Jump to content
IGNORED

beatoful


MocaVukotic

Recommended Posts

ne radim ništa mesec dana, čuvam dete i vršljam po jutjubu, i naletim na ovog lika, zove se rick beato, ima kanal gde pravi videe o tome what makes this song great, pa onda redja po mejnstrimu i raščlanjuje pesme po kanalima, izdvaja bas, pa bubnjeve, gitare, vokale, znači ono, konstrukcija pesme, aranžmani, produkcija i tako to, usput pokazuje kako se šta svira i piše akorde po ekranu . meni kao laiku bilo prilično zanimljivo, pa reko da podelim, ionako je pdf na samrti. verovatno mnogi već i znate za njega, a verujem da će biti zanimljivo svima. evo jedan sempl da vidite otprilike o čemu se radi. lets take a look...

 

 

  • +1 2
Link to comment
  • 1 year later...

Naletih na ovo, pratim ga odavno, proslavio se snimkom sa klincem, trenutno strimuje dosta teorije, a ima dobar način objašnjavanja, onako gitarski, u relativnim pojmovima (priča u relacijama, ne tačnim nazivima akorada/tonova), ko hoće da uđe u taj svijet ili se podsjeti, super je Rik lik. 

Link to comment

Pratim odavno, mislim da sam i kacio ovde ponesto ranije...

 

Rik i ja smo vrsnjaci skoro u dan, s tim sto je on dobio sav talenat. Pratim ga i na Instagramu, tamo shreduje bas lepo, a danas je bas objavio tamo da mu je umrla macka od skoro 20 godina, Jedno hiljadu poruka saucesca (i moja... ) - sta ti je popularnost.

 

Elem, kao i mnogi drugi YT kanali, vise mi se dopadalo kad je bilo manje popularno. Bilo je vise Wes Montgomery a manje hair metal. Ne kazem da podilazi masovnom ukusu (a i kad/ako to radi to je uvek na 1 nivou), ali je dosta ogranicen tim svojim ciljanim trzistem. Za mene je uvek tu previse Bostona, Rusha i Totoa, a premalo alternative (nikad nije spomenuo ni njihovog, mislim americkog, Ry Coodera, niti Briana Setzera... a Robin Guthriea, David Thorna i sl da ne pominjem.) Ali, OK, to je njegov YT kanal. (Adam Neely je takodje sjajan i lepo se nadopunjavaju.)

 

U jednom videu seta se po Italiji (odakle su mu preci), ide po prodavnicama i bre niti jedan Buongiorno, Ciao niti Grazie! Aman... :D "Beato te!" (Lucky you!) - pa da naucis makar nesto, da ne kazem da se nadam da 1 dana osvane "What Makes This Song Great - Franco Battiato" (haha)

Reaction GIF

 

 

Link to comment

Meni je bio odličan kad je odradio Džoni Mičel (Amelia) i objašnjavao njen štim, to mi je bilo super, nisam se nikad bavio tim alternativnim štimovima.

Ima i dobrih videa mimo ovog What makes... serijala, jeste da je malo hiperproduktivan, ali super objašnjava, jer ima pokriće u svim oblastima, i kao gitarista i kao teoretičar i kao producent.

Link to comment

Meni je do sada epizoda WMTSG u kojoj analizira "Kiss From A Rose" najbolja...pokrio je svaki detalj, imao i razgovor sa Sealom preko telefona.

Stvarno šteta što YT, tačnije vlasnici prava, jedu govna sa kopirajtom. Koliko bi tek velikih izvođača mogao da obradi u tom serijalu da mu ne zagorčavaju život. 

  • +1 1
Link to comment

Ima neki klip gdje neki klinac objašnjava drugu stranu, zašto su kao u pravu ti lejbeli... malo je flejmerski naslovljen klip, ali klinac priča ok, ima i Rikov odgovor, ali zaista ne kapiram šta imaju protiv tog njegovog serijala. On im radi promociju i to kakvu, bukvalno od njegovih klipova neko samo može (dodatno) da se zaljubi u određenu pjesmu, bend ili pravac. Plus on razlaže pjesme, ponavlja fraze, pušta ispočetka, ubacuje priču... Ko hoće da sluša pjesmu sigurno je neće slušati kod Rika klip od 15 minuta da bi čuo 30 sekundi rifa, niti on ima bilo šta od toga sem klikova. Jebiga, ispade da je zabranjeno ne samo komentarisanje, već i edukativni aspekt. A njegova priča je baš edukativna. 

  • +1 2
Link to comment


Ja sam pogledala samo ovu o Metal'lkinoj "Master of Puppets" i iskreno me je covek smorio, haha, previse je insistiranja na tim finesama sa gitarama i rasclanjivanja do u sitna crevca. Mozda meni nije potrebno bas toliko detalja :unsure:


Link to comment
1 hour ago, I*m with the pilots said:


Ja sam pogledala samo ovu o Metal'lkinoj "Master of Puppets" i iskreno me je covek smorio, haha, previse je insistiranja na tim finesama sa gitarama i rasclanjivanja do u sitna crevca. Mozda meni nije potrebno bas toliko detalja :unsure:

 

 

Probaj onda ovu dvojicu :D Meni su klipovi sa reakcijama generalno dosadni, ali ovaj je odličan.

 

 

Link to comment

Za pilots i ostale kojima je dosadna analiza pesama u sitna crevca (tj. ono sto je suvise tehnicki) preporucujem epizode u kojima slusa top 10 sa Spotifaja.

 

To su generalno smesne pesme i to je sve dosta zabavno, a ponesto i valja, npr Bruno Mars.

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...