Jump to content
theanswer

Tokio 2020

Recommended Posts

theanswer

Skoro 2 godine pre, ali pošto smo danas osvojili prvu kvotu, evo teme da se piše o kvalifikacijama. 

 

Zorana Arunović kao druga sa SP koje se održava u Koreji u disciplini vazdušni pištolj. Uzima kvotu za Olimpijski Komitet, ne za sebe lično. Mada nema sumnje da će biti u timu. 

 

Od ovih OI došlo je do promene disciplina u streljaštvu. Cilj je kao i u drugim sportovima da se napravi što više miksovanih disciplina muškaraca i žena.  Tako da su uvedene discpiline miks pištolj, miks puška i miks trap. U miks pištolju bi sa Zoranom i Damirom trebali da budemo u vrhu, završili smo 4. i za sad ostali bez kvote koje idu u top 2 samo ali vremenom ćemo sigurno doći do kvote tamo. 

 

Uz ove 3 miks discipline, streljaštvo ima i sledeće na OI. 50m 3 pozicije puška, 10m vazdušna puška, 25m brza paljba pištolj, 10m vazdušni pištolj i trap i skeet (muškarci) a sve isto to i za žene samo što 25m pištolj ide bez brze paljbe. 

 

Kvalifikacije su počele i u nekim drugim sportovima, ako nekoga interesuje nešto konkretno, neka pita. 

Share this post


Link to post
Timmy

Bravo za temu. Neki dan razmisljam da treba da imamo temu i eto je :)

 

Ima dosta novih disciplina, videcu da nadjem, citao sam skoro tekst o tome. Karate, dal softbol i jos par... 

 

Promeniti ime u Road to Tokio

Share this post


Link to post
Halvard

Bravo za Zoranu :) Mislim da nam je sada konkurencija u državnom timu nešto slabija nego ranije, pa ne bi trebalo da bude skandala oko raspodele kvote kao pred London i Rio. 

 

Što se odbojke tiče, menja se sistem kvalifikacija. Nisu još poznati svi detalji, ali po svemu sudeći Svetski Kup se neće igrati, ili makar više neće biti kvalifikacionog tipa. U Tokio će se najverovatnije ići preko svetskih kvalifikacija (prva 24 tima na svetskoj rang listi podeljena u 6 grupa po 4 tima, pobednik grupe obezbeđuje plasman na OI) ili preko kontinentalnih, na kojima će učestvovati timovi koji se nisu plasirali preko svetskih kvalifikacija, i samo pobednik ide u Tokio. SP i EP nemaju direktnog uticaja na plasman, osim što daju bodove za rang listu, koja je bitna za žreb i sastav grupa u kvalifikacijama. 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×