Jump to content
IGNORED

Setaj malo


Indy

Recommended Posts

  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Indy

    20

  • garcia

    5

  • ordi

    4

  • sailorman

    4

Top Posters In This Topic

Oduvek sam voleo hodat pjehe. Sto dalje, to bolje. To je, osim japanskih vestina (koje su ionako vise spiritualne neg tjelovjezba), valjda jedina vrsta "sporta" koju iskreno volim.Odavno se zanosim da tu svoju ljubav, merenu poderanim patikama, od Beograda do Filadelfije, pretvorim u fitness vjezbu, zarad ocuvanja ovo malo duse & tjela. Pored setnje, volim i Melburn. Nisam bas ni sasvim slucajno tu dospeo. Mnem da ima magiju koja se da merit sa Parizom, samo cak i neki domoroci to ne vide.Bili ste vec benefaktori mojih polumaratonskih setnji ovde, ako ne drugacije, onda kroz neke fotke.Centralno-jugoistocni deo grada (sto je ogromantno podrucje) znam vec kao svoj dzep - nijedan grad ne mozes znati kao onaj koji prehodas, puno puta.Za danas sam odabrao hodocastvenu turu od 12.4 km, od mojih vrata, do novoimenovanog sokaka Rowland S Howard Lane. Trudio sam se da drzim tempo oko 6 km/h sto, obzirom na broj semafora, moje godine i 117 kg zive vage, i nije los tempo.Evo me sad tu, u Esplanade (od milja, Espy) kafani/ koncertnoj lokaciji, par stotina metara od Rowlandovog sokaceta. Tu me je sacekalo una birra grande, 1140ml piva, sto se ovde zove jug (kao sisa!), sto mi je trajalo jedno 6 minuta. 19.60 dolara kosta, skupo bem mu misha, Carlton Draught sorte.Tako nekako ja zamisljam vezbanje.Usput sam video svasta, i to je ono sto je najlepse. Svaka ovakva setnja mi lici na Unfinished Sympathy od Massive Attack, gde sam ja ona bucmasta tamnoputa pevacica. I svaki put je drugacije. Ulice su pune razalovanih Bad Seed clanova koji nose Einsturzende Neubauten majce, kao i onih koji su nekako iz Velvet Underground pretekli horsu i koksu.Rowlandovo sokace, za kraj.Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment

Hodanje je car!Što se tiče gradskog hodanja, meni je sve do 4-5km "within walking distance", gradski prevoz koristim samo preko toga. Imam jednu koleginicu koja živi na 20min peške od posla i svaki dan dolazi prevozom. Jeste da je to njena stvar, ali ja se iznerviram. Besciljno hodanje po gradu ili delu grada u kom nikad nisam bila je za mene jedan od najboljih provoda ikada.Što se tiče brzog hodanja, tj. hodanja kao vežbe, moje iskustvo kaže da brzo hodanje topi kile bolje nego bilo šta drugo, pogotovo ako se hoda po neravnom terenu. Jedini problem je što oduzima malo više vremena od ostalih vidova vežbanja. Moja preporuka je da jako vodite računa o obući, ja sam sjebala tetive zbog neadekvatnih patika i do danas ih nisam zalečila. Kažu mi da nikad ni neću. :( I meni je optimum 6km/h.

Link to comment

Odlicni komentari, sailorman. Ja upravo i preferiram hodanje ovih dana, jer se sa bajsom vucem k'o prebijen (a posebno uzbrdo). Tako da i ne spaljujem bas mnogo calorija tako, mada bajs inace mnogo volim.Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment

lepe beleske, indi i super tema (mada kao da se secam da je vec postojala jedna slicna, cini mi se da ju je otvorio willow - no, nije ni vazno).kada hodam gradom, narocito dok sam bila mladja, najzabavniije mi je bilo da zamisljam kako zive ljudi u kucama pored kojih prolazim :)puno hodam i ne postoji skoro nista sto toliko efikasno i brzo popravi opste fizicko i mentalno stanje.drzim se na 5-6km na sat obicno, nekad zavisi i od muzike koju slusam - inace,jos jedan benefit - mislim da se neke pesme mogu na najlepsi/pravi nacin doziveti upravo hodajuci kroz razlicite predele.jedina smetnja je sto sada vec i pri hodanju pocinjem da imam probleme sa kicmom, vec negde posle 6-7km, narocito ako hodam po iskljucivo ravnom terenu.al svakako mislim da cu se truditi do kraja zivota da svakodnevno prohodam, koliko god se bude moglo.

Edited by Aleksija
Link to comment
Što se tiče brzog hodanja, tj. hodanja kao vežbe, moje iskustvo kaže da brzo hodanje topi kile bolje nego bilo šta drugo, pogotovo ako se hoda po neravnom terenu. Jedini problem je što oduzima malo više vremena od ostalih vidova vežbanja. Moja preporuka je da jako vodite računa o obući, ja sam sjebala tetive zbog neadekvatnih patika i do danas ih nisam zalečila. Kažu mi da nikad ni neću. :( I meni je optimum 6km/h.
odličan komentar i konačno tema za mene.molim vas preporučite obuću, a posle možemo i o gradskim rutama... :)što reče indi, hodanje je jedina aktivnost koju iskreno volim.
Link to comment
lepe beleske, indi i super tema (mada kao da se secam da je vec postojala jedna slicna, cini mi se da ju je otvorio willow - no, nije ni vazno).
Nemam nista sprocu da se spoji, mada je ovo kao 1 moj blog o setanju na kome svako drugi takodje moze da pise (ala sam sirokogrud). Kad sam otpoceo novu turu pesacenja, pre oko mesec i po, imao sam jedno 3 kg vise (ne merim tacno kada je na samom rubu opsega vage, je li :fantom: ), tako da vec imam neke rezultate. Ako se neko slucajno seca mog proslog intervjua za posao sa Vocapa (pre cca 2 meseca), nisam mogao da zakopcam odelo (ni pantole, ni sako) - e, pa tog problema nema vise, isto odelo sad pase kako treba. :ss1: A nemam nameru da tu stanem, bez obzira na svo ono pivo koje tek treba da bude popijeno.Prilikom selidbe sam otkrio buljuk knjiga koje nikad nisam video, recimo i ovu:2722f112b62c11e2bdde22000a9e299a_6.jpgIma tu i tamo po nesto zanimljivo za hodace, pa cu mozda ponesto da skeniram.Takodje sam otkrio esencijalnu stvar za svakog modernog maratonskog setaca: toilet iPhone app! Spasla mi je zivot vec par puta. Ovo je specijalno za Australiju, zove se ShowTheLoo. Nadje te na mapi i indicira gde su najblizi javni toaleti (ne ukljucujuci zbunje u parku).showtheloo_icon.png
Link to comment

Zaista super tema.Meni je setanje glavna fizicka aktivnost. Kad se vracam kuci sa faksa poslednjih 4-5 km po pravilu idem peske umesto autobusom (nije neka distanca, ali je uzbrdo i nosim ranac sa kompom i knjigama).

A kad je lepo vreme i kad me ne mrzi kuci se vracam ovuda:L%C3%BCttich_Montagne.jpg

Link to comment
odličan komentar i konačno tema za mene.molim vas preporučite obuću, a posle možemo i o gradskim rutama... :)što reče indi, hodanje je jedina aktivnost koju iskreno volim.
Ja se slabo razumem u sportsku obuću. Za moj problem sa ahilovim tetivama, trebaju mi patike sa što debljim đonom. Takođe, fizioterapeutkinja mi je savetovala da dok hodam svesno stiskam mišiće dupeta, jer to rasterećuje tetive.Ovaj radagastov put kući je super, ko iz neke bajke.
Link to comment
a ja psovala hn
Pored samog HN, meni je omiljena bila marsruta od HN (ponekad i od Igala) preko 5 danica pored Meljina sve do Kumbora (nekad i Djenovica, i dalje, ako je bilo volje). Bilo je zgodno proci to minimalno obucen, tako da se svako malo moze svrnuti u vodu, a u slucaju pada energije za to su bile usputne stanice sa sladoledom. Bila mlados' ludos' pa ni 30 i kusur stepeni nije smetalo. :)PS. Super stepenice ove gore. :o
Link to comment

Odlična tema.Ja sam, u nekom trenutku kada sam imao 100+ kg i odlučio da smršam, prvo 2 meseca šetao kao manijak. Svakog dana, manje više, bih opičio jedno sat, sat i po vremena, uredno praveći pauze kada mi su mi potrebne. Uz pravilnu i zdraviju ishranu i samo šetanje sam smršao sigurno 6,7 kila za 2 meseca.

puno hodam i ne postoji skoro nista sto toliko efikasno i brzo popravi opste fizicko i mentalno stanje.
+1.Ja u poslednje vreme ne šetam toliko kao pre, uglavnom zato što 2-3 puta nedeljno idem u teretanu i minimum jednom nedeljno vozim bicikl.Svejedno, kada sam sam baš u bedaku ili nadrkan ili štaveć, nit idem u teretanu nit sedam na bajs nego obujem patike za šetanje, stavim slušalice i uputim se u nekom smeru, bez nekog posebnog plana.
jedina smetnja je sto sada vec i pri hodanju pocinjem da imam probleme sa kicmom, vec negde posle 6-7km, narocito ako hodam po iskljucivo ravnom terenu.
Meni, laički, prvo na pamet pada da nemaš odgovarajuću obuću, tj. da ti je djon previše tanak.
Zaista super tema.
Ju, kolke stepenice!
Link to comment
Pored samog HN, meni je omiljena bila marsruta od HN (ponekad i od Igala) preko 5 danica pored Meljina sve do Kumbora (nekad i Djenovica, i dalje, ako je bilo volje). Bilo je zgodno proci to minimalno obucen, tako da se svako malo moze svrnuti u vodu, a u slucaju pada energije za to su bile usputne stanice sa sladoledom. Bila mlados' ludos' pa ni 30 i kusur stepeni nije smetalo. :)PS. Super stepenice ove gore. :o
ja sam letos tuda hodala. preko pet danica, pored one bolnice sto ti dodje s leve strane pa do nekakve raskrsnice pa desno. jel su to meljine?
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...