Jump to content

Filipenko

Pitanje za navijače zvezde...  

10 members have voted

  1. 1. Da li vam smeta što ste cigan, ili biste voleli drugačiji, politički korektniji naziv?Recommended Posts

Svi znamo da je "cigani" nadimak navijača Crvene zvezde. Svi znamo i kako su taj nadimak dobili - kada se otvarala tzv. Marakana, Šeki, Džaja i društvo su delili po ciganskim naseljima oko Uba, Žarkova, Železnika i sl. ulaznice za sever kako bi se napunio stadion. "Mi smo cigani, najjači smo najjači", orilo se stadionom FK Crvena zvezda, ostalo je legenda, plus poneki falsifikat o tome da su ih navijači Partizana tako oslovljavali jer su mrzeli Srbe.Dobijam upozoravajuće PM-ove od izvesnog FRhosta u kojima mi preti banom što cigane nazivam ciganima i uopšte koristim taj termin intenzivno, pa stoga želim da priupitam vaskoliko ciganstvo - da li vam taj nadimak smeta, da li smatrate uvredom što vam nadimak asocira na Rome, da li biste želeli da budete oslovljavani na politički korektniji način i tome slično...?Slobodno se izjasnite. Mene nećete uvrediti nikako.

Link to post

:thumbsup:baš jutros se brijem i razmišljam da li da otvorim topik "ciganski kriminal u srbiji i kako ga sprečiti", s osvrtom na mišića, bogdanova, dunjića, džajića i sl.

Link to post

:isuse:Dzajic sa svojih sedamnaest godina delio ulaznice i to za sever, mucenik ne zna da su u to vreme zvezdasi bili na juznoj tribini

Edited by passingby
Link to post

Sa svojih 17 godina Džajić je već bio prvotimac i mlada nada/zvezda kluba, ako je primedba na godine trebala da pokaže kako on to nije mogao činiti ili šta već. Za sever je deljeno jer je to trebalo napuniti, neće valjda da dele karte džabe za mesto gde se okupljaju najverniji. To što se nakon toga dogodila velika seoba cigana sa juga na sever, šta da se radi. Još 1 dokaz da zvezda jednako Srbija.

Edited by Filipenko
Link to post

Jeste da, mali Džajka je delio karte po mahali jer se brinuo da će biti prazan stadion.Nego što se tiče oslovljavanja, ko nije cigan, ne može tako da me zove, osim ako smo ortaci. Mi cigani međusobno, možemo.Nešto ko Šiptar ili nigga.

Link to post
×
×
  • Create New...