Jump to content
IGNORED

Home theater (nije lutkarski)


Razzmatazz

Recommended Posts

Tražio sam od moderacije da iščupa neki stari topić u vezi ove tehnike (ako postoji), ali kad sam prošao kroz oživljeni HiFi i video one "preporučite mi podloške od plute do 10K evara", nekako mi bilo neprijatno da se nastavljam na taj, nazovimo to "high end". Pa bih u to ime započeo novi topić u vezi AV risivera, surround ozvučenja, HTPC računara i ostale relevantne buranije, možda i tim više što je par srodnih topića odumrlo još pre xy godina.

 

 

 

Tu imam i ja prvo pitanje - gde je otprilike granica starosti kod zvučnika, gde bi čovek trebalo da se počeše po glavi "uzeti ili ne"? Kapiram da ima ljudi koji i dalje imaju neke zvučnike još od sedamdesetih koji ferceraju, kapiram da zavisi i od konkretnih primeraka kako su održavani i ostalo. Ali stavljajući elektroniku (koju poznajem generalno) na stranu, pretpostavljam da recimo razni gumeni delovi gube svoja svojstva nakon x godina.

Ponavljam, ne radi se o high endu, nekom kultnom modelu odnosno nečemu šta je koštalo kao auto nekad, pa se kao možda isplati restaurirati. Ne želim restaurirati ništa, prosto sam naleteo kod nekog tipa na stare B&W (koji deluju kao da su bili novi pre nego što je Mendela prvi put uhapšen) i tu mi prođe kroz glavu da ovakve stvari nikad nisam kupovao "polovne" i da ne znam na šta bih tačno zagledao kad bih naleteo na neki stariji, a tada dobar model.

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...