Jump to content
IGNORED

Kradja bakra u vashoj zemljui boravka


iDemo

Recommended Posts

Dosadilo mi vishe da slusham kako samo na Balkanu kradu bakar i uopste metal, znakove na putu i to pa mi vesti o porastu 'otudjivanja' bakra u Australiji dodjoshe k'o kec na 11... Citajte sami pa javljajte kako stoji sa kradjom bakra, starog (i novog) gvozdja i uopste reciklazom u vashoj zemlji boravka... http://www.abc.net.au/news/stories/2007/12/18/2121339.htm

Govt alarmed by growing copper theft Thieves have been stealing the valuable metal from communication cables, airconditioners and old radiators. "There was one case last year where a person was almost killed trying to cut an 11,000-volt cable in western Sydney and that person received severe internal and external burns," he said.
http://www.environmentalmanagementnews.net...ectionsource=s0
Copper theft on the rise, scrap metal dealers warned More than $100,000 worth of stolen copper is being traded in NSW each month and the NSW Government has warned scrap yard dealers they may be unknowingly accepting stolen goods from thieves. It has called on scrap metal dealers to work with police in cracking down on the trend.
http://www.news.com.au/heraldsun/story/0,2...31-2862,00.html
Rail crossing copper theft causes peak-hour travel delays THE theft of copper cabling from four railway crossings has caused peak hour delays in Melbourne.
http://www.abc.net.au/news/stories/2007/12/19/2123408.htm
Motorists delayed after copper thieves disable boom gates There were traffic jams at four different railway crossing spots in Melbourne today. But Melbourne motorists learned the link between the two today when thefts of copper wiring immobilised railway boom gates in several suburbs.
High copper prices are encouraging thieves to risk their lives to snatch the wiring. Four years ago, copper was selling for about $1,500 per tonne. ... "The prices are still at relatively high levels and they are running at about $US6,500 per tonne at the moment.
Link to comment
  • 4 years later...

Sve su to predrasude. Kad su poceli da grade most na Dunavu ljudi iz kraja su se ponadali da ce ubrzo nestati copori divljih pasa uz obalu. Evo gotov pomocni most (dunavski) dobio Zemun i Palilulu za saburbiju pored Novaka i nis, copori nikad veci i kere raspomamljenije. Predrasude.

Link to comment

negde u junu ovde u Kelnu ukrali 5-6 kilometara nekakvih bakarnih kablova koji sluze za signalizaciju u zeleznickom saobracaju. 11h zastoj na tom delu pruge, 42 otkazana voza i 56 upuceno na druge trase.

Link to comment

U Češkoj se kablovi&žice kradu na veliko. Nedavno bilo kako su neko selo odsjekli odnijevši im kablove od nekoliko km. Obojeni metali općenito se kradu. Kao i sve drugo. Prag je prijestolnica džeparenja, a Česi su prvaci u krađi po dućanima. Prošle godine kandidati za Darwinovu nagradu poginuli tako što su u napuštenoj tvornici odrezali noseći stup, pa im krov pao na glavu i ubio ih. Za vrijeme komunizma se govorilo, tko ne krade, okrada vlastitu porodicu. A danas što se krade, pa kriza, znate kako je. Uglavnom, termiti.

Link to comment

pre nekoliko nedelja lopovi ukrali statuu barbare hepvort iz parka u njenom rodnom mestu.jednom kolegi otkinuli nekoliko metara vodovodnih cevi iz dvorista stambene zgrade gde su nekad bile vesernice i ostavili vodu da toci...

Link to comment

Prije desetak godina firma je imala posao da poskida sve analogne predajnike. Tu su se podrazumjevali i kablovi koji imaju dosta bakra. Radnici koji su skidali te kablove su ih skupljali, pa ih onda zapale da skinu izolaciju i na kraju su ih sa lakocom prodavali. Za to su dobijali vec tada pozamasne pare na ruke bez ikakvih papira.

Link to comment
U Italiji svakodnevno kradu, kablove od železnice, skidaju znakove.....Generalno, sve što nije zabetonirano, ili na drugi način fiksirano za tlo, u Italiji biva ukradeno.
Vi ste zabari mali deca, u Spaniji od ukupnog lopovluka, vise od 30% ide na kradju bakra. Tapiju na posao imaju nase komsije. U zadnjoj akciji policije nadjeno 20 tona nikla i 35 tona bakra.
Link to comment
Vi ste zabari mali deca, u Spaniji od ukupnog lopovluka, vise od 30% ide na kradju bakra. Tapiju na posao imaju nase komsije. U zadnjoj akciji policije nadjeno 20 tona nikla i 35 tona bakra.
Pa da, ali oni su profinjeni, kradu nikl i bakar. Ovde kradu sve što nije snažno fiksirano za tlo. Nema veze koji je materijal u pitanju.
Link to comment
Meni nije jasno da policija ne moze da stavi pod kontrolu otpade koji ga otkupljuju. Pa nije to hors pa da ga sakrijes u dezodorans. Ne razumem.
+1000000000000000Ja potpuno razumem da ne mogu da spreče krađe. Ali nije moguće na 1000 mesta odneti par tona bakra. Ako ima volje da se stane na put tim krađama, nije mi jasno što je nemoguće staviti otpade pod kontrolu. Propišu im da moraju da imaju poreklo i to je to.
Link to comment
Pa da, ali oni su profinjeni, kradu nikl i bakar. Ovde kradu sve što nije snažno fiksirano za tlo. Nema veze koji je materijal u pitanju.
jel mojih 100 fiksiranih kila sigurno u Italiji :D ?¿p.s. pravo sam zlato od coveka. Edited by Lancia
Link to comment
jel mojih 100 fiksiranih kila sigurno u Italiji :D ?¿p.s. pravo sam zlato od coveka.
Taj biznis (inače tradicionalno u nadležnosti likova sa Sardinije), je izašao iz mode. Previše je zahtevno. :D Tako da si siguran. :D
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...