Lrd Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 golmani - Slobodan Soro (Partizan, 151 utakmica), Gojko Pijetlović (Ferencvaroš, 92 utakmice);Aleksa Šaponjić (Berkli, 18 utakmica 9 golova), Živko Gocić (Solnok, 253 utakmice - 135 golova), Vanja Udovičić (bez kluba, igrao za Mladost, 259 - 315), Dušan Mandić (Partizan 9 - 7), Slobodan Nikić (bez kluba, igrao za Kamolji, 252 - 204), Duško Pijetlović (Pro Reko, 171 - 227) Milan Aleksić (Solnok, 110 - 63 ), Nikola Rađen (bez kluba, igrao za Hios, 127 - 46 ), Filip Filipović (Pro Reko, 198 - 282 ), Andrija Prlainović (Pro Reko, 180 - 284), Stefan Mitrović (Partizan, 101 - 81).Srbija će na OI u Londonu igrati u Grupi B sa Mađarskom, Velikom Britanijom, Crnom Gorom, SAD i Rumunijom.RASPORED UTAKMICA (satnica je po srednjeevropskom vremenu):Srbija - Mađarska (29. jul, 16.30h)Srbija - Velika Britanija (31. jul, 19.20h)Srbija - Crna Gora (2. avgusta, 15.10h)Srbija - SAD (4. avgust, 20.40h)Srbija - Rumunija (6. avgust, 15.10h)Maznuto sa MindaMoja prognoza je medalja, ali mislim da je to više navijački nego realno. Voleo bih da sam tradicionalno optimista i da glasam za zlato, ali u ovakvom sastavu, posle ovakvih priprema sa povredama - teško. Šta vi kažete? Link to post
mandingo Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 Nisam nesto pratio klubski vaterpolo prosle godine ali mi je izostanak Cuka nejasan. Povreda, slaba forma? Link to post
gervasius twinkleminkleson Posted July 27, 2012 Share Posted July 27, 2012 Nema [josh] generalne teme o vaterpolu, pa cu ovdje ubacit - bazen u Londonu je dubok samo 1.97. Sto je i dalje valjda u skladu sa pravilima, ali svejedno, pomalo smijesno. Sudije su dobile instrukcije da sude svaki put kad se igrac odrazi od dno. Link to post
Mauci Posted July 27, 2012 Share Posted July 27, 2012 Nema [josh] generalne teme o vaterpolu, pa cu ovdje ubacit - bazen u Londonu je dubok samo 1.97. Sto je i dalje valjda u skladu sa pravilima, ali svejedno, pomalo smijesno. Sudije su dobile instrukcije da sude svaki put kad se igrac odrazi od dno.Sreca pa u vaterpolu nema kontakt igre pa ce sudije lako primetiti svako dodirivanje dna. Link to post
gervasius twinkleminkleson Posted July 27, 2012 Share Posted July 27, 2012 Yep. Bice zabavno. Link to post
Đipalo Junuz Posted July 27, 2012 Share Posted July 27, 2012 Ispovređivaće se svi najstrašnije, počupaće nokte na nogama o dno, lomiće prste o isto to dno... Link to post
gervasius twinkleminkleson Posted July 28, 2012 Share Posted July 28, 2012 Mislim da nema potrebe da se otvara poseban opsti topic za vaterpolo, pa cu ovdje mali uvod [koji niko nece procitat jer vaterpolo nikog ne zanima, ali whatthehell]Dakle, 12 ekipa je podjeljeno u 2 grupe. U grupi A su Italija, Hrvatska, Spanija, Grcka, Australija i Kazahstan. U grupi B Srbija, CG, Madjarska, SAD, Rumunija i V. Britanija.4 tima idu u cetvrtfinale, sastaju se, naravno, prvi sa cetvrtim, drugi sa trecim iz druge grupe itd.Ovo je vjerovatno najjaci vaterpolo turnir otkad ja pratim, a i jedan od najjacih ikad, bez sumnje, iako u klupskom vaterpolu vlada nikad veca kriza. Ima 5 reprezentacija koje se legitimno nadaju zlatu, josh 2 koje bi mogle uz malo srece do medalje, i josh 3 ekipe koje mogu da zajebu nekog favorita. U prvi krug favorita bih svrstao Srbiju i Crnu Goru, s tim sto Srbiju vidim nesto malo ispred. U drugom redu su Madjari, Hrvati i Italijani [vratio im se Tempesti, a sad i Premus igra za njih], i u trecem SAD i Spanija. Grci, Rumuni i Australijanci bi mogli nekoga da sjebu, ali tesko da mogu ocekivati polufinale.Odmah prvog dana [sutra] se igra najveci klasik Srbija-Madjarska, a solidne utakmice ce biti i CG - SAD i Hrvatska - Grcka. Inace, Madjari su skoro sve svoje igrace proslog ljeta vratili u domace prvenstvo da bi se sto cesce mogli okupljati kao repstacija. U SAD su otisli korak dalje - velika vecina igraca i nije igrala u klubovima prosle godine nego su se godinu dana u Kaliforniji pripremali za Olimpijadu. Link to post
Recommended Posts