Jump to content
IGNORED

Rumunija


renne

Recommended Posts

Pa sta ce meni tema za Rumuniju :D U Bukurestu bio jedno popodne tako da nisam relevantan ali obilazak zgrade parlamenta jeste jedan mast.

Ne znam koliko si vezan za Bukurest i kako ides ali Konstanca je takodje na dva sata autoputem tako da i tu mozete videti fine stvari.

Link to comment

Na 30 km od Bukurešta je jezero Snagov, na njemu ostrvo, na ostrvu manastir, u njemu navodni grob Vlada Cepeša.

Takođe , tu je i Čaušeskuova vila u koju je pobegao iz Bukurešta helikopterom a zatim dalje dok ga nisu uhvatili.

Link to comment

Ja bio u Brašovu, jedno stotinak km severno, jako je lep krajolik, obronci Transilvanije, gradići, zamkovi, šume. Ako imaš vremena da zapičiš kolima nećeš pogrešiti gde god da odeš.

Link to comment
11 hours ago, goofs said:

Ja bio u Brašovu, jedno stotinak km severno, jako je lep krajolik, obronci Transilvanije, gradići, zamkovi, šume. Ako imaš vremena da zapičiš kolima nećeš pogrešiti gde god da odeš.

Nema kola, putuje se avionom

Link to comment
On 5.9.2018. at 22:28, renne said:

Nisam našao temu

Moća me razzočarao

Šta raditi sredinom septembra pet dana u Bukureštu i okolini, šta je mast?

 

Svašta, mada je upitno i šta je okolina Bukurešta.

Kapiram da ti za ceo Bukurešt ne treba više od 2-3 dana. Obavezno provedi vreme u parkovima, potpuno drugačiji utisak u odnosu na Beograd (Parcul Natural Văcărești,
Parcul Herăstrău, Grădinile Cișmigiu...). Razmisli o tome da uzmeš gradski bajs za kretnju van centra i uglavnom po parkovima, ako ne, metro je odličan. Seoski muzej je vrlo interesatan, Casa poprului naravno obaveza. Muzej Antipa je takođe fino sređen. Imaš puno crkava u centru, ako te to interesuje, ako ništa drugo arhitektonski. Brâncovenesc je rumunski arhitektonski stil, pa ako imaš vremena idi do Palatul Mogoșoaia, malo je izvan grada. Snagov je interesantan takođe.

 

Uveče, uglavnom Lipscani, mada me u poslednje godinu-dve iritira to što su sa navalom turista, počeli da budu malo agresivni. Ponuda je baš široka. Što se tiče restorana sa lokalnom klopom probaj Caru cu bere. Cofetăria Liliana ima najbolje kolače. Probaj Mascotă-u, mada Rumuni generalno imaju vrlo dobre kolače. Ovo ti kaže neko ko baš ne voli torte i ostale slatkiše. Bukurešt je uglavnom sličan Beogradu, a i Rumuni su vrlo slični nama, tako da ćeš vrlo brzo da se osećaš kao kod kuće. Mlađi ljudi znaju engleski pristojno.

Meni se u Rumuniji dopada unutrašnjojst prilično i tu imam daleko više saveta da podelim, a nisam ni obišao sve što sam želeo. Ako budeš imao želju da malo više šetaš prevozom, nije toliko daleko Brašov, 170km od Bukurešta, a nešto bliža Sinaia. Oba možeš da obiđeš vozom, čak je i bolje nego autom, zbog saobraćajnog haosa uglavnom vikendima.

Samo da uhvatim malo više vremena i mogu da napišem nešto više o Rumuniji i Bukureštu. Tek sam sada video post od pre pet dana.

 

@renne

Edited by Nemanja Posrbica
Link to comment

Deder, nastavi sa ovim :)... Nego, imaš li neke preporuke za istočnu Rumuniju, četiri, pet dana, gde bi vredelo otići, a da je lako doći iz Srbije? Takođe, znadeš li kako najjeftinije iz pomenute Srbije doći do Moldavije? Može i PM:).

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...