Gandalf Posted June 28, 2014 Share Posted June 28, 2014 Foho voz: Festival: Mostovi: Sent from my LG-LS720 using Tapatalk Link to comment
John Coltrane Posted June 28, 2014 Share Posted June 28, 2014 Bravo Fei bravo Gandalfe, samo cepajte. Sta je sa keksijem? Link to comment
Moća Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 Fei pominjao Mocartov dopisnk da upoznao nekog naseg iz BL jel si to bio ti? Ja spremam pravosudni a neki se svrckaju po Brazilu Link to comment
Feindouno Posted June 29, 2014 Author Share Posted June 29, 2014 Nisam i ne znam ko je. Moji neku drugari ovde se znaju sa tim likom sto pise zas Mocart al ne spominju nikog iz Bl. Ima nasih ovde, skoro k'o u JAR kad smo kao ucestvovali, slican je broj. Link to comment
Кристофер Лумумбо Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 fei, daj neki 18+ izvestaj, nemoj da si cava. Link to comment
Gandalf Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 Salvador Bahia je prva prestonica Brazila, jer su tu Portugalci napravili svoju najvecu luku. Nije ni cudo, zaliv na koji se naslanja grad stvara prirodnu luku. Time je dovodjenje robova u Brazil islo kroz Salvador. Pa je Salvador, sem istorijskog nasledja, danas karakteristican po dve stvari: turisticki centar sa lepim plazama, i grad sa najvecim % crnaca u Brazilu. U Salvadoru sam prvi put koristio brazilski javni prevoz, tj. autobuse. Korektni autobisi, cisti, frekvencija je dobra, jeftini su, ali kao da voze krompir. Dva puta sam bukvalno poleteo uvis nekih 20cm. Vece pre utakmice je bio neki festival u centru, pa sam i ja otisao. Tu au bili pre svega lokalci, par desetina Iranaca, kao o turisti svih boja. Posebno su mi zapali z oko neki evangelisticki aktivisti odlucni da spasavaju duse gresnika. Te evangeliste sam vidjao vise puta, ocito su vrlo aktivni.. Sent from my LG-LS720 using Tapatalk Link to comment
Moća Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 @kojot Ma garant navatao neku ribu da se opusti al se ispostavilo da je neki trandza pa je u stvari Fei bio navatan. Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 Link to comment
John Coltrane Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 Pokojni Moca se pojavio Link to comment
Moća Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 (edited) Ko te faka kad ne pratis temu za fantazi Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 Edited June 29, 2014 by Moća Link to comment
Budja Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 Salvador Bahia je prva prestonica Brazila, jer su tu Portugalci napravili svoju najvecu luku. Nije ni cudo, zaliv na koji se naslanja grad stvara prirodnu luku. Time je dovodjenje robova u Brazil islo kroz Salvador. Pa je Salvador, sem istorijskog nasledja, danas karakteristican po dve stvari: turisticki centar sa lepim plazama, i grad sa najvecim % crnaca u Brazilu. U Salvadoru sam prvi put koristio brazilski javni prevoz, tj. autobuse. Korektni autobisi, cisti, frekvencija je dobra, jeftini su, ali kao da voze krompir. Dva puta sam bukvalno poleteo uvis nekih 20cm. Vece pre utakmice je bio neki festival u centru, pa sam i ja otisao. Tu au bili pre svega lokalci, par desetina Iranaca, kao o turisti svih boja. Posebno su mi zapali z oko neki evangelisticki aktivisti odlucni da spasavaju duse gresnika. Te evangeliste sam vidjao vise puta, ocito su vrlo aktivni.. Sent from my LG-LS720 using Tapatalk Vrlo. Sad, ne znam da li samo u Bahia-i, ili u celom Brazilu. Bas dosta njihovih hramova. I kako ti se svideo Salvador? Meni je ostavio ogrooooman utisak. Afrika. Na zalost, nisam stigao da odem na neki Candoble kada sam ga posetio prosle godine. Ne bih se zalio da odem opet, iako su mi u Pelurinju marnuli mobilni, na svu srecu iskusno sam poneko neki krs. Sto se plaza tice, potpuno pogresan utisak. Sasvim prosecne u samom Salvadoru. Provincija Bahia je vec nesto drugo. Link to comment
John Coltrane Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 Ko te faka kad ne pratis temu za fantazi Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 Jos mi reci da ima i neka povratnicka tema?! Tipa Mocin pravosudni ili tako nesto? Link to comment
Gandalf Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Vrlo. Sad, ne znam da li samo u Bahia-i, ili u celom Brazilu. Bas dosta njihovih hramova. I kako ti se svideo Salvador? Meni je ostavio ogrooooman utisak. Afrika. Na zalost, nisam stigao da odem na neki Candoble kada sam ga posetio prosle godine. Ne bih se zalio da odem opet, iako su mi u Pelurinju marnuli mobilni, na svu srecu iskusno sam poneko neki krs. Sto se plaza tice, potpuno pogresan utisak. Sasvim prosecne u samom Salvadoru. Provincija Bahia je vec nesto drugo. Najbolje plaze su van grada, to su meni rekli. Mada nisam imao vremena da vidim te van grada, prosetao ovim koje su u gradu i kupao se na Stela Mares koja se nalazi na samom obodu Salvadora. Prva stvar koja je na mene ostavila utisak je upravo to da se oseca jak africki uticaj. Koji se ogleda u strukturi stanovnista, kao i u tome da prevladava kandomble (mesavina katolicizma i africkih verovanja). U spojleru je foto 8 statua svetica kandomblea, u pozadini je stadion na kome se igraju utakmice. Druga stvar koja me se dojmila je to da velika vecina kuca i stambenih zgrada ima metalnu ogradu. Bezbednost. Mislim da sam tek u Salvadoru u punoj internalizovao to da je nivo kriminala prilicno veliki problem sirom Brazila. Ali mi se grad svideo. Sent from my LG-LS720 using Tapatalk Link to comment
Budja Posted July 2, 2014 Share Posted July 2, 2014 Bese li ti u Resifeu takodje? Kazu da je takodje interesentan. Koliko ja kapiram, nakon Rija Salvador jeste turisticki najatraktivniji grad. Link to comment
Recommended Posts