Jump to content
IGNORED

Inex Film


palfoot

Recommended Posts

Karaburma rocks, i stoga jedan topic za ovo najmilnije underground mesto koje u poslednje vreme prerasta reputaciju pank skvoterstva i hipi bekpekera na akustari kao i mini festivalskih celonocnih epopeja te se svakakve za nase uslove neocekivane stvari dese - te ce se ovde sluciti sve najave za koncerte, zurke, NObasementisdeepenough & ostale organizatore i pokoju multimedijalu u Klubu Antipod i Inex galeriji u narednoj sezonihttps://www.facebook.com/InexFilmSUBOTA 5.10.2013.IZLOŽBA MAKROBI APSURDA NIKOLE JOVANOVIĆA + KONCERTI ZA POKOLJ DUŠE I KONVOJ BONTON BAJKERA

Nikolini radovi u prostoru beogradskog skvota nisu slučajnost. Potcrtavanje energije prostora pećinskim crtežima, kako bi se isti prepoznao i akcentovao kao mesto pribežišta, upravo je objašnjenje zašto baš !nex&Nikola. Crteži ugljenom kreiraju okvir za sagledavanje skulptura ili njegove dece, kako naziva svoja minimalistička rešenja, ali i kolevku nove umetnosti, u kojoj će uživati i umivati se nova pećinska elita, ističe Jovanović.Kako sam objašnjava njegovo istraživanje skulpture je započelo kad je „došao do organskog i fizičkog karaktera slike kao glavnog izražajnog sredstva kojim transformiše prostor“. Jovanovićevi radovi se odlikuju u svojoj biti (dišanovskim) redimejdom, obraćajući nam se tako kroz Makrobe apsurda, samo ako ste dovoljno iskreni prema sebi da pročitate poruku. Umetnik je patentirao makrob kao termin kako bi problemski pokrio očigledne stvari koje su nosioci bolesti društva, učesnici simbioza. Simbioze, naizgled nečitljive, zapravo su jasne ako ih sagledamo kao male manifeste čistog pogleda, onog detinjeg u nama i kako bismo, da smo sačuvali nešto od te dečije razigranosti, sagledali sadašnjicu. Nikola ipak podseća kako je „detinjatost u svima, da je ne možemo otkriti već da je se možemo setiti i iz odgovornosti prema sebi i našoj deci, i da o tome ozbiljno razmislimo“.Smeh dok citira Gebelsa „kad ugledam umetnika latim se za pištolj“ objašnjava prema čemu se njegovi radovi ironično odnose i kako danas taj citat u našoj sredini prestaje da referiše na nepotrebnost umetnika i umetnosti, već na art mafiju. Ako je njegova instalacija, zapravo alegorija umetnosti u našoj državi, ne smemo dopustiti da njegove simbioze prođu mimo nas kao još jedan glas u daljini. U uzajamnom prepoznavanju potencijala prostora/dela rodila se ova izložba, uživajte i budite odgovorni prema svojoj deci!Milja Stijović
ZA POKOLJ DUŠE: Zla Popišmanjena Deca. i poneki bespomoćni roditelj. besplatni punk'n'roll za sve pare. PROMOCIJA ALBUMA PRVENCA ISTO VEČE!
KONVOJ BONTON BAJKERA: Sačekuša iza MBG petrol pumpe. Jedna žena za volanom teretnog vozila kategorije C1+E. Biće jao, biće kuku, biće elektro, rok, pank i tango. (a ja bih rekao i energični i drčni minimal wave, na pola puta izmedju Suicide i Alu) NE PROPUSTITE! POSle izložbe, siđimo na zezanje: u sklopu delatnosti umetnika Nikole Jovanovića, osim otvaranja prve samostalne izložbe u INEX Gallery, imaćete priliku da ga čujete kao klavijaturistu u bendu Za Pokolj Duše. https://www.facebook...432559/?fref=ts Slobodno se nalaktite na šank, ovo je i benefit žurka za ZAF. https://www.facebook...846702/?fref=tsPOČETAK U OSAM! Edited by palfoot
Link to comment
  • 1 month later...
  • 4 months later...

1920500_10202968387466223_74942120167019

 

***INNERCITY (BE)***
Otet nekoliko puta od strane vanzemaljaca, Innercity pravi pomoću gurkajućih sondi neznane umno-telesne rupe dok se sve
vaše neizgovorljive čakre ne otvore, što mu je i misija. Zagazivši u njegov čudni ambis kaseta, sintova, lupova, vokala i gomile polomljenih violina, ozloglašeni ološ-lejbli kao što su Not Not Fun, SicSic Tapes i NNA zakucaše na njegova aluminijumska vrata ali sve što dobiše prostrelni pogled neidentifikovanih zelenih očiju. Turneji ovog prepušenog entiteta će se pridružiti Bart De Paepe (od poznatog Sloow Tapes lejbla) na psiho-gitari i David Colohan na alt saksofonu.
http://innercity.bandcamp.com/
http://hansdens.tumblr.com/
http://sloowtapes.blogspot.com/


***RAISING HOLY SPARKS (IRL)***
Nije kelner vaše zimsko-dnevne doze kuvanog vina koje greje kosti nego sluga pokrivljenog letećeg, moždanog ćilima zvanog droooun. U Inex Film bunkeru David Colohan-u će se pridružiti Nikola Urošević (Kinovia, The Cyclist Conspiracy) i Dušan Žica (Temple of the Smoke) na septoletama, bulbul tarangu, šrutiboksu i ostalim, prigodnim kućnim aparatima ne bi li vas sve pretvorili u magnetne patuljke.
http://davidcolohan.bandcamp.com/


***KLOPKA ZA PIONIRA SOUND SYSTEM***
Ovom prilikom gitara benda će biti unakažena do sličnosti sa totemom plodnosti, a najpametniji klinci sa časa poezije i elektronike će joj prineti žrtvu u vidu sumnjivog striptiza sa cikom i škripom, zadirući duboko u galaktičku logoreju.
http://klopkazapionira.net/muzika.php?a=12

*** -mrtvi- ***
Zaboravite vaša traganja i/ili pitanja o živoj fluorescentnoj svetlosti, ovo nije ni telo niti neizvesna infonoda, već samo fleka apatične paitne na lešu nasumične personifikacije crne rupe.

mrtvi @ vimeo

 

+++ akupunktura rožnjače sa IZVANREDNIm BOBom !

incredible bob @ vimeo

ULAZ = DONACIJE

Edited by DarkAttraktor
Link to comment
  • 2 weeks later...

Sutra - singer songwritersko vece - MIKI SOLUS (CRO) + DUNAVSKI BUZUKIJE (SR)

 

https://www.facebook.com/events/1431952247054775/

 

20131202-234035_007mikisolus01460.jpg

 

Miki Solus : "Bavim se s pop i atonalnom glazbom. Pop pjesme su mi ventil kroz koji izbacujem tekstualne ideje, a atonalna glazba mi pruža prostor za eksperimentiranje u glazbenom smislu. Bavim se muzikom 5 godina i dosad sam izdao jedan CD "Muzika sumnjive kvalitete" i jedan EP "Bojim se muzičkih kritičara". "

 



http://mikisolus.bandcamp.com/
 

DUNAVSKI+BUZUKIJE+2.jpg

"Dunavski Buzukije nastoji da objedini dva stanja svesti, na javi i snevanjsko, u jedno novo stanje, kao kada bi se spojili Dzojsovi Ulysses i Finnegans wake"

 



https://myspace.com/dunavskibuzukije

Edited by palfoot
Link to comment

Sledeći utorak - Bourjois Glamour Noise

 

https://www.facebook.com/events/670296643038166/

 

celovečernju Inex nojzijadu predstavljaju Nundata & Kino Pleme @ Klub Antipod

 

10325767_10202760090176954_4389541003614

 

 

Bruzgynai  

 

pr.jpg

Kasetna lo fi estetika koja operiše pod maskama, drone zujalica sa mističnim zamahom hermita, ritualno obrnute glosolalije i šljokičavi sjaj novog New Agea...Bruzgynai je zvučni/ performans art projekat iz Vilniusa koji je 2007-e inicirao umetnik i kustos Armantas Gečiauskas.  Do sada je svirao na nekoliko festivala i imao turneje po Rusiji, Nemačkoj, Poljskoj i baltičkim zemljama.

http://bruzgynai.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/bruzgynai

 



Kh'lulu

Eksperimentalna elektronika koja nas uvlači u zvuk konstruktivističke fabrike i klizaljki mehaničkih baletana, izmaštava nove atmosferične, opsesivne soundtrackove za giallo filmove, uranja u anđeoske ambijente posute polenom disonantne buke i simulira dadaističko smejuljavi improvizovani noise a la Los Angeles Free Music Society

Rusko srpsko prijateljstvo Adama Ranđelovića i Ksenie Ermakove, eklektično bučni duo Kh' Lulu, aktivan od septembra 2013-e, u utorak će nastupiti kao solo.
Adam je i autor knjige "Stolica za gađenje"  ", splava suprematizma, apsurda i paper moviea u izdanju "Utopije".  
Projekat je izbacio 5 albuma, 1 EP, 1 split i učestvovao u kompilaciji beloruskog nojza. Muzika je izlazila na kasetama i diskovima u četiri zemlje: SAD, Rusija, Ukrajina i Belorusija.

https://soundcloud.com/khlulu

 



LOMZ

Lomz  je formiran 2011-e u Beogradu a radi se o pseudonimu Vukašina Stančevića koji u svojim zvučnim eksperimentima inkorporiše upotrebu različitih softvera, tastatura, I-poda i DIY gitare  "nojzare".
Takođe je autor  i video radova koji su vizuelni korelati njegove glitch-kontaminirane buke. 

https://soundcloud.com/lomz-1

 

 

Raven

Anarho-vegan-antiratno-nebrušena bukača iz Čačka.

https://soundcloud.com/raven-13

 



Weareallslaves

Noise-ambient alias beograđanina Filipa Stojiljkovića, čije se poslednje bandcamp izdanje "And This Landscape Sounds Like A Nightingale " kreće između harša pod uticajem Masonne - saturisanog u ohlađenom koktelu jezivo vozdignutog poltergeista sa ranih traka Grouper i sakralno izolacionističkog ambienta overtone monaha koji svršavaju u nirvanu Davida Hykesa i njegovog harmonijskog hora.

 

http://weareallslaves1.bandcamp.com/album/and-this-landscape-sounds-like-a-nightingale

Mutant Martyr vs Visdomstann

Soundtrackovi Bernarda Hermana prelepljeni na tejp lupove susreću eteričnu teremin min min ženu koja ne prikriva svoje nezadovoljstvo odbeglošću iz sanatorijuma kojim upravljaju Šredingerove mačke derući se u megafon, dok se iz guste amniotičke tečnosti drone kutije pomalja beba mutant odiseje u svemiru 2014.

Bhagavad Dita

Ekstatično statične mantre ispisane sanskritom, saradnja dva harsh noise mastermajnda Ravena i Nundate.

http://centipedefarm.bandcamp.com/album/bhagavad-dita

Nundata / Fecal Vomit

projet harshnoise/drone par Srdjan Eftimovski
decrude and junk, very difficult thing to
find a very intense and pleasant or unpleasant
Au milieu des années 2000, raphic work of their publications il commence à enregistrer
 crude and junk, very difficult thing to find these days
des sons intéressants autour delui,
dans l’optique de créer something between a chainsaw de grandes sculptures sonores.
 n’utilise ni boucles, ni aucun son « automatique »,wuh wuh wuh wuh and that just furthers my belief as a
trash collecting robot tous lessons sont stockés sur
ordinateur et joués comme autant qu’instruments.

https://soundcloud.com/nundata

Edited by palfoot
Link to comment

pa ja sam oduvek i sumljao da je finski ne postoji ! tj. konkretno da je neka vrsta hipsterske glosalalije / esperanta (hip-speranta !) :fantom:

Link to comment

Finski je ruski eksperiment gone wrong, originalno ga je smislilo par pijanih lingvista na kazni u radnom logoru kod Omska kao baš dobar jezik za šifrovanu komunikaciju sa hiperinteligentnim psima koji su odgajivani u jednoj koloniji leproznih zoologa u Irkutsku... Psi su pak preferirali jezik Urdu, a finski se održao preko folk metal IRC kanala, tada naročito popularnih u Laponiji, te potom proširio u širu populaciju pošto je provaljeno da ima lekovita svojstva i suzbija lišajeve.

Link to comment

Aha, sad kapiram zašto mi je finski blagodarniji uhu, zbog toga što je hipsterolaličan. Za razliku od mađarskog koji je baš onako sereš-esencijalistički :naughty:

Link to comment
  • 6 months later...

10409343_10203781194102622_9010830247530

 

 

https://www.facebook.com/events/1524999891081169/

 

Počev od oktobra 2014-e, u Laundžu Ineks filma, filmska laboratorija Kino Pleme organizuje jednomesečni događaj u okviru kojeg se stvaraju zvučne pratnje za kratke (do 30 minuta trajanja) neme animirane i eksperimentalne fimove na 8/16/35mm formatu 

Selekcija ce gravitirati iz prašnjavih arhiva kino klubova i intimnih kolekcija filmskih amatera ka zapostavljenim ostvarenjima svetskog eksperimentalnog filma. Svakog meseca ce cirkulisati mejling lista sa ponudjenim “zadacima” za predstojeći period, a postojaće opcija da se prijave šalju i na fejsbuk stranicu laboratorije. Muzičari, zvučni umetnici, a u pojedinim situacijama i redovni korisnici Inexa i okupljena publika moći ce da se oprobaju u stvaranju psihoakustičnih zvučnih okruženja i ritualizovano komunalnih freak-outova 

 

Nakon uspeha prve epizode u novembru će se Ineksovskom Old Soviet Dogs big bendu pridružiti niški ambijentalno elektroakustični duo Andagainandagain koji će svirati klasik američke avangarde "Zamke popodneva" Maje Deren , mastermajndovi otkačenog rezidentsialnog popa EPP koji će se okušati u kreiranju zvukoplova za film proslavljenog ex yu animatora Zlatka Grgića "Posjet iz svemira" koji ćemo pustiti na osmomilimetarskom projektoru i mlade nade avant-vintage elektronike Volchsche Bahn. 

p.s Lounge čajdžinica opet radi ♥

A filmovi za mesec novembar su :

1) Maya Deren - Meshes of the afternoon

2) Larry Jordan - Hamfat Asar

3) Živko Nikolić - Oglav

4) Peter Weiss - Studie II : Hallucionationer

5) Zlatko Grgić - Posjet iz svemira

 

 

 

Naglasak će biti na instrumentalnoj, elektronskoj i elektroakustičnoj muzici, ambijentalnim dronovima, dečijim instrumentima, ozvučavanju piskajućih i škripućih objekata, vokalnim efektima I cut - upovima, zaposednutim dusima iz semplera, gramofonskih lupova i magnetofonskih traka i ekstatično prazničnoj psihodeliji.

Ostavljena je mogućnost da muzičari sami odaberu film koji se ne nalazi na listi a odgovara navedenim kriterijumima formata / trajanja. 

Okvirna pravila su : 

1) Ne mora se komponovati soundtrack za film od početka do kraja, moguće je samo “ozvučavanje” ili komponovanje i improvizacija pojedinih delova, primena atmosferskih I ambijentalnih zvukova, varijacije buke i “skoro tišine” 

2) Može se raditi o muzici koja je ili komponovana u periodu izmedju mesečnih dogadjaja ili (delimično) improvizovana uz prethodno gledanje filma i na licu mesta

3) U slučaju nakon prijave maksimalnog broja soundtrackova za jedan događaj sve ostale prijave se preupućuju za sledeći mesec sa pravom prioriteta

3) Postoji ograničenje da se za isti film mogu izvoditi maksimalno dva soundtracka različitih muzičara za jedno veče

4) Moguce je I “ukrštanje” soundtrackova i saradnja na licu mesta u vidu kolektivne improvizacije
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...