Jump to content
IGNORED

La Liga sve sezone


Cane Vukic Prebranac

Recommended Posts

spacer.png

 

 

 

Ајмо Хуане наново. Осамдесет девета сезона шпанске прве лиге.

 

Протекла сезона је била прва у историји у којој је имплементиран ВАР и чини ми се да је у Шпанији то некако изгледало најбоље у поређењу са другим лигама, нпр Серијом А.

Била је то уједно и прва сезона након много година у којој нисмо гледали Кристијана Роналда у дресу Реал Мадрида.

 

Шампион је била Барселона другу годину заредом. Валверде испоручује у Примери, али у Европи преживљава трауме. Након преокрета у Риму, десио се и преокрет у Ливерпулу. Европска титула је оно што сви хоће па се поново посегло за бомбастичним појачањем. Стигао је Гризман. Нисам сигуран да Барса ради праве ствари на тржишту, али нема сумње да је доведен врхунски фудбалер. Траје и сага о повратку Нејмара, спомиње се трејд у којем би за Париз отишли Кутињо и Дембеле. Телевиса пресента.

Ракитићев утицај у екипи је изгледа инспирисао нове дресове, нешто ружније одавно нисам видио. Резервни су зато прелијепи за промјену.

 

Барсиној доминацији се мора стати у крај, размишљање је сваког Мадридисте, па се кренуло у реконструкцију и озбиљна појачања. Прошла сезона је некако бачена низ воду, Зидан се неочекивано вратио на клупу пред крај сезоне. Вјероватно одлази Бејл, можда и Модрић, али права прича су доласци. Лука Јовић је стигао из Ајнтрахта и постао најскупљи српски фудбалер у историји. Била је то само најава за дуго чекани долазак Азара из Челзија. Прича се и о Погби, можда још неко, видјећемо. Углавном, Реал је најозбиљнији кандидат за свргавање Барселоне са трона.

 

Симеонеова социјалистичка република је на озбиљном испиту. Атлетико је остао без Гризмана, Родрија и Година. Доведен је суперталентовани Феликс из Бенфике а из ведра неба се указао и заборављени Шапоњић. Углавном, озбиљна реконструкција тима је у току и видјећемо како ће то изгледати.

 

Поред ове тројке, у Лиги шампиона ове године играће и Валенсија која се некако провукла након очајног старта сезоне. У Лиги Европе стандардно Севиља, Еспањол и сензација прошле сезоне, Хетафе.

 

У нижи ранг су се након само једне сезоне вратили Хуеска и Рајо Ваљекано, а испала је и Ђирона. У Примери су поново стари знанци: Осасуна, Гранада и након шест година одсуства - Мајорка.

 

За крај увода, ево Лукиног поздрава Мадриду. Срећно момче! https://www.theplayerstribune.com/en-us/articles/luka-jovic-real-madrid

Link to comment

Атлетико Мадрид довео Кирана Трипијеа из Тотенхема.

 

Бетис на прагу довођења Набила Фекира. Не знам како, не знам откуд.

Link to comment
16 hours ago, Bogotac said:

Prodaju overrated Lo Celsa,otud pare za Fekira

 

Добро то, али како то да неко већи није покупио Фекира, то ме чуди. Прошло љето је био на прагу Ливерпула, има одличну сезону иза себе.

Link to comment

Fekir je koštao Betis 17,8 miliona funti + dovođenje njegovog burazera.

 

17,8 miliona za onakvog igrača, i to iz kluba kojem je predsjednik Aulas, je čista pizdarija. Jedino ako su mu doktori ustanovili nešto zajebano na pregledu pa da je to srozalo cijenu transfera.

Link to comment

Овај Реал је у потпуном хаосу тренутно. Бејл је био печен за Кину и они га врате назад. Контам да ће да их побије.

Link to comment

Kako je prsao taj Bejl, a imao je potencijal da bude treći najbolji igrač sveta sve ove godine. Čisto sumnjam da ćemo videti još mnogo ozbiljnog fudbala od njega.

 

Sad da se okrenemo onome ko zaista jeste treći najbolji igrač sveta. Očekujem zaista impresivnu sezonu od Azara u Španiji. Skoro sam slušao intervju Savoa Miloševića koji priča kako je ubedljivo najbolji fudbal igrao u Aston Vili, iako brojke pokazuju da je to Saragosa. Kaže, u Španiji je osećao kao da ima duplo više vremena da se namesti za udarac, za duel, pa mu je sve delovalo lagano. Azar je u Engleskoj, gde je jako izražen fizikaliti, uspevao uvek da nađe tu mrvu prostora i uputi udarac. Očekujem da će u Španiji praviti haos. 25+ golova samo u ligi, za gospodina!

Link to comment
  • James Marshall changed the title to La Liga 2020/21
  • renne changed the title to La Liga sve sezone

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...