Jump to content
IGNORED

THE EXPERIMENTAL TROPIC BLUES BAND (Liège, Belgium)


bad music for bad people

Recommended Posts

Četvrtak, 12. mart - Beograd @ KC Grad (gosti: Bag Of Dicks!!)

Petak, 13. mart - Zagreb @ KLUB.

Subota, 14. mart - Velenje @ eMCe Plac

 

photo-1_zps76450b4a.jpg

 

Garažna rokenrol scena Evrope danas je u toj meri živa i raznovrsna da donekle može parirati onoj u SAD, a svakako je ispred australijske. Razlog tome može biti veliki broj nezavisnih izdavača orijentisanih mahom na vinilna izdanja (Voodoo Rhythm Records u Švajcarskoj, Munster u Španiji, Wild Cherry Records u Italiji, Born Bad Records u Francuskoj...). Takođe, sam evropski kontinent, naročito države kao što su Španija, Francuska, Italija, Belgija, Holandija, pa i Nemačka obavezne su destinacije svim američkim garažnim rokerima. Najpre zbog standarda i znatno većih honorara nego u SAD, a potom i stoga što svaki Amer želi da za života overi metropole kakve su Berlin, Pariz, Madrim ili Rim. Njihovi živi nastupi u Evropi često su okidač da se neki klinci iz publike odluče da i sami naprave bend i da pišu svoje kratke i eksplozivne pesme po uzoru na prekobarske šefove koji si ih zadivili koncertnim nastupima.
 
Jedan od takvih bendova su i Experimental Tropic Blues Band iz Liježa, Belgija, a oni 12. marta debituju na našem terenu.
 
tropic-pix-hellelujah-1-lo-def_zps83c76b
 
Bend je formiran 1999. i čine ga Dirty Coq (gitara/glas), Boogie Snake (gitara/glas) i Devil D’Inferno (bubnjevi). Trebalo je da prođe celih šest godina do prvog izdanja, EP pod nazivom „Dynamite Boogie“ 2005. Posle su u pravilnim razmacima od po dve godine na red došli i celi albumi. Najpre „Hellelujah“ 2007., onda „Captain Boogie“ 2009., da bi po nastupu ispred Jon Spencer Blues Explosion od samog Jona Spencera dobili ponudu da dođu u Njujork i u studiju Matta Verderyja (Matt Verta Ray, ex-Speedball Baby, sada u Heavy Trash sa Spencerom!!) snime svoj sledeći album – „Liquid Love“ 2011. Jon Spencer je besplatno producirao i miksovao ovaj album samo iz pijeteta spram momaka iz Belgije koji su ga oduševili svojim divljim nastupom i energijom koju odašilju sa bine. 
Muzički izraz The Experimental Tropic Blues Banda može se smestiti na pola puta između Jon Spencer Blues Explosion i Railroad Jerk. Uprošćeno, miks bluesa i punka, a to je najčešće i suština svake garažne grupe.
 
exp3_zps6b88cf7a.jpg
 
Experimental Tropic Blues Band svirali su širom Evrope, ali i SAD što je poseban kuriozitet za grupu izvan engleskog govornog područja. Imena sa kojima su svirali posebno su impresivna: već pomenuti Jon Spencer Blues Explosion i Heavy Trash, ali i The Cramps, Andre Williams, Jay Reatard, Bob Log III, Black Lips.
Krajem prošle godine objavili su i četvrtu studijsku ploču „The Belgians“ i svirali širom Zapadne Evrope promovišući novi album. Početkom marta ponovo idu na evropsku turneju, a tom prilikom svratiće i do Beograda u četvrtak, 12. Marta @ KC Grad. Kao gosti pre The Experimental Tropic Blues Band nastupiće lokalni trash/garage duo Bag Of Dicks.
 
Karte u pretprodaji po ceni od 500 dinara početkom februara u Pinball Wizard Records prodavnici i na šanku KC Grada. Na dan koncerta cena karte biće 800 dinara.
 
Edited by bad music for bad people
Link to comment
  • 2 weeks later...

dwnld:

http://www.mediafire.com/download/jg3hzi13i924e1e/ETBB_LL.zip
http://www.mediafire.com/download/7qt5ie4nz7eqccq/ETBB_CB.zip
http://www.mediafire.com/download/2xvf8dmne2agh0d/ETBB_H.zip
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...