Jump to content
IGNORED

Lepota života bez profesionalnog fudbala


Redoran

Recommended Posts

Razmišljam pre neki dan uz čašu vina, koliko je prošlo otkako sam zadnji put planirao svoj dan tako da se vratim kući na vreme da uhvatim prenos neke fudbalske utakmice.

 

Koliko je prošlo otkako sam otvorio neki portal kako bih pregledao beskrajne rezultate, tabele i izveštaje iz profesionalnih fudbalskih takmičenja koja ispunjavaju svih sedam dana u nedelji.

 

Izgleda kao večnost. A čitav taj život prepunjen i naširoko izbombardovan profesionalnim fudbalom izgleda kao neka davna prošlost.

 

Najiskrenije rečeno, izgleda kao uspešno izlečen porok. I to posle samo mesec dana. Da me pitate da li postoji nešto dobro u ovoj globalnoj pošasti i haosu koji tek sledi, na keca bih rekao da je to prestanak profesinalnog sporta.

 

Čak i u ovom kućnom pritvoru pronašao sam aktivnosti i zanimacije koje su 60x korisnije i zanimljivije od arčenja vremena na profesionalni sport (čak i indirektnog, u smislu prijema i obrade informacija o profesionalnom sportu koje udaraju sa svih strana, bez da se uopšte pogleda neka utakmica). Mogu misliti kako bi tek bilo da imam punu slobodu kretanja i društvenih aktivnosti.

 

Mislim se, šta ako teoretski više nikada ne bude odigrana utakmica EPL, LŠ ili Svetskog kupa? I sve više kontam da bi život bio veoma lep i bolje ispunjen nekim daleko bitnijim stvarima.

 

Ovo se ne odnosi samo na fudbal nego na profesionalni sport uopšte. Kako dani prolaze sve više bih voleo da se nikada ne vrati. Da iščezne sav njegov društveni uticaj i da algoritam "Vesti - Sport - Društvo - Ekonomija - Kultura" ostane bez jedne od najuticajnijih komponenti. Da probamo malo da živimo bez nje. Imam utisak da uopšte ne bi bilo loše.

 

Ili ajde, neka se vrati, ali da mu malo to jest mnogo opadnu ovaj suludo nerealan značaj i medijski prostor koje je uživao do početka marta. I dalje bih se u svako doba dana skupio sa ekipom iz kraja da igramo na male goliće u gajbu piva, i dao bih svoje pare od poreza državi da masovno izgradi sportske sale u školama, ali ne bih da ikada više blejim u TV ili idem na stadion da gledam nekog kako to radi profesionalno. Možda kada bi se davalo u bioskopima, pa odeš jednom mesečno. Ali da ti u rođenoj kući to 24/7 izbija iz nekoliko multimedijalnih uređaja... ne, hvala. Bolje je da ga nema. Ili da ga barem ne bude par godina pa da vidimo koliko nam je zaista potreban u životu.

 

Ako tema nije primerena za ovaj podforum prebaciću je negde drugde. Ali realno me zanima kako vi ostali ovo vidite. Da li jedva čekate da se vrati ili je naprosto prestalo da bude toliko bitno?

Link to comment
  • Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Meazza

    27

  • John Coltrane

    7

  • Ratamahatta

    6

  • Babu Bhatt

    5

Praćenje fudbala sam sveo na minimum i prije ove pandemije. U suštini jedino što me emotivno dotiče jeste vezano za Partizan, a to nije prestalo već je sa godinama počelo da blijedi, pošto je klub neminomno pratila sudbina države u kojoj se nalazi. Sa velikim klubovima nikada nisam mogao da se identifikujem, pratio sam Svjetska prvenstva i navijao za male i to bi mi vjerovatno nedostajalo. 

Link to comment

Prvih dana sam krizirao, brojao dane od poslednje odgledane, i na kladionici odigrane utakmice.

Sad mi sve manje nedostaje. Kladionica mi ne nedostaje uopšte, mada sam to znao i pre, jes sam samovoljno pravio ogromne pauze.

Sada bacim oko na ove beloruse, čisto da me želja mine, ali sve polako isčezava

Link to comment

Meni više nedostaje NBA nego fudbal i jedino mi je žao zbog toga što Lacio neće završiti ovu sezonu onako kako sam se nadao da može, tj. što neće osvojiti titulu.

Link to comment

Otkako sam se bacio na kladjenje pre jedno dve decenije, fudbal sam pratio dobrim delom kroz kladjenje, kvote i to ludilo ali sam pratio sve sto sam igrao, i nize lige koje su prenosene, tipa druge lige Nemacke, Francuske, Engleske i slicno, zapravo sve sto je prenoseno. Kasnije kad sam se presaltao u kladjenju na sportove koji mi donose kao neke pare, tenis i kosarku, od fudbala sam gledao SP i EP, LS i zavrsnicu LE, domaci derbi i neke jace evropske i nekad juznoamericke lige. Ostalo jako retko. Valjda mi zbog toga ne fali nesto mnogo otkako je ova kriza.

Kladionica mi fali jos manje, poginuo od kraja januara do pocetka marta preko 5000 evra i taman vratio oko 1500 ali zatvorise nas 21. marta, kad sam bio u naletu... mada ne zalim, mozda bi posle opet izginuo ko nemac. Ne moraju nikad vise ni otvarati, sto se mene tice.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Link to comment
1 hour ago, Meazza said:

Pomesana su mi osecanja. Nedostajao bi mi reprezentativni fudbal, ovo ostalo mi ne treba.

 

 

Ako mi nesto ne fali..to je ovo..doduse, ako je rec o nasima. 

 

Umem da ozbiljno uzivam u EP i SP ako nasi ne ucestvuju.

 

Edited by SNARC
Link to comment

fudbal mi ni najmanje ne nedostaje, ali mi kosarka fali. ok, naslovno pitanje se odnosi samo na fudbal, ali zasto ne prosiriti na vasceli profi sport.

skoro 30 godina manje-vise redovno idem na kosarkaske utakmice, poslednjih 15 imam sezonsku kartu za kkcz, i odlasci na te utakmice postali su neka vrsta rituala, "vise od sporta", druzenje sa par ljudi koje vidjam na tim utakmicama, gledamo tekmu, zezamo se, pa nekad posle odemo na trece poluvreme. u kucnim uslovima gledam kosarku kada god ima na tv-u, ali ako mi iskoci neki koncert, pozoriste ili vec neka druga obaveza ili zanimacija, relativno bezbolno se presaltam na to. i rekao bih da je taj moj odnos prema kosarci zdrav. ne obuzima me do granice ludila da mi non stop iskace i da pratim sve zivo, a opet je lep hobi i nesto cemu se radujem. stoga nedostatak kosarke ne vidim kao spas od besmisla koji me zbog kosarke obuzima u normalnim okolnostima, niti sam u bilo kakvoj narkomanskoj krizi jer je nema, rekao bih da imam 1 zdravo nedostajanje  :)

 

 

Link to comment

ne nedostaje uopšte, verovatno jer sam preokupiran i bombardovan drugim sadržajima i informacijama. odavno sam izgubio tu neku radost gledajući fudbal, izuzimajući partizan. nisam pratio skoro ništa, lš eventualno od 1/2 finala, italijance, engleze, špance ništa, mrtvo more

 

 

verujem da će se zainteresovanost vratiti na isti nivo kad ovo panludilo utihne. na žalost


 

basket fali

 

Link to comment

Sve manje nedostaje kako vreme odmice, nisam ni ranije gledao preterano utakmica, ove sezone je bio zanimljiv Liverpul, Atalanta, Lacio, Lajpcig, gledao sam malo Olimpijakos zbog ovog naseg, gledao bi mozda Milan, Atletiko ili Marsej da su gledljiviji. Nasa sezona u Srbiji je pretila da postane bas losa tako da mi to najmanje nedostaje. Vise poneki uzivo odlazak na utakmicu ali ima vremena. Sve ima svoje razloge pa i ovo sto se desava.

Link to comment
1 hour ago, SNARC said:

 

 

Ako mi nesto ne fali..to je ovo..doduse, ako je rec o nasima. 

 

Umem da ozbiljno uzivam u EP i SP ako nasi ne ucestvuju.

 

 

Meni su svetska i evropska prvenstva kalendar u odnosu na koji racunam godine. Gde sam bio 2004? A, da, tad je bilo evropsko u Portugaliji, secam se, gledao sam ga tu i tu, znaci te godine je bilo to i to.

 

Sto se tice nase reprezentacije nisam neki fan, ako pobede super, ako izgube svejedno mi je manje-vise.

Edited by Meazza
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...