Jump to content

Gradjanska levica - sećanja i budućnost (i Vesna Pešić)


April

Recommended Posts

Gradjanski orijentisane partije danas nema, a one koje su tu bile najblize odavno ne postoje. Sto se kradje tice, tu su svi. Proporcionalno udelu u vlasti i tu su svi negde uhljebljeni, dal u lokalu, u AP ili u republickoj koaliciji. Niko nije bez dela kolaca. Svi su isti.

Link to comment

Vesnin intervju je drugaciji od Prokicevog.Opasnost vidim u pranju biografija.Naravno da je pozivanje na devedesedet dosadilo i bogu i ljudima, ali to ne znaci da se zlo koje su priredili Vucic, Nikolic i Dacic sme oprostiti zbog danasnjeg pragmatizma tako da u istoriju udju kao neki progresivni likovi.

Link to comment
Građanski orijentisane partije su svojim lopovlukom tu ideju kompromitovale na ovim prostorima za dugi niz godina.
I pasivnošću. I izbegavanjem uličnog političkog fajta. I odsustvom svake operativnosti. Beskrajnim sterilnim prekorektnim debatovanjem ubili su svaki entuzijazam simpatizera.Imam pravo da to konstatujem, kao član UJDI-ja od 1990., takoreći prvoborac. Za vašu informaciju, učlanila me VP, lično. Pre nego što počnete da pucate, pogledajte broj glasova koje je osvojio pok.Ivan Đurić na prvim izborima(u vreme najstrašnije nacionalističke histerije i antibirokratske revolucije) i ustanovite procentualno osipanje istih - neka Vesna Pešić prvo nama, svojim glasačima, objasni šta se to desilo kasnije, kome su otišli glasovi građanske levice i zbog čega.Onda neka nastavi da soli po demokratima, liberalima i ostalim. Ona svoje domete nikad nije procenjivala, ali zato o tuđim dometima zna sve. A kad krene u objašnjavanje svojih pogrešnih predizbornih procena, onda je kriv Izborni sistem...inače bi bilo baš kako je Vesna prognozirala.Za sebe je izabrala ulogu liberalnog Dobrice, intelektualca koji više ne prlja ruke stranačkom operativom, već sa olimpijskih visina savetuje i mesijani. Ona tačno zna šta treba da se uradi, samo što to nikad nije uradila. I ne razume koga je izneverila. To joj verujem. Ona nas više zaista ne razume. Kao što nas nije razumela ni kad smo napuštali ukleti brod reformista u nastajanju i odlazili tamo gde se nije samo pričalo.
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...