Jump to content

Нордијско скијање


Korki

Recommended Posts

Laura%20Cross-country%20Ski%20_%20Biathlon%20Center1-693X520.jpgТу се одржава и биатлон.Тамичења: 8 February 14:00 Women's skiathlon 9 February 14:00 Men's skiathlon 11 February 14:00 Individual sprint free men/women qualifying 16:00 Individual sprint free men/women finals 13 February 14:00 Women's 10 km classical 14 February 14:00 Men's 15 km classical 15 February 14:00 4 x 5 km relay women 16 February 14:00 4 x 10 km relay men 19 February 13:15 Team sprint classical men/women qualifying 15:45 Team sprint classical men/women 22 February 13:30 Women's 30 km mass start free 23 February 11:00 Men's 50 km mass start free Стварно не знам шта бих рекао о скиатлону(то је комбинација два стила у нордијском скијању: слободног и класик, у овом случају измена долази на 15 километара, за оне који не знају) јер није ни било неког такмичења у СК ове године ако сам добро пратио. Али претпостављам да су ту фаворити као на осталим средњим и дугим стазама-Легков, Сундби, Виљежанин, Бауер, Хелнер, евентуално Нортуг(ако се довуку у групи до циља он је фаворит), још пар Норвежана, Чернусов. Рекао бих да ће из те групе доћи победници. Код жена Норвежанке и Јустина Ковалчкик.Ово важи и за све средње и дуге стазе(10,15 километара класик; 30, 50 километара слободно масовни старт). У спринту код мушкраца су Руси велики фаворити индивидуално и штафета-Петухов, Кријуков, Морилов...стварно су јаки. Затим иду Швеђани(Јоенсон и Петерсон) и Норвежани(Нортуг и још пар). Код жена индувидуално-спринт је фаворти американка Кикан Рендал а затим Јустина Ковалчик(Пољска), Марит Бјорген(Норвешка), Денис Херман(Немачка). Женски тим Норвешке(Бјорген, Јохауг, Јакобсен , Венг)је убедљиво најјачи. Биће огромно изненађење ако не издоминирају уз Јустину Ковалчик и Шарлот Калу(Шведска). Штафете би могле бити занимљиве, ту би Финкиње или Рускиње могле да се умешају за медаље.Изоставио сам Дарију Колоњу(Швајцарска) који би требао да буде фаворит скоро у свим дисциплинама али је имао операцију чланка и није се такмичио у СК ове године. Тако да је тешко знати у каквој је форми.
Link to comment
 • Replies 145
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • freakns

  31

 • KennyDalglish

  32

 • Tolaa

  25

 • Korki

  32

У нордијском скијању је изузетно важна припрема скија. Техничка служба, зависно од тактике, да ли нападаш на брду или јуриш на спусту, то зависи од конфугураије стазе и твог стила, мора да ти добро припреми скије. Ако то не уради, можеш бити феномелнално спреман/а скије неће добро "радити" на снегу и имаћеш пуно проблема.

Link to comment

Tu si potpuno u pravu.Evo samo nekoliko detalja oko norveskog tima za pripremu skija. Jos pre dve godine su poceli da obilaze staze u Sociju, da na licu mesta testiraju vremenske prilike, skije, staze ... da bi sto spremniji docekali OI, a zbog OI je zaposleno jos 5 novih podmazivaca. Za svaku trku se za svakog takmicara testira po nekoliko pari skija, i tek pred samu trku se odlucuje koje ce se skije koristiti.Njihov tim za pripremu skija ima ovaj "mali" kamion od 110 kvadratnih metara, koji je kostao preko 700 000 evra.http://www.youtube.com/watch?v=EAkTzcErk7Y

Link to comment
 • 3 weeks later...

Мислим да ће Норвежанке да раде овде тимски како би изловале Ковалчик а оне саме пред крај поделиле подијум.

Link to comment

Мора али није лако јер су Норважнаке изашле на чело и контролишу.Од Рускиња се није ни очкивало ништа. Оне имају неку шансу у спринту-штафета.

Link to comment

Kowalchik pala na zameni skija... e jes nespretna :isuse:Kalla, Marit i Sarinen(i jos jedna norvezanka) par sekundi ispred, ali Sarinen ce pasti na slobodnom(osim ako nije popravila ozbiljno taj stil)

Link to comment

ne daju joj... Johaug diktira jak tempo... ali kao sto rekoh, ja ocekujem od Kalle medalju, pa nece biti svakako ceo norverski podijum... Saarinen se drzi i na slobodnom :oEDIT: Kowalchik je definitivno out, ovo je sada preko 10 cini mi se

Edited by freakns
Link to comment

Нема, отресле је, то као у бицилизму на брду. Остаје Кала као шанса да не буде цео подијум норвешки.

Edited by Korki
Link to comment
×
×
 • Create New...