Jump to content
IGNORED

Rat u Ukrajini - dnevne novosti

Krošek
Message added by Krošek,

Na ovom potforumu se pored pravila foruma primenjuje i kućni red potforuma "Politika - Svet" (vidi naročito pravilo 5.2), a moderisanje u svemu prati uobičajeni obrazac – u vezi s tim, pročitajte ovaj post, a proučite malo i istoriju objava moderatora (kako se iste ne bi ponavljale).

• Ipak, na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

11 hours ago, Anduril said:

Ne radi se tu samo o PVO, nego i o potrebi za raketama duzeg dometa da se uniste lansirni polozaji za ove dronove i balisticke rakete koje ce stici iz Irana.

Ako Iran posalje te balisticke rakete, mislim da ce SAD morati poslati konacno Himars balisticku municiju. Cenim da je to vec receno i Putinu, a ove izjave zvanicnika iz ukrajine uvek treba videti kao deo dobro organizovane PR kampanje za doturanje oruzja sa zapada. 

Samo neka NATO idioti dalje čačkaju nuklearnu mečku, ovo je najkraći recept za totalnu katastrofu. Rusi će sigurno da upotrebe taktičku nuklearnu bombu ako dođe do isporuke dalekometnih raketa i dođe do bombardovanja unutrašnjosti Rusije, to je Amerikancima signalizirano odavno. Tada neće biti potrebe za iranskim dronovima i balističkim raketama, niti će to predstavljati najveći problem.

Edited by slow
  • +1 1
  • Haha 2
  • -1 2

Sram bilo te Ukrajince, razmatraju recipročan odgovor isto ko i oni jemenski Huti Saudima, Hezbolah Izraelu itd... koliko bi ovaj svet bio lepše mesto bez tih kurčevitih mališana.

• Tužno 1

Gadjanje Krimskog mosta i bilans - usporen saobracaj, pre svega za civile, poginulo dvoje civila u privatnom vozilu i vozac kamiona. Danas se Rusi hvale kako su doneli jedan, od 4 segmenta, koji trebaju da se zamene.

Na drugoj strani, Ruska odmazda:

- samo prvog dana je poginulo 20tak ljudi, prema zapadnim izvorima. Jos uvek se gadja svaki dan

- onesposobljeno barem 30% elektro sistem (ovde se misli na prozvodnju i transformatore), prema zapadnim izvorima

Valjda ima neke racunice u svemu ovome. Ono jeste kurcevito, ali je jako skupo.

Da da, i dan danas gadjaju zbog Krimskog mosta. da ne bi te diverzije ne bi nijednu trafo stanicu dirnuli i ceo Kijev bi sijao i grejao se a SVO bi na istoku tekla nesmetano

No dobro, PR im napreduje, sad za ovaj talas imaju kakav takav povod/casus belli za razliku od predjasnjih a narocito ono od 24.2.

Edited by dillinger
  • +1 7
Just now, dillinger said:

Da da, i dan danas gadjaju zbog Krimskog mosta. da ne bi te diverzije ne bi nijednu trafo stanicu gadjali i ceo Kijev bi sijao i grejao se a SVO bi na istoku tekla nesmetano

i putin bi licno grejao ukrajinske sirocice na medjedjoj kozi pored svog ognjista 

• +1 4
10 minutes ago, dillinger said:

Da da, i dan danas gadjaju zbog Krimskog mosta. da ne bi te diverzije ne bi nijednu trafo stanicu dirnuli i ceo Kijev bi sijao i grejao se a SVO bi na istoku tekla nesmetano

No dobro, PR im napreduje, sad za ovaj talas imaju kakav takav povod/casus belli za razliku od predjasnjih a narocito ono od 24.2.

Nemas potrebe da ides u krajnosti.

Ja, kao posmatrac sa distance, samo komentarisem koja je trenutna cena kurcevitosti. 

Oni koji su doneli odluku da gadjaju Krimski most imaju i vise informacija, i mnogo bolje vojno znanje od mene. Sigurno su dobro odmerili sta i koliko im se isplati. Oni smatraju da je vredelo da udare na most.

Ja ne znam da li je vredelo ili nije. Ali ja i dalje smatram da je "visoka cena" trenutno placena za minimalnu stetu koja je naneta agresoru.

Just now, levi said:

i Nemačka je streljala 100 za 1, i to je bilo skupo, ali nije ubilo otpor

Britanci i Amerikanci su danonocno bombardovali Nemacke gradove i to je slomilo moral Nemaca. Fakticki nisu imali vise nista da brane, sve je bilo unisteno - do temelja.

Razne odmazde na razlicite nacine deluju na razlicite ljude. 

11 minutes ago, x500 said:

Nemas potrebe da ides u krajnosti.

Ja, kao posmatrac sa distance, samo komentarisem koja je trenutna cena kurcevitosti. 

Oni koji su doneli odluku da gadjaju Krimski most imaju i vise informacija, i mnogo bolje vojno znanje od mene. Sigurno su dobro odmerili sta i koliko im se isplati. Oni smatraju da je vredelo da udare na most.

Ja ne znam da li je vredelo ili nije. Ali ja i dalje smatram da je "visoka cena" trenutno placena za minimalnu stetu koja je naneta agresoru.

Ja sam pak fasciniran cinjenicom da ti verujes da se ukrajinska infrastruktura unistava I mesec dana nakon samo iskljucivo zbog te diverzije. 

Edited by dillinger
  • Hvala 1
1 hour ago, dillinger said:

Sram bilo te Ukrajince, razmatraju recipročan odgovor isto ko i oni jemenski Huti Saudima, Hezbolah Izraelu itd... koliko bi ovaj svet bio lepše mesto bez tih kurčevitih mališana.

Ni Huti ni Hezbolah ne odgovaraju recipročno nego krajnje asimetrično. Razlog je jednostavan: nema ko da im isporuči haubice i himarse pa moraju da se dovijaju kako znaju.

• Create New...