Jump to content

Biatlon


kobni zelaya

Recommended Posts

Biatlonska takmičenja će sigurno biti veoma uzbudljiva, kao i obično. Kod muškaraca je najveći favorit u svim disciplinama svakako Martin Fourcade, koji prilično ubedljivo vodi u svetskom kupu, pri tom dosta često štedeći snagu. Najveći rivali će mu biti Norvežani, pre svega Svendsen, a uz njega braća Boe i veliki Ole Einar Bjorndalen. Nemci imaju solidan sastav, mada je teško reći ko bi od njih mogao da zablista. Rusi su takođe jaki, još ako se ispostavi da su dobro tempirali formu, mogu uzeti dosta medalja.Kod žena je sve mnogo otvorenije, nema takvog favorita kakav je Fourcade, mada je Domracheva sve bolja kako sezona odmiče. Tu su Tora Berger i Soukalova, Nemice su diskutabilne, a Ruskinje, kao i poslednjih godina - prilično slabe.

Link to post
 • Replies 202
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • freakns

  36

 • Tolaa

  31

 • KennyDalglish

  28

 • Timmi

  23

nadajmo se da ce milanko nadmasiti najbolji rezultat u istoriji srpskog biatlona kada je na oi u vankuveru imao na jednom merenju bolje prolazno vreme od velikog ole einar-a.

Link to post

Milanko je ove sezone uspeo par puta da se plasira u poteru, što je već veliki uspeh, a trebalo bi i na OI, tim pre što sve ekipe imaju po četiri čoveka, za razliku od svetskog kupa kada imaju po 6.

Link to post

На ОИ увек буде изненађење јер су фаворити под огромним притиском што се одражава на њихово гађање. Такође, припрема скија игра огромну улогу. Фуркад М. и Свендесен јесу фаворити у спринту и потери посебно али Шипулин, Едер, пар Немаца, Устјугов, пар Норвежана, Швеђани. Све зависи како је форма темпирана. Код жена је Бергер први фаворит онда долази Домрачева али никако не треба заборавити Макараинен која има пуно проблема са гађање али је изузетно брза. Ако прође добро гађање ето ње у трци за злато. Ту имамо и пар Рускиња, Украјинки, Немица.

Link to post
 • 3 weeks later...

Svensen i bog bez promasaja na prvom gadjanju i za sada su prvi i drugi... Milanko jednu omasioUstyugov kanda vec sjebaoFourcade leti u prvom krugu, ali leti...

Link to post

shipulin leti. rusi su ranije uvijek bili losiji na skijama u odnosu na norvezane, pa i njemce, a dobri u pucanju. jel shipulin inace dobar inace dobar na skijama ili se tako dobro spremio za oi?

Link to post
×
×
 • Create New...