Jump to content
IGNORED

11.7.


SleeperSleep

Recommended Posts

juce se vracao iz sarajeva i malo posle konjevic polja naletim na dobro obezbedjenu kolonu pesaka koji svake godine u ovo vreme prelaze 80ak kilometara od nezuka do srebrenice (marsh mira). istim putem, samo u obrnutom smeru, kojim su se 95. izvlacili nevoljnici koji su izmakli oslobodjenju i osveti turcima. dva klinca stoje sa strane, stopiraju. stanem i povezem ih. krenuli do zvornika, da uzmu nesto para i hrane jer im se organizovano snabdevanje raspalo (valjda neko nije dostavio obecano, sta li). pricljiviji klinac ima 20 godina. ubili mu oca, amidzu i daidzu 95. i daidzinicina 3 brata, ali oni nisu familija. mrzi ameriku, a za srbe sto 11.7. prave vasar u bratuncu ima razumevanja. kaze to je praznik, pale se lile. mladji ima polusestru u americi koja im ne salje ni dolara, pa familija egzistira na ivici gladi. obojica zavrsili neke zanate. nemaju posla. kazu mi da je na marshu mira dobra zabava, ima curica, stranaca, cak i neki izaslanik zena u crnom. generalno provod, sve do dzenaze. ove godine ukopavaju 520 oceva, brace, sinova.komsije za to vreme pale lile.organizatori i naredbodavci formiraju vladu.a svet, realno, zabole.pricao posle s matorim. kaze, mogli bismo se i mi sledece godine prikljuciti marshu. u pravu je. ne visim nista pametnije sto mozemo uraditi. barem dok ne budemo u mogucnosti da se prikljucimo marsu.

Edited by ikar
Link to comment
  • Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • kim_philby

    14

  • dillinger

    13

  • Indy

    10

  • SleeperSleep

    9

Мени ово баш ужасно зазвучало: шест синова жена да изгуби, слошило ми се скроз. Кренем да истражујем ко је та јадница и тек онда схватим да је у питању Прича, како је то прецизно нагласио Ирејзер. Онда откријем и да је аутор наш сународник Шефка Беговић - Личина. Ко се заинтересовао за карактеристичан женски рукопис ове књижевнице из Србије може даље да истражи на Санџак пресу, линк је у наставку.sefka_begovic11.jpg"Obiđoh Evropu, a ne nađoh ženu ni ljepšu, ni sposobniju od Bošnjakinje."едит: исправио линк Edited by Праслин
Link to comment

na dan secanja srbi prave koncert i fudbalski turnir, kontra dzenazi. mene je bilo blam dok sam citao novine u subotu u sarajevu. one koje stvarno treba da bude sramota, boli kurac.

Link to comment
na dan secanja srbi prave koncert i fudbalski turnir, kontra dzenazi.
nema mesta cudjenju. eto, to smo mi. prvo pobijemo, posle slavimo. u medjuvremenu se malo kurcimo dok dobijemo po picci, pa se onda opet primirimo nakratko.i deremo se: "A sta su tek oni uradili nama!".bice toga jos, bez brige.
Link to comment

U duhu trulog kompromisa, RTS prikazuje jedan, vjerojatno vrlo objektivni i genocido-nespominjući dokumentarac Slađane Zarić, i norveški dokumentarni film, za čijim prikazivanjem se vapije po FSN, NSPM, Dverima, Obrazima i malagurskima već godinama. Stefan Karganović will be happy!

"Srebrenička polja smrti" i "Izdani grad" Radio-televizija Srbije, u sredu 11. i u četvrtak 12. jula, povodom godišnjice zločina u Srebrenici emituje dokumentarne filmove "Srebrenička polja smrti", u produkciji RTS-a i norveški film "Izdani grad". Povodom godišnjice zločina u Srebrenici Radio-televizija Srbije emitovaće u sredu 11. i u četvrtak 12. jula dokumentarne filmove Srebrenička polja smrti, u produkciji Informativnog programa RTS-a, i film norveške produkcije Izdani grad.Kao prvi dokumentarni film snimljen u produkciji RTS-a na temu događaja u Srebrenici tokom leta 1995. godine, film Srebrenička polja smrti hronolški prikazuje šta se na prostoru Srebrenice događalo tih meseci i godina.Sagovornici autorke filma Slađane Zarić su svedoci i žrtve zločina: majke koje su izgubile sinove, pripadnici 28. Divizije Armije BiH, srpski vojnici i sudski istražitelji.Film, bogat arhivskim materijalom, sniman je u Srebrenici, Potočarima, Bratuncu i na stratištima, odnosno mestima na kojima su vojnici Vojske Republike Srpske, jula 1995. godine, izvršili zločini nad Bošnjacima: u poljoprivrednoj zadruzi "Kravica", Branjevu, Pilici i Novoj Kasabi.O događajima iz leta 1995. u filmu govori i tadašnji komandant UNPROFOR-a u BiH Filip Morijon i profesor na Holandskom institutu za ratna istraživanja Peter Romijn, koji je radio izveštaj o događajima u Srebrenici za vladu Holandije.Film norveške proizvodnje Izdani grad, obrađuje događaje u Srebrenici iz leta 1995. godine onako kako su ih videli norveški novinari.U filmu, reditelja Olafa FliJuma, govore Sefer Halilović, komandant bosanske vojske, Zoran Stanković, patolog, Torvald Stoltenberg, bivši mirovni izaslanik Ujedinjenih nacija i Hakija Meholjić, bivši komandir srebreničke policije.Filmovi Srebrenička polja smrti i Izdani grad biće prikazani na Drugom program RTS-a, u sredu i četvrtak u 21 čas.
Kako bolje obilježiti ovaj dan?
Link to comment
Predivno, na kraju dana će svi klinci ukapirati da je zločin podmetnut jer su tako htele velike sile i bogati jevreji...Dno.
Uostalom, i ti stranci bi sprečili zločin da su želeli. Onaj zločin koji se nije ni dogodio, dabome.
Link to comment
Predivno, na kraju dana će svi klinci ukapirati da je zločin podmetnut jer su tako htele velike sile i bogati jevreji...Dno.
Tu buducnost mi vec polako pocinjemo da zivimo.
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...