Jump to content
IGNORED

Rat u Ukrajini - dnevne novosti

Krošek
Message added by Krošek,

Na ovom potforumu se pored pravila foruma primenjuje i kućni red potforuma "Politika - Svet" (vidi naročito pravilo 5.2), a moderisanje u svemu prati uobičajeni obrazac – u vezi s tim, pročitajte ovaj post, a proučite malo i istoriju objava moderatora (kako se iste ne bi ponavljale).

• Ipak, na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Hmm, pojavila se neka priča u vezi napada na taj brod, i ima veze sa turkstrim pajplajn... Taj brod tu navodno patrolise zbog sigurnosti, da se ne ponovi nordstrim... Na 140 km od Istanbula...

11 minutes ago, assignment said:

Hmm, pojavila se neka priča u vezi napada na taj brod, i ima veze sa turkstrim pajplajn... Taj brod tu navodno patrolise zbog sigurnosti, da se ne ponovi nordstrim... Na 140 km od Istanbula...

:D 

Sada mi je definitivno jasno da ovaj topik nema nikakve svrhe, svako pise za sebe, cita za sebe:

7 hours ago, namenski said:

Inace, stigla je ruska polupotvrda da je ladja bila redovno angazovana na nadzoru i zastiti rusko-turskih podvodnih gasovoda, TurkStream & Blue Stream i da su sva tri ukrajinska plovila unistena onim cime je ladja raspolagala...

Nekih, tvrdi se, 140 km severoistocno od Bosfora.

Izvini sto se zezam, ali se sa i oko Ukrajine zaista preteralo - ne iskljucujem ni sebe - ali bilo kako bilo sve mu se manje nazire svrha.

Aj da se pokusaju da razjasne neki pojmovi, geografija ponajpre, ali moralisati, na svaki nacin i nekriticki zastupati samo jednu stranu, gadjati se epitetima, svrstavati sagovornike na silu...

Jebemliga...

• Haha 1

Izgleda da je pocelo u Zaporozju.Ukrajinci i Rusi ispaljuju sve sto imaju jedni na druge.

• Hvala 1

Danas je obavljena razmena zarobljenika. 106 ukrajinskih vojnika je razmenjeno za nepoznat broj ruskih vojnika.

• +1 2
9 hours ago, namenski said:

:D 

Sada mi je definitivno jasno da ovaj topik nema nikakve svrhe, svako pise za sebe, cita za sebe:

Izvini sto se zezam, ali se sa i oko Ukrajine zaista preteralo - ne iskljucujem ni sebe - ali bilo kako bilo sve mu se manje nazire svrha.

Aj da se pokusaju da razjasne neki pojmovi, geografija ponajpre, ali moralisati, na svaki nacin i nekriticki zastupati samo jednu stranu, gadjati se epitetima, svrstavati sagovornike na silu...

Jebemliga...

Ma slobodno, video sam, ali je bilo kasno, a i nisam sam se dobro izrazio, taj clanak tvrdi da nije brod bio prava meta, nego gasovod....

Ne mogu oni dronovi ništa da urade gasovodu ili nečemu što je ispod vode, oni su isključivo namenjeni za napade na površini.

• +1 2

.

Dogodovstina Hursa se razvija dalje...pre par sati snimak ulazka u Sevastopolj, neostecenog...Sad se pojavljuje snimak udara u bok ili blizu bok Hursa , ili ne Hursa. Hurs se izgleda ne povredjen vratio kuci, a se postavlja pitanje gde se nalazi drugi brod tog tipa Severnog flota...

Spansko turske serije u izvodjenju Ukrajinsko-Ruskih producenata...

.

Taj blizanac iz severne flote ako je na početku rata bio izvan Crnog Mora (a mislim da jeste jer imaju dva takva broda ukupno), nije mogao da prodje kroz Bosfor nakon što ga je Turska zatvorila za sve ratne brodove kojima matična luka nije u Crnom Moru.

Pre će biti da je dron fulao u napadu nego da je blizanac Ivana Hursa bio u Crnom Moru.

• +1 1
Posted (edited)
8 minutes ago, Redoran said:

Taj blizanac iz severne flote ako je na početku rata bio izvan Crnog Mora (a mislim da jeste jer imaju dva takva broda ukupno), nije mogao da prodje kroz Bosfor nakon što ga je Turska zatvorila za sve ratne brodove kojima matična luka nije u Crnom Moru.

Pre će biti da je dron fulao u napadu nego da je blizanac Ivana Hursa bio u Crnom Moru.

.

Sasvim moguce...ne znam da li si video snimak, eksplozija na mestu gde se zavrsava snimak sa samog drona , vidi se na novom snimku, ipak brod dolazi neostecen. Jos uvek nemamo sto procenata zavrsenu informaciju..

edit...Snimak ide sa suprotne strane, verovatno s drugog drona, i jeste, moguce je da dron unisten prakticno na nekoliko metara od udara u brod

.

Edited by barba

Video sam taj drugi snimak. Kvalitet mu je kao sa wc šolje ali svejedno deluje da obe eksplozije dolaze sa strane, ona prva je potpuno izvan kadra.

Ove fr medijske kuce su stvarno za :isuse:

Danas pokazase jucerasnji snimak ukrajinskih vojnika kako napreduju u zgradi sa komentarom da se ukrajinci vracaju u Bahmut. Problem je sto su taj snimak isjekli jer pokazuje kako bomba pada pored tih vojnika i kako izginuse. 

Mislim OK je da su pro ukrajinski, to je sasvim normalno ali manite se ovakve glupe i jeftine propagande.

Sada ce ih opet razapeti na tviteru. 

• +1 1
  • Hvala 1
Posted (edited)
2 hours ago, borris_ said:

Ove fr medijske kuce su stvarno za :isuse:

Danas pokazase jucerasnji snimak ukrajinskih vojnika kako napreduju u zgradi sa komentarom da se ukrajinci vracaju u Bahmut. Problem je sto su taj snimak isjekli jer pokazuje kako bomba pada pored tih vojnika i kako izginuse. 

Mislim OK je da su pro ukrajinski, to je sasvim normalno ali manite se ovakve glupe i jeftine propagande.

Sada ce ih opet razapeti na tviteru. 

.

Ako mislimo na isti snimak, s velikom dozom verovatnoce ceo snimak je fejk...jer ne verujem da bi iko izasao na liniju vatre , i okrenuo ledja...

.

Edited by barba
  • Create New...