Jump to content
IGNORED

zaostale ratne dnevnice


hattori

Recommended Posts

saznah danas naslavi™ da me kao ratnog rezervistu sleduje nekih 2k evra na ime ratnih dnevnica,jer je savez veterana dobio srbiju u strazburu.e sad, secam se da sam dobio neku kintu, bem li ga dal su to bile te dnevnice ili sta, al kao to nema veze, i da treba da podnesem dokumentaciju udruzenju veterana.sad gledam na netu, i nista mi nije jasno;dal se to odnosi na sve rezerviste, dal samo na one kojima to nije isplaceno, dal samo one koji su bili na kosovu, ili sta vec...zna neko nesto vise o ovome?

Link to comment
saznah danas naslavi™ da me kao ratnog rezervistu sleduje nekih 2k evra na ime ratnih dnevnica,jer je savez veterana dobio srbiju u strazburu.e sad, secam se da sam dobio neku kintu, bem li ga dal su to bile te dnevnice ili sta,al kao to nema veze, i da treba da podnesem dokumentaciju udruzenju veterana.sad gledam na netu, i nista mi nije jasno;dal se to odnosi na sve rezerviste, dal samo na one kojima to nije isplaceno, dal samo one koji su bili na kosovu, ili sta vec...zna neko nesto vise o ovome?
sleduje te, nema veze gde si bio, al ne toliko evra vec dinara. mislim, da se ne zaduzis pa spizdis to unapred :Dpitacu ja pa cu ti javiti, rodjaka jedna moja je nesto radila oko toga. Edited by garoviks
Link to comment
sleduje te, nema veze gde si bio, al ne toliko evra vec dinara. mislim, da se ne zaduzis pa spizdis to unapred :Dpitacu ja pa cu ti javiti, rodjaka jedna moja je nesto radila oko toga.
ajde pitaj, pa postuj ovde.dakle, ovako bi glasila neka osnovna informacija...
Evropski sud za ljudska prava u Strazburu, posle dve godine, presudio je u korist srpskih rezervista, koji su zbog neisplaćenih dnevnica tokom NATO bombardovanja 1999. godine, tužili državu.Presuda je doneta 10. jula, a ukoliko ne bude podneta žalba do 28. novembra, ona će biti pravosnažna i Vlada Srbije će najkasnije do maja naredne godine, svim rezervistima koji nisu dobili novac, morati da isplati zaostale dnevnice od po 30 evra.Koliki je tačan broj rezervista, koji nisu dobili dnevnice za učešće u poslednjem ratu, još se ne zna tačno, ali se pretpostavlja da ih ima više desetina hiljada. U proseku bi svaki rezervista trebao da dobije oko 200.000 dinara.
Link to comment
cekaj, to tek treba da vidimo... :s_c:
Ako si dobijo te neke pare kao 'dnevnice' onda ne mereš dobiti niš. Ako si ih dobijo kao 'evo ti neke pare pa ćuti' onda imaš pravo osiromašiti svoju državu a obogatiti sebe! Tako nekako!
Link to comment
cekaj, to tek treba da vidimo... :s_c:
haha, gaza ubo za ovo dodji juce :lol:ovako junace, treba da uzmes vojnu knjizicu i bilo koje druge papire osim nje (ako ih imas, ako ne dosta je knjizica), fotokopiju licne karte, i odes u bivsi subnor, a sad neko udruzenje veterana, u ilije ognjanovica 7, to je mislim dijagonalno od hotela putnik. e sad, meni je receno da su prijave bile do juce (tj do prethodnog petka, pa su produzili za jos 7 dana). u svakom slucaju nista te ne kosta da odes i proveris. neki lik iz ministarstva kaze da se srbija nece zaliti na tu presudu jer je zalba otprilike skuplja od iznosa koji treba da se isplati, a isplate treba da pocnu od marta. posto para za to nema, valjda ce uzeti iz nekog fonda za obnovu vojnih objekata. i meni rekose da je oko 30eur po danu puta koliko si bio, minus 10% za usluge tih advokata koji su vodili spor. mislim da u vojnoj knjizici mozda mozes videti da li su ti nesto isplacivali, jer kako se secam, tad su bile neke plate, a dnevnice su isle mimo toga. Edited by garoviks
Link to comment

Da li tu spadamo i mi rezervna policija koji smo 9.3.91. cuvali narodnu skupstinu od snaga haosa i bezumlja? Ili se to ne racuna u rat kad ratujemo sami sa sobom?Ako mogu da uznem koju hiljadarku, nek ide teacheru za server. evilsmile.gif

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...