Jump to content

Rumunija

Featured Replies

dačiju?

• Replies 230
  • Views 17.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Meni je Rumunija turističko otkrovenje.   Bili smo hanuma i ja dve nedelje, prošpartali pola države - namerno nismo išli u Bukurešt (ja sam već bio, niš posebno).   Spavali u kućic

• Tvrdjava Alba Carolina             ovo je manastir u Ajudu     rudnik soli      

• Transfagarasan je planinski put koji spaja Transilvaniju i Vlašku (Wallachiu).   Izgrađen je početkom sedamdesetih kada se Čaušesku uplašio da bi Sovjetski savez mogao da napadne Rumuniju (k

Posted Images

taj fayon

apropos riba, rumunjki, nekako je vidljiva blizina moldavije

klopa nako, ništa spec

bar ono što sam ja probao

a nisam mnogo

a za ribe sam čuo da letonija kida

bio neko?

ne al znam 1 letonku,

sta znaci blizina moldavije? dobro il lose?

loše brt

:sad:

Ne znam za ostatak Rumunije ali u Brašovu su se te 2000. opasno ložili na pohovani kačkavalj; mislim da nam ni jedan ručak nije prošao bez njega, kao barem predjela. : D

Hvala svima na preporukama.

Put loš, iće slabo, piće onako, centar lep, narodna muzika odlična, kultura na nivou. Skupo kao u Beogradu.

Grad 7/10, imali sreće da ga vidimo u vrlo lepom izdanju.

• 1 year later...

Jel imamo neki granicni prelaz s Rumunijom preko Dunava, na potezu od Kostolca do Donjeg Milanovca, tj. negde u zoni Djerdapa?

Edited by chandra

A gde treba da ides u Rumuniju? Mislim da sam sa burazerom isao na Prahovo kod Negotina ali cekam da mi to potvrdi.

4 minutes ago, Moća said:

A gde treba da ides u Rumuniju? Mislim da sam sa burazerom isao na Prahovo kod Negotina ali cekam da mi to potvrdi.

Nije za mene, no u pitanju je selo otprilike preko puta Velikog Gradista. Jedini put koji Google nudi je preko Kaludjerova. Nije toliko blizina u pitanju, koliko sto bi bilo lepse da se o istom putu obidju i arheoloske atrakcije s nase strane - Golubac, Ram, Viminacijum.

Koliko je to lep i pust (zapusten) kraj s obe strane - Djerdap s nase, ona brda s njihove

A iz Bg-a se krece?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

7 hours ago, chandra said:

Jel imamo neki granicni prelaz s Rumunijom preko Dunava, na potezu od Kostolca do Donjeg Milanovca, tj. negde u zoni Djerdapa?

Ima skela u Ramu, pa na Kaludjerovo. Da li i koliko cesto ide, ne znam. Sledeci prelaz HE Djerdap. 

http://www.dunav-trans.com/sr/skela-ram-banatska-palanka/red-voznje.html

jel traže PCR na skeli, ili je dovoljan samo onaj antigenski? :D