Jump to content
IGNORED

Federer i fer plej?


duma

Recommended Posts

U saopštenju ATP navodi se da je to priznanje srpski teniser zaslužio zahvaljujući radu njegove fondacije Novak Đoković, ulozi ambasadora UNICEF i brojnim drugim humanitarnim akcijama u kojima je učestvovao.U tradicionalnoj anketi u kojoj učestvuju ljubitelji tenisa širom sveta, za najomiljenijeg igrača desetu godinu zaredom izabran je Švajcarac Rodžer Federer.Njemu je pripala i nagrada za fer plej Stefan Edberg, koju su mu dodelile kolege.
http://sport.blic.rs...a-igraca-godineDa li bi neko upućeniji mogao da mi objasni ovu enigmu?Kad izgubi tvrdi da je to nepravda, kad pobedi ume da se ponaša oholo.Bilo je i drastičnih primera. Kad je u Australiji izgubio od Nadal, plakao je kao kiša, jer nije postavio neki rekord. Bilo je krajnje jadno. Nadalu je bilo neprijatno da se raduje. Umesto da slavi, tešio je Federera. Posle svega na konferenciji za novinare Federer mu nije zahvalio, nije mu čestito ni čestitao. Kukao je na sve živo, iako je Nadal imao dan pauze manje i odigrano polufinale na 5 setova.Kad je izgubio od Đokića posle onog fantastičnog riterna sveo je ceo meč na taj jedan poen. Iz toga je zaključio da je Đoković od igrača koji tako opale loptu i šta bude bude. Naravno zanemario je što je u tom gemu imao još jednu meč loptu na svoj servis i što se igralo još popriličan broj poena. Naravno on je zaslužio da pobedi.
Link to comment
  • Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • henrik larsson

    9

  • Čutura

    9

  • kralj

    8

  • dùda

    8

Njega sam odavno strpao u istu kategoriju sa Mihaelom Šumaherom (iako je Šumaher imao dobrotvorne akcije). Poštujem njegove sportske rezultate ali mi je kao ličnost krajnje degutantan.

Link to comment

kad pobedi on je super fer..rukuje se sa sudijom, cestita protivniku, mase publici..a retko gubi i samim tim se retko blamira zalbama..Rodja je super fer, zene ga obozavaju i kad on ne igra finale, publika se smori.

Link to comment
Bilo je i drastičnih primera. Kad je u Australiji izgubio od Nadal, plakao je kao kiša, jer nije postavio neki rekord. Bilo je krajnje jadno.
Ako je drastičan primer to što je zaplakao kada je izgubio, nije ni čudo što je dobio nagradu. Koliko se sećam, igrači su ga i ranije hvalili. Čini mi se da je Ančić pričao da kada je imao neku nesreću, Federer ga je zvao odmah sledeći dan da pita kako je ...
Link to comment

Publika i kolege ga ferplejuju zato što je nemilosrdan sa svojim klijentimatm pa im ne treba psihoterapija kao posle mečeva sa/protiv Novaka ili Mareja. Tenis kao sport bogatih ne voli previše spektakla, voli da vidi "odrađivanje" još pogotovo od matorog lisca kao što je Fedex. To im dođe kao fizioterapija za mozgove.Fed = TenisNole = Igra tenis

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...