Jump to content
IGNORED

Tokio 2021 - opšta tema


theanswer

Recommended Posts

Skoro 2 godine pre, ali pošto smo danas osvojili prvu kvotu, evo teme da se piše o kvalifikacijama. 

 

Zorana Arunović kao druga sa SP koje se održava u Koreji u disciplini vazdušni pištolj. Uzima kvotu za Olimpijski Komitet, ne za sebe lično. Mada nema sumnje da će biti u timu. 

 

Od ovih OI došlo je do promene disciplina u streljaštvu. Cilj je kao i u drugim sportovima da se napravi što više miksovanih disciplina muškaraca i žena.  Tako da su uvedene discpiline miks pištolj, miks puška i miks trap. U miks pištolju bi sa Zoranom i Damirom trebali da budemo u vrhu, završili smo 4. i za sad ostali bez kvote koje idu u top 2 samo ali vremenom ćemo sigurno doći do kvote tamo. 

 

Uz ove 3 miks discipline, streljaštvo ima i sledeće na OI. 50m 3 pozicije puška, 10m vazdušna puška, 25m brza paljba pištolj, 10m vazdušni pištolj i trap i skeet (muškarci) a sve isto to i za žene samo što 25m pištolj ide bez brze paljbe. 

 

Kvalifikacije su počele i u nekim drugim sportovima, ako nekoga interesuje nešto konkretno, neka pita. 

Link to comment

Bravo za temu. Neki dan razmisljam da treba da imamo temu i eto je :)

 

Ima dosta novih disciplina, videcu da nadjem, citao sam skoro tekst o tome. Karate, dal softbol i jos par... 

 

Promeniti ime u Road to Tokio

Link to comment

Bravo za Zoranu :) Mislim da nam je sada konkurencija u državnom timu nešto slabija nego ranije, pa ne bi trebalo da bude skandala oko raspodele kvote kao pred London i Rio. 

 

Što se odbojke tiče, menja se sistem kvalifikacija. Nisu još poznati svi detalji, ali po svemu sudeći Svetski Kup se neće igrati, ili makar više neće biti kvalifikacionog tipa. U Tokio će se najverovatnije ići preko svetskih kvalifikacija (prva 24 tima na svetskoj rang listi podeljena u 6 grupa po 4 tima, pobednik grupe obezbeđuje plasman na OI) ili preko kontinentalnih, na kojima će učestvovati timovi koji se nisu plasirali preko svetskih kvalifikacija, i samo pobednik ide u Tokio. SP i EP nemaju direktnog uticaja na plasman, osim što daju bodove za rang listu, koja je bitna za žreb i sastav grupa u kvalifikacijama. 

Link to comment
  • 5 months later...

Da updateujemo.

 

Mikec danas srebrni u Nju Delhiju na SK i druga kvota za nas. Uz to sad zvanicno imamo i mix u pistolju. Mada i nije bilo neke dileme da ce Mikec kad tad uzeti kvotu. 

 

Kad sam vec tu, osvojili smo dva peta mesta na grand slamu u Dizeldorfu danas u dzudou. Kukolj i Bojan Dosen. Ta Kukoljeva kategorija je sigurna za kvotu, steta sto ne mogu i on i Majdov. A Dosenu ce dosta znaciti ovi bodovi.

Link to comment
  • 1 month later...

Nije kvota al Sabo isplivao 50 delfin ispod 23 sek sto je rezultat godine u svetu. Tako da bi realno bilo ocekivati da ispliva uskoro i 100 delfin za kvotu

Link to comment
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • Redoran changed the title to Tokio 2021 - opšta tema
  • Redoran pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...