Jump to content
IGNORED

Šta ste prvo samostalno spravili u životu?


Amelija

Recommended Posts

eno ja priznala da kajganu pravim bez ulja :D a da jaje na oko još uvek nisam napravilaa šta sam prvo nisam skroz sigurna, mislim da je prvo prvcato bio pomfrit, a ondak punjene paprike/tikvice/sarmice il taki neki već andrak

Link to comment

Jaje na oko, mos def.Mrzeo sam kajganu kao klinac, licila mi je na povracku, a i rec "kajgana" zvuci nekako ruzno i nejestivo. Sada to sve zovem omletom. Stoga, ucio sam da pecem jaja na oko tako da ispune moje visoke standarde kvaliteta: zumance mora da bude prekriveno belom skramom, a dno ne sme biti suvise res peceno jer mi je ukus spaljenog belanceta odvratan. Malo po malo, naucio sam da sipam jaja u tacno odredjenom trenutku i da pokretom zgloba periodicno zalivam zumance vrelim uljem. I to je jedino jelo koje sam od jedanaeste do dvadeset i neke naucio da pravim :isuse: Drugo jelo je moja patentirana riblja pasteta od dva minuta, uzmu se malo senfa, kecapa, konzerva sardine, sitno seckan crni luk i to se pomesa i maze na leba.

Link to comment

Prženice.Ali nisam umeo da isečem pravilne kriške hleba pa sam sve iskomadao i ubacio u jaja i tako pržio.Sećam se da su komadi spolja bili prepečeni a u untra jajasto-gnjecavi.Ali nije bilo loše + nisam dobio nikakvu salamonelu.Onda palačinke.

Link to comment
Jaje na oko, mos def.Mrzeo sam kajganu kao klinac, licila mi je na povracku, a i rec "kajgana" zvuci nekako ruzno i nejestivo. Sada to sve zovem omletom. Stoga, ucio sam da pecem jaja na oko tako da ispune moje visoke standarde kvaliteta: zumance mora da bude prekriveno belom skramom, a dno ne sme biti suvise res peceno jer mi je ukus spaljenog belanceta odvratan. Malo po malo, naucio sam da sipam jaja u tacno odredjenom trenutku i da pokretom zgloba periodicno zalivam zumance vrelim uljem. I to je jedino jelo koje sam od jedanaeste do dvadeset i neke naucio da pravim :isuse:
Od reči do reči isto, osim što nikako ne volim reč ''omlet''. I što kod mene manje-više i dalje traje taj period ''do dvadeset i neke''. :blush::isuse:
Link to comment

verovatno, skoro sigurno da je to bio omlet, negde oko 11e godine. od od 6-8 osnovne sam makar jednom nedeljno eksperimentisao sa sastojcima, te posledicno, povremeno, isao u skolu gladan :DU to neko vreme sam naucio i da skuvam testo, mislim, da ga ok skuvam, a ne da ga prekuvam. A ondak sam naucio i kako tako skuvano testo da prebacim i "zacinim" tako da se ispece u rerni.

Link to comment
I to je jedino jelo koje sam od jedanaeste do dvadeset i neke naucio da pravim :isuse:
:o ja počela tek sa 28...ok, pomfrit sam već oko 20te, eto definitivno je utvrđeno i da je to bilo prvojer punjene paprike sa 20 godina sama pravila sigurno nisam mada lažem malko, torte i kolače sam dosta rano počela, doduše ne striktno sama samcata (u prevodu: ja sama pravim a iz vrha posmatraju i gunđaju)
Link to comment

Prvi praaaaaaaaavi samostalno spremljen ručak koji se sastojao iz krompririća i gomile salate sam napravila sa 17-18 godina u selu (da, derište sam razmaženo) jer niko drugi nije bio tu osim nekih muških koji su listom svi bolji kuvari od mene, ali u selu kad si žensko, božanski promisao te je nagradio odmah po rođenju kulinarskom veštinom i to te po automatizmu smešta u poziciju kuhinjskog glodura.Elem, krompirići su mi fino bili zagoreli, ali srećna okolnost je što ih svi takve volimo. Mlađi brat telefonirao kevi u Veliki Grad sav raspamećen i rekao joj da bolje krompririće u životu nije jeo - mišljenje kog se i dalje drži i koje mene drži na lovorikama. Hteli muški i neko mesište, ali ja sam čvrsto odbila da se iživljavam na mesu, znam da bih napravila od njega čips.Danas sam specijalista za sve osnovno što se može spraviti od jajca i krompiiiiira, kao i za začinjeno bareno povrće. Ima l' ovde tema Kulinarstvo for dummies?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...