Jump to content
IGNORED

Serie A 2019-2020


goofs

Recommended Posts

Pošto prvi jul i zvanično označava kraj prethodne i početak nove sezone, red je da krenemo i sa novim topićem.

 

Serija A je postala jedna od najdosadnijih liga u Evropi, Juventus se okaraketisao kao večiti šampion, dok se ostali tuku za nešto malo kolača i, uz retke izuzetke (Roma pre 2 godine), uklapaju u sivilo i mediokritet evropskog fudbala. Iako je strepnja dublja od nade, ipak, ostaje trunka verovatnoće da je ovo ta sezona koja će okrenuti sve i vratiti Seriju A na staze stare slave. Svi velikani, osim Napolija, su doživeli tektonske promene, i možda je baš to nešto što će zamuljati stvari.

 

Krenućemo od Juventusa, uz opasku da ne postoji klub u Evropi koji manje podnosim od njih. Upravo iz tog razloga mi je jako žao što je Sari završio kod njih, jer mi je bio izuzetno gotivan lik, a sad sam primoran da ga ne volim. U obnovu ekipe su krenuli jako, stigao je Rabiot, Remzi, vratio se debeli Iguain, uz pojačanu odbranu i Pelegrinija. Navodno se vraća i Bufon kao drugi golman/mentor/trener/šta već. Naravno, Juventus ne bi bio Juventus kada tu ne bi bilo i nekih JSL transfera anonimusa za bogate pare u Sasuolo i slične, nažalost, ovaj put i u Romu.
Na šta će sve ovo da liči i dalje je pitanje, stvari nisu funkcionisale sa Alegrijem prošle godine, ekipa je prematora, unutrašnji odnosi ne deluju na najboljem nivou, da li će Sari to sve uspeti da poveže, pitanje je, videćemo, i za Napoli mu je trebalo malo vremena da sve skocka.

 

Napoli je ekipa koja je pretrpela najmanje promena do sada, doveden je Manolas, najavljuje se James Rodriguez ili Lozano, odlazaka za sada nema, de Laurentis je najavio i da ih neće nužno biti, osim ako Anćeloti ne kaže drugačije. Što me i dovodi do Karla, čovek je nekada bio nemosumnjivo ponajbolji trener u Evropi, u poslednje vreme deluje kao da je na auto-pilotu i da mu je Napoli više hobi nego posao. Iskreno se nadam da je ostalo još žara u njemu da upregne ovu ekipu i pokuša da svrgne Juventus, trenutno ne vidim ko bi drugi to mogao da uradi.

 

Inter je ekipa koja je na odličnom putu da učvrsti poziciju broj 3 u Italiji, i možda pokuša da sustigne Napoli. Izašli su iz FFP obaveza, što su odmah iskoristili da pozamašno isplate Spaletija i dovedu worldclass trenera. Imaju odličnu upravu i sportskog direktora, ali im ekipa još uvek škripi na puno mesta, a tu je i faktor Ikardi, bez njega Inter je zreo za JSL, ali sa njim nikad ne znaš na čemu si. Ne treba ni zaboraviti da su se pre dve godine uguzili u CL pobedom protiv Lacija u gostima u poslednjem kolu, a ove sezone su na poluvremenu poslednjeg kola bili van pozicije za CL. Imaju priliku da kapitalizuju sve prethodno urađeno, da li će je prosuti ili iskoristiti videćemo.

 

Milan je promenio i treću sportsku upravu u tri godine, sada je na čelu projekta Paolo Maldini, uz Zvoneta Bobana. Na papiru i kao likovi to deluje super, ali šta su oni stvarno sposobni da urade pojma nemam. Jedva sam čekao da vidim leđa Gatuzu, iako čovek zaslužuje mnogo veće poštovanje za sve što je uradio nego što ga je dobio, a kao zamena je došao Đanpaolo, lik po kome si mogao sat da naviješ da će Sampdoria da završi deseta. Takođe lik koji fura Anćelotijev 4-3-1-2 sistem iz 2005te. Nisam siguran da je on dobro rešenje, no, videćemo, želeo sam da vidim ovu ekipu Milana u nekom uređenom sistemu (za razliku od Gatuzovog "evo vam lopte pa se igrajte"), pa ajde, neka to bude i Đanpaolov. U ovih dve-tri nedelje Milan je bio povezivan sa cirka 10ak igrača, svi su ili završili kod nekog drugog (Kabak, Sensi, Pelegrini, Manolas) ili nisu na prodaju. Ne uliva poverenje baš takav rasplet. Takođe, uprava je odlučila da ne ulaže žalbu na UEFA presudu, tako da neće igrati EL ove godine, što možda nije loše jer daje više vremena treneru da utegne stvari.

 

Roma je verovatno jedina ekipa u većem kanalu od Milana, neverovatno šta je uspelo da se prospe za godinu dana, od polufinala lige šampiona do pizdarije sa velikanima kluba, bežanijom i brzniskim promenama sportskih direktora, trenera. Najavljen je egzodus svih matorijih igrača, Splavarov prvi, uz Džeka, Manolas i Pelegrini su već otposlati. Ne deluje dobro, no, govorka se o dovođenju Barele, za kog se grebu i Juventus i Inter, ako to Roma uspe bar će pokazati neke znake života. Fonseka je postavljen za trenera, može biti dobro rešenje, no čini mi se da je Romi trener trenutno najmanji problem.

 

Lacio je imao turbulentan početak juna, selili su lažnog Inzagija u Juventus, a Tarea u Milan, međutim obojica su ostali uz Lotita. Ekipa je za sada nepromenjena, najavljuje se odlazak SMSa (već jedno dve godine), a s obzirom na to kako je odigrao prošlu sezonu (unatoč nagradi za najboljeg srednjaka) neće im previše faliti. Uzeli su kup pa se može reći da imaju elana da teraju dalje, no to je još uvek dosta ograničena ekipa i da ova sezona nije bila takav hrkljuš kakav jeste, ne bi oni bili nige blizu priče za CL.

 

Atalanta je bila bum ove sezone, za narednu nisam siguran šta da mislim. Čini mi se da će ih duplo takmičenje malo pregaziti i da će rezultati u ligi zbog toga ispaštati. Ne znam ni koliko će uspeti da zadrže ekipu na okupu, no ni to nije preterano bitno, pošto se Gašperini pokazao kao mag da od osrednjeg izmeta napravi pitu koja igra najlepši fudbal u ligi. Ne znam kako će proći u LŠ, ali mislim da će im svaka utakmica biti zanimljiva za gledanje. Neka samo teraju napred i iskoriste ovu godinu da izdignu klub na višu lestvicu, kamo sreće da je više ovakvih ekipa u Italiji.

 

Od ostalih, počasni pomen Torinu koji se uguzio u LE kažnjavanjem Milana. Oni su meni kao neka anti-Atalanta, igraju dosta ružno i tvrdo, na rezultat, onako italijanski. Zbog toga možda i dobro prođu u Evropi i doguraju do neke nokaut faze. Fiorentina je dobila novog vlasnika, Montela je vraćen na "mesto zločina", ako uspeju da zadrže Kijezu (koji je po meni precenjen, ali je ipak prvi igrač tima) i doteraju malo škvadru možda mogu da izguraju dobru sezonu. Ja u Montelu više nemam nikakvog poverenja, ali je činjenica da je sa Fiorentinom pravio čudesa u prvom mandatu.

Bolonja bi takođe mogla da postane tvrd ligaški orah, Miha je uspeo da za polusezonu ekipu dotera od zone ispadanja do desetog mesta u ligi.

 

Još jedan pomen - jedva smo se otarasili Kijeva, međutim drugi tim iz Verone se vratio u Seriju A, i to na kakva vrata. Hellas Verona je igrala finale plejofa za popunu lige protiv Citadele, izgubila prvi meč 2:0 ali dobila drugi 3:0 na svom terenu, uz dva crvena kartona za goste. Kalčopoli kuca na mala vrata.

 

Konačno, par zanimljivih fakata, Fabio Liverani, nekada glavni krljač Lacija, je sada trener Lećea. Di Francesko nije puno čekao na nov posao, uhlebio se u Sampdoriji.
U seriji B, Masimo Odo vodi Preuđu, pravi Inzagi Benevento a Alesandro Nesta Frozinone.

Link to comment

Мислим да ћемо одиграти сезону преко свих очекивања и да ћемо лагано у 4, а можда и коју позицију више ако се неко распадне. Зашто сам песимиста? Зато што смо у бескрајним циклусима ребилдинга, шта год да буде у новој сезони следећег лета продајемо 2+ најбољих играча. Нема леба од овога са Американцима, док не упумпаш болесне паре не можеш да будеш конкурентан, а овај ће пре да цркне него што ће то да уради. Екипу ћемо покрпити летос некако, само да Петраки растера ове Монкијеве (у уста га јебем) шарлатане.

Link to comment

За остале ми се баш јебе, баш свима желим баш све најгоре, промашене трансфере и бачене паре, а рубеу и лепру преко тога. Волео бих да узме било ко други, макар и проклети фелацио.

Link to comment

Juve vjerovatno opet uzima titulu, ali ostaje nada da ce Pravi Profesionalac da bude u padu zbog godina [ili idealno, zavrsi u zatvoru]. U svakom slucaju, Juventus zasluzuje sve najgore, ali zebem da ce, kao i uvijek, zlo pobjediti. 

 

 

Fiorentina jos nikog nije dovela, ali nadam se da nece biti nekih ludackih kupovina kakve se spominju [Ibra, Higuain isl], nego da ce dovoditi mladje igrace i napasti EL. Za Chiesu, ne znam, nadam se samo da nece otici u Juventus. Njemu bi, objektivno, bilo bolje da ode, ima jos dosta da napreduje. Slazem se da je precjenjen trenutno, i malo previse samopouzdan, ali to ne znaci da svejedno nece biti vrhunski igrac. Blagi sam optimista sto se tice Fiorentine, ali naravno, nece biti borbe za CL ove sezone, prevelika je razlika u kvalitetu u odnosu na najjace klubove

Link to comment

Nije, proces i dalje traje, i privatna tužba, i policijska istraga. Zato je Juve odustao od turneje po SAD. 

 

 

Link to comment

А добро, неки од ових играча су стварно врхунски трансфери, док други нису уопште јефтини јер су даване астрономске плате и ненормално велике награде менаџерима због обављених трансфера. Уосталом, лако је лешинарити када имаш паре, тешко је бити геније када је буђелар празан.

Link to comment

I ja cuh da Ramsey prima 400k nedeljno, ali onda ovaj tweet koji je Orasi kacio nije tacan, iako meni deluje mnogo realnije da ce primati 125k nego 400k.

 

 

Link to comment

Jes i mlad i dobar, al za te pare bi trebalo da je otprilike najbolji dostupan igrač. Nisam siguran da jeste, čak i ako stavimo po strani činjenicu da je primadona i često loš po atmosferu. 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...