Jump to content
IGNORED

Orvel (ponovo) u Srbiji


Caligula

Recommended Posts

Vest

 

Ovde vise ne postoji anonimus. Mozes da budes i magacioner iz Drenovca ili domacica iz Negotina, BIA ce ti iskopati neku prljavstinu i objaviti naciji ako pokusas da se ponasas kao gradjanin, uzbunjivac, ako uopste dignes glavu iz ove barustine.

 

Poruka naravno nije dnevno politicka i nebitna, naprotiv, poruka je svakome jasna, vrlo je univerzalna i dugorocna: ne buni se i ne talasaj, ma koliko mali bio.

 

Izgubices posao, otkrice da si narkoman jer si duvao jednom u parku sa drustvom, da si isla na pobacaj u vr svetoga NIkole, da si jednom recju kurva, jedes drogu i da si kriminalac opste prakse cega se onih 400 000 + citalaca tabloida po Srbji posebno zgrazavaju.

 

Mi smo odavno uginuli kao drustvo, evo slavili smo skoro punoletstvo od tada - poslednji trzaj, poslednja pobuna, sada bagra bukvalno moze da nam radi sta hoce. Jedan na tviteru opisao peti oktobar kao "dan kojeg se sa razocaranjem secaju svi oni koji su se iscimali jedno popodne da naprave drzavu"... mada da budem iskren, i dalje mi je neverovatno da sve ovo, cak i ove niskosti sa ovom nesrecnom zenom i detetom prolaze u tisini,  da ama bas nista od institucija je daje znake zivota evo od juce od kada je video ove zene okacen na mreze. Cujem Jurica (oca ubijene  Tijane Juric) napali u nekom hrvatskom (?) tabloidu da je kriminalac, dakle ono sto je radio valjda 2008me iskopali samo da bi dezavuisali Tijanin zakon koji zeli da proturi u skupstini Srbije. Onomad Vucic licno, predsednik Srbije, vadio dosije babe koja je ubila mafijasa (?) danas informer otkriva poverljive podatke o zeni cije dete (epilepticar btw.) nije pregledano u domu zdravlja (?). Sta drzava radi Sergeju Trifunivicu dok publika po Srbiji jede kokice i ceka razvoj situacije da i ne govorim.

 

Dakle jedan vrlo jasan i vidljiv trend, namerno i bezobrazno glasan i poturen pod nos svakome ko i pomisli da nesto zatalasa: nije bitan povod (Sergejeva fondacija koja pomaze tesko oboleloj deci, zakon koji ima za cilj da smanji ubistva/silovanja maloletnika odnosno poveca efikasnost policije, zena koja uzbunjuje o stanju u zdravstvu/pedijatriji, stara zena koja ubija mafijasa jer joj drzava nije pruzila pomoc koju je bila duzna da pruzi) bitno je provuci kroz blato svakoga ko dokazima protiv drzave mase i uzbunjuje.

 

Kakva je steta - neprocenjiva, ovo je ubijanje odbrambenog mehanizma drustva na onom bazicnom, najnizem nivou.

Edited by Caligula
Link to comment
  • Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Caligula

    20

  • gospa buba

    9

  • SNARC

    7

  • Filozof manijak

    7

Preko 50% ljudi izaslih na izbore misle da je to Ok. Opozicione strane nisu sposobne da nadju nepravilnosti tokom glasanja..dakle, nemamo na sta da se zalimo. 

 

Ergo..koga boli pimpek. Cuti dok te jebu ili emigriraj. 

Link to comment
6 minutes ago, mustang said:

caligula ti ko da si pao sa marsa. pricas nesto sto se oduvek odvijalo samo je sada vise eksponirano u drustvu. 

 

 

Pa ja o eksponiranosti i govorim, da je tendenciozna i da je u tome problem. Ne govorim o slucaju gde si se zamerila shefu pa te sikanira ili ti sredjuje otkaz - govorim o tome da se drzava Srbija licno danas bavi i najmanjim anonimusom koji pomoli glavu cak i na lokalnom nivou.

 

U kojoj to drzavi predsednik licno mase dosijeom neke obicne  gradjanke koja je ubila mafijasa? U kojoj drzavi predsednikov tabloid provlaci kroz blato zenu cije dete nije pregledano iako ima tesku dijagnozu?

 

@Filozof manijak upravo.

Link to comment

u svakoj koja krije ozbiljnije stanje stvari tipa ekonomije, budzeta, sudstva itd.. a to je svaka drzava skoro danas. 

i nema veze sa glasacima, ima veze sa korumpiranim politickim vrhom. svi oni su drugari, kumovi picke lepe materine a u javnosti neprijatelji. glasaci su kao i uvek izmanipulisani. naravno, devijacija postoji tipa  islanda

Link to comment
Quote

Autonomni ženski centar ocenjuje da takvo izveštavanje Informera podseća na "postupanje inkvizicije, koja je u srednjem veku spaljivala žene na lomači samo na osnovu neproverenih dojava da su nevernice i veštice''.

 

Znači, problem sa spaljivanjem na lomači bila je neproverenost dojava o veštičarenju :isuse: Po tome ispada da je problem sa Informerovim bljuzgama u tome što nisu pouzdano potvrdili da je žena bila nekakva sektašica, inače je sve OK.

 

Ali kakve veze imaju pisanija govnoida sa Orvelom, i zašto zaslužuju posebnu temu u moru sličnih stavki na Doom topiku, stvarno nisam siguran.

 

Link to comment
12 minutes ago, Weenie Pooh said:

 

Ali kakve veze imaju pisanija govnoida sa Orvelom, i zašto zaslužuju posebnu temu u moru sličnih stavki na Doom topiku, stvarno nisam siguran.

 

 

 

Prvo sam i napisao na doom topiku, pa sam se predomislio jer tema nije toliko siroka kao doom. Dakle postoji tendenciozno sistemsko provlacenje kroz blato do juce anonimnih gradjana te nije lose zaviriti malo sistematicnije u mehanizme ubijanja drustva, moze da bude korisno.

 

edit: na doom-u ima uglavnom slucajeva gde civili nesto rade, ali ovde je licno drzava i sudija i dzelat, i to nije random propast vec sistematsko upropascavanje drustva.

Edited by Caligula
Link to comment

Kaligula je sve u pravu, samo je grozno što smo se toliko navikli da ovo prolazi kao "OK, još jedan dan u Srbiji, što se uopšte pominje, a kamoli što uopšte ima temu ?". Apsolutno "normalna" stvar i eto... još jedna meta, još jedna svinjarija, jedna od min 5 današnjih sranja koje bi teoretski mogle da izazovu zgražanje ...

Link to comment
Just now, Filozof manijak said:

Jel objavljivanje podataka iz zdravstvenog kartona krivično delo?

Ima li ta Violeta osnova da tuži Shitoformer?

I da ga tuži i da dobije presudu, ti stvarno miliš da će joj ikad isplatiti pare?

Link to comment
10 minutes ago, Weenie Pooh said:

 

Znači, problem sa spaljivanjem na lomači bila je neproverenost dojava o veštičarenju :isuse: Po tome ispada da je problem sa Informerovim bljuzgama u tome što nisu pouzdano potvrdili da je žena bila nekakva sektašica, inače je sve OK.

 

Ali kakve veze imaju pisanija govnoida sa Orvelom, i zašto zaslužuju posebnu temu u moru sličnih stavki na Doom topiku, stvarno nisam siguran.

 

kauboj se vraca sa crnim sesirom i 2 pistolja.

 

Link to comment
1 minute ago, radisa said:

I da ga tuži i da dobije presudu, ti stvarno miliš da će joj ikad isplatiti pare?

 

Pa ako ne isplate novce, onda lepo - hop! kod izvršitelja, pa blokada računa...:fantom:

Znam, sve mi je jasno. ali najgore je povući se bez ikakvog otpora posle ovakve svinjarije pljosnatog. 

Link to comment

Los ti je ovo primer. O zastiti podataka o licnosti se govori na primeru zene koja je neovlasceno snimala lekare i koja je snimala i na internetu objavila svoje dvogodisnje dete bez ikakve anonimizacije. Pri tom javno prezentira javnosti zdravstveno stanje dvogodisnjeg deteta, ukljucujuci i dijagnozu epilepsije.

Onaj ko u svojevoljno u vestima objavi sliku, ili video snimak svog dvogodisnjeg deteta ne zasluzuje zastitu onih svojih prava koje je ugrozio svom detetu.

Pri tom, komentari na prvu vest obiluju pozivom na linc lekara koji su snimljeni, ali i drugih lekara kroz zivopisne price anonimnih korisnika interneta u kojima jedino nisu aninimni lekari koji su navodno nesavesno postupali.

Bizarno u celoj prici je da vest objavljenu u neozbiljnom tabloidu komentarisu, prenose u doslovno citiraju svi mediji cime se novodima iz informerovog teksta daje mnogo veci prostor u medijima.

Cak Autonomni zenski centar izdaje javno saopstenje u kom se pita "da li njen partner zna za abortus ili ne zna", cime se insinuira da je abortusa bilo, iako je ona to demantovala.

Zena se putem video linka ukljucuje u jutarnji program i ulazi u diskusiju sa nacelnicom koja se takodje ukljucila pitem video linka i onda se ovde raspravlja o zastiti podataka o licnosti.

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...