Jump to content
IGNORED

Ministarstvo Prostora


Lezilebovich

Recommended Posts

FB

Mislim da će nam koristiti nova tema jer deluje da se ova grupa mladih ljudi širi i na druge frontove, a ne samo kao najglasniji protivnici beograda na vodi. Možda su baš oni ta nova opozicija koja nam treba, pa da im damo podršku :D

U početku su se bavili javnim prostorima i njihovim sređivanjem (inex film, ulična galerija), posle toga su prvi početli sa kakvom-takvom kampanjom protiv BG na vodi i to im je donelo popularnosti i vidljivost, a vidim danas kreću i sa organizovanjem neke vrste živog štita protiv deložacija. Moguće da su malo proučavali Hrvatski Živi Zid, a možda i nisu.

 

 

 

Za utorak 12. maja u 10h privatni izvršitelji su zakazali iseljenje Radunke Milićević i njene porodice iz smeštajnih kapaciteta Trudbenika u Krnjači, Pančevački put 56. Učitelj neznalica i njegovi komiteti i Ministarstvo prostora vas pozivaju da sprečimo njihovo iseljenje.

Ovo je samo jedna od 87 porodica koje žive u smeštajnim kapacitetima Trudbenika na Konjarniku, Novom Beogradu i u Krnjači, koje svakodnevno žive pod pretnjom prinudnog iseljenja. Njihovo preduzeće, Trudbenik gradnja doo, prodato je 2008. godine a privatizacija je započela sa bespravnim izbacivanjem radnika iz smeštajnih kapaciteta. Radnici koji su odbili da se isele dobijali su zbog toga otkaze (za koje je kasnije dokazano da su bili nezakoniti). Međutim, dok je trajala borba radnika da se vrate na posao, sam Trudbenik je polako uništavan, da bi završio u stečaju i na listi „24 sporne privatizacije“ Evropskog parlamenta. Tako su radnici po drugi put ostali bez posla, a ponovo se, sada od stečajne uprave, nad njima i njihovim porodicama nadvila pretnja da izgube krov nad glavom i postanu beskućnici. I mada krivicu za ovu situaciju snose i firma koja je privatizovala i stečajna uprava, glavnu odgovornost ipak snosi država Srbija, koja nije regulisala status ovih stanara, nije adekvatno reagovala na kršenje njihovih prava, već je pomogala pljačku imovine Trudbenik gradnje.

Pozivamo vas da 12. maja u 10h dođete u Krnjaču, Pančevački put 56, da sprečimo iseljenje Radunke Milićević i njene porodice iz smeštajnih kapaciteta Trudbenika. Zainteresovani za organizovani prevoz treba da rezervišu mesto na mejl ministarstvoprostora@gmail.com.

 

 

 

Link to comment

šta ćete ako ostanete invalidi posle pendrečenja oće vam biti žao što ste izgubili svoju pokretnost radi odbrane tuđe nepokretnosti :fantom:

Edited by Hella
Link to comment

Gde Dobrica zabrazdi, tu od dobrog nema nista.

 

 

Pojasni ili gtfo

Edited by Lezilebovich
Link to comment

za dve nedelje dolaze izvrsitelji ponovo

 

iz teksta bivšeg enovinca se zaključuje da su u tim stanovima neki rušitelji vukovara :fantom:

Edited by Hella
Link to comment
  • 2 weeks later...

11224714_468492756661568_836279009941642

 

 

S tim u vezi:

 

11351384_468001630044014_991113179146089

 

Pozivamo vas da podržite rad inicijative Ne da(vi)mo Beograd, naše aktivnosti na analizi, kritici i suprotstavljanju projektu "Beograd na vodi" dolaskom na događaj podrške u četvrtak 28. maja od 17 do 22 časova u Magacinu (Kraljevića Marka 4). Prikupljena sredstava ćemo uložiti u izdanje drugog broja naših novina. Očekivani troškovi drugog broja su 1500e.

 

Edited by McCabe
Link to comment
×
×
  • Create New...