Jump to content

Srbija na ZOI


Recommended Posts

Napokon da se mozemo nadati nekom ozbiljnijem rezultatu na ZOI - Nevena Ignjatovic, pre svega u kombinaciji moze i do nekog veceg iznenadjenja. Evo detaljnije o nasem cetvoroclanom timu.

 

Quote

Tim Srbije čine Nevena Ignjatović, Marko Vukićević, Marko Stevović i Damir Rastić koji će nastupiti u alpskom skijanju i skijaškom trčanju.

Takmičare će pratiti treneri Miloš Tomić, Matic Jeraša i Tihomir Milosavljević, a u Misiji OKS u olimpijskom selu biće još i šef misije Damir Štajner, kao i doktor Goran Vasić zadužen za medicinsku brigu o članovima Olimpijskog tima Srbije.

 

Takmičenja za sportiste Srbije počinju nastupom Marka Vukićevića i Marka Stevovića u nedelju, 11. februara takmičenjem u spustu, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

 

Neveni Ignjatović, koja je prošle nedelje osvojila šesto mesto u super kombinaciji Svetskog Kupa i time napravila istorijski rezultat u alpskom skijanju za Srbiju, ovo će biti treće učešće na Zimskim olimpijskim Igrama, posle Vankuvera 2010. i Sočija 2014. godine. 

Ona će se takmičit u alpskoj kombinaciji, veleslalomu, slalomu, superveleslalomu i spustu. Program za Nevenu Ignjatović počinje od ponedeljka, 12. februara nastupom u spustu. 

Marko Vukićević je 2017. godine osvojio prvo mesto u generalnom plasmanu Kupa Južne Amerike u spustu i superveleslalomu. Ovo će posle Sočija 2014, biti njegovo drugo učešće na Igrama.

 

Marko Stevović je najmlađi član Olimpijskog tima i ovo će za njega biti prvi nastup na Igrama. Na Univerzijadi u Kazahstanu 2017. godine Stevović je zauzeo sedmo mesto u velesalomu, bio je i učesnik zimskog EYOF-a 2013. godine kada je zauzeo 18. mesto u slalomu. 

On je do sada dva puta nastupio na Svetskom prvenstvu, u juniorskoj konkurenciji 2014. godine i u seniorskoj 2017. godine. Vukićević i Stevović će nastupiti u alpskoj kombinaciji (veleslalomu, slalomu, super G i spustu). 

Damir Rastić će se takođe prvi put takmičiti na Olimpijskim borilištima. On će nastupiti u disciplinama skijaškog trčanja: sprint klasik i 15 kilometara, a njegova prva trka je na programu u utorak, 13. februara.

 

Link to post

Tu su Maljković i Višacki, a gde je Udovičić?! Zar mi plaćamo ministra sporta da sedi u Beogradu umesto da putuje na svako takmičenje gde su naši sportisti i pruži im podršku?!

Link to post
  • 2 weeks later...

Posle dva 26. mesta u slalomu i veleslalomu, nocas Nevena skija kombinaciju. Uz malo srece imacemo odlican rezultat. Moja prognoza oko 15. mesta.

 

Ima odlican startni broj 8 i buduci da samo 32 takmicarke ucestvuju realno je da ce imati odlican startni broj i u slalomu.

Link to post

Šteta za bob-posade što se nisu kvalifikovale, bile bi bar pretposlednje (ispred Hrvata) ...

 

A bilo u novinama da neki klinac sa Slovencima trenira skijaške skokove, pa možda se i tu Srbija upiše na svetsku mapu, bilo bi lepo ... Ono, Srbija da ima orla u grbu, a da nema nekog ko leti ki orao ...

Edited by stoka
Link to post
×
×
  • Create New...