Jump to content
IGNORED

Arhiviranje , za licne potrebe...


Frank Pembleton

Recommended Posts

Da ne otvaram novu temu nije nesto spektakularno:Kakva su vasa iskustva po pitanju spremanja i bekapa , pre svega multimedijalnih fajlova, dakle uglavnom filmova, serija, fotki i muzike...Mislim pre svega na to da se sa nekim "normalnim" hardverom zavrsi posao.Pre svega mislim na licni materijal dakle "za kucnu upotrebu"...Moze tu da udje i softer za katalogizaciju tog materijala...

Link to comment

Ja se upravo ovih dana intenzivno bavim razmišljanjem na ovu temu... Rešenja gomila, lako se zaluta, pa zasad probam prvo da iskristališem potrebe, a to bi bilo otprilike ovako :- 35Gb fotki, to ću prvo da prečistim da smanjim, a onda ide u neki cloud, imam 30 Gb fraj uz jedan nalog, mada razmišljam i da se otvorim za jedan plaćeni picasa nalog (100Gb)- 50-100 Gb mp3, to isto treba malo da sredim, ovaj put povećam maksimalno, pa uključujem iTunes match i rešio sam problem muzike zauvek- 5 Tb filmova stoji na Synology NAS-u, to se piše-briše kako se gleda, neka kolekcija ostaje, ali deliće sudbinu samog NAS-a

Link to comment

Ja bekapujem (i to na vise mesta, eksterni HDD + DVD) samo ono sto je jedinstveno (moje fotografije, moje licne dokumente). Sa filmovima, muzikom, pdf dokumentima sa weba ili biblioteckih databaza, itd. se ne smaram. Ima to tamo gde sam ga prvi put nabavio. A ako nema, nije ni bitno.

Link to comment
I moja preporuka je Where is it? , al se tesko nalazi verzija sa crackom
Skini Portable Where is it i resen problem. Godinama sam se jurio sa registracijama dok se nije pojavila portable verzija. Od tada sve radi bez problema. Ako ne moze da se nadje javi da uploadujem negde.
Link to comment
  • 3 weeks later...

Donekle se slažem sa Venomom, optika mi uopšte ne deluje kao dovoljno pouzdana za čuvanje.U svakom slučaju treba izbegavati kontakt radne površine diska sa najlon kesama, to ih nepogrešivo sjebava.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...