed the title to World Cup 2022 - opšta tema
  • Redoran pinned this topic
  • aram locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...