Jump to content

Dakar reli 2015


Прслин

Recommended Posts

Прслин

Ја памтим да увек креће око Божића, могуће да грешим.

 

Први дан и одмах спектакл. Рома, прошлогодишњи победник у Мини Кантримену, остао пар чука на десетом километру због проблема са показивачем притиска уља.

 

На практично брзинцу од 170км разлика између првог и другог данас била 22 секунде. То ми увек невероватно на релијима: превезу стотине километара и онда првих пет у минут разлике. Максимум и човека и машине.

 

Имам новог фаворита: првог Индијца који учествује на Дакару. Уплео се у заставу током позирања :Hail:

 

У циљу спречавања нове доминације Камаза смањили дозвољену снагу камиона. Резултати нису изостали, неко други је победио првог дана.

 

Уживанција. :)

Link to post
Прслин

Јуче најтежи дан на Дакару икада.

 

Адам Малиш, бивши шампион света у ски скоковима, морао да напусти трку јер му је изгорео баги. Наш човек Габор Сагмајстер пао са мотора и сломио руку, такође напустио трку. Сада јављају и да је погинуо пољски мотоциклиста... Катастрофа.

 

Видећемо шта је било данас.

Link to post

Јуче најтежи дан на Дакару икада.

 

Адам Малиш, бивши шампион света у ски скоковима, морао да напусти трку јер му је изгорео баги. Наш човек Габор Сагмајстер пао са мотора и сломио руку, такође напустио трку. Сада јављају и да је погинуо пољски мотоциклиста... Катастрофа.

 

Видећемо шта је било данас.

 

bas sad gledam lika kako prica o zapaljenom automobilu i kontam kako bas lici na legendu, kad ono stvarno....

Link to post
Прслин

Adam Mališ vozi reli?!

 

Pa ovo je sjajno!

Већ годинама је редован на Дакару и то врло солидан. Има још бивших екстремних скијаша, али ја не пратим скијање и не знам колико су били успешни, али за Малиша сам и ја чуо раније.

 

Генијална је екипа на Дакару: бивши прваци света у Врлд Рели Чемпионшипу који углавном возе за фабричке тимове Минија, Тојоте и Пежоа, а онда цела булумента авантуриста. Ове године је хит неки из Катара који је победио прву етапу али му узели тријумф због прекорачења брзине на чек поинту. Платио и казну 200 евра, упишао се човек од смеха када је давао изјаву.

 

Најјачи су мотоциклисти самосталци. Њих не прате тимови аутомеханичара и камиони резервних делова, ндхо седну фрајери на бајкове, забаце ранчеве са деловима на леђа и запале преко континента 170 на сат.

 

Изгледа да је Пољак био један од таквих и да је погинуо још први дан, али да су га тек јуче или данас нашли. Још се не зна шта се догодило.

 

Данас морнији дан, победио локалац Терамова, фабрички тимови преузимају примат, а нарочито добар дан имала је Тојота Хајлукс.

 

Сутра се нападају Анде. :Hail:

Link to post

Taj iz Katara se bavi raznim sportovima, ali je najuspešniji na reliju i u gađanju puškom. Kada kažem raznim - jedno desetak sportova  :isuse: NIje baš poznat van arapskog sveta, lokalno je legenda. Čitao sam intervju sa njim na jedno 6 strana. Needless to say, ima milione kao i svaki katarac, sportom se bavi iz dosade.

Edited by Kelt
Link to post
Прслин

Ал Атија је победио пре пар година у Ситроену, коментатор је рекао да је победа у првој етапи велико изненађење за овог, а и вози у Минију па сам мислио да је неки други тип из Катара у питању.

 

Edit: Сада сам гугловао, 'ладно је он. :lol:

Едит2: И није у Ситроену победио, него у Туарегу, каже Вики да сам побркао кола :blush:

Edited by Прслин
Link to post
Прслин

Коментатор отвара данашњи извештај реченицом да се јуче возило на надморској висини од 5.000 метара. Занимљиво, јер сам јуче гледао и било је 2.000 метара. Какав цар.

 

Јуче мало стајање на лопту због смрти Пољака. Ништа занимљиво осим Нанија Роме коме су због фејла првог дана дали да носи резервне делове за остатак Мини каравана, а он тако претоварен стигао други са нека два минута закашњења. :Hail:

 

Сада да видимо шта је било данас, у песку.

Link to post
Прслин

Опа, нису дине већ феш-феш, ужасно ситна и мека прашина, потпуни хорор за вожњу и од пар километара, а не скоро 500 колико су данас возили.

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...