Jump to content
IGNORED

Poučne skaske o našem Gradonačelniku


Аврам Гојић

Recommended Posts

Domaćinski :isuse:Pitam se da li ovaj čovek išta u životu kaže ili uradi a da ne pokušava da se umili "običnom čoveku" ( © by Olja Bećković). Zamišljam ga kako i raspravu sa ženom oko ručka koji kasni počinje sa "Ja kao gradonačelnik neću da dozvolim da naši građani trpe..."
bilo je krajnje vreme, od obesnih diplomata nije vise moglo da se zivi! eeej, neki madjari se bahate u centru beograda, pa gde to ima? svima da se oduzme imunitet i kola i ambasade, i da se to proda i da se za te pare narodu podeli rakija!
Jednom mu je zena skuvala pasulj za koji je lagala da ga je potopila prethodne noci. Zapila se i zaboravila da potopi. Mislila je valjda da ce bacanje prve vode i lovor da izvuku sve, ali se Djile toliko naduo da je mislio da ce morati da zove hitnu pomoc i u bunilu je razmisljao da li bi mu bilo bolje kada bi nekakvom iglom probusio stomak.Olaksanje je nasao kada je legao i okrenuo se na stranu i tako malo polezao, huktao je uktao i na kraju mu je bilo bolje.Od tog dana u svim kuhinjama u Beogradu postavljene su kamere koje budno motre da li domacice zaboravljaju da potope pasulj, da li im padne pepeo kada kuvaju belu corbu pa to posle samo malo zamute "jes se ionako ne oseca", i da li stavljaju neopran sundjer pored cistih sudova pa da se skroz zagade.
jednom je djilas prolazio nocu ulicom i video je kako neki lik pusta glasno muziku i ne da komsijama da spavaju. onda je okrenuo telefon i pozvao 3 camuge koji su dosli i karali tog tipa u bulju, a sutradan je u tom delu grada uveden policijski cas od 20.00h i obaveza da se prozori zamracuju.
A jednom mu je pala saksija sa mladim bosiljkom na glavu. Od tada picerija Pomodoro, u kojoj je Djilas cest i rado vidjen gost, u svoje pice "margarita" stavlja rukolu umesto bosiljka.Gradjaninu je oduzeta saksija a terasa mu je demontirana i poklonjena romskom naselju gde sada sluzi kao skladiste starih guma.
Link to comment

Otvaram ovaj topik u nadi da će se na njemu preplitati istina i najlepši snovi, i da će kroz zbitija, skaske, legende i istinite zgode i nezgode iz života našeg Gradonačelnika građani moći da uvide Njegovu mudrost, Njegov modus operandi i da pronađu način da mu se umile, na polzu svoju i svoje porodice i radnog kolektiva.

Link to comment
Otvaram ovaj topik u nadi da će se na njemu preplitati istina i najlepši snovi, i da će kroz zbitija, skaske, legende i istinite zgode i nezgode iz života našeg Gradonačelnika građani moći da uvide Njegovu mudrost, Njegov modus operandi i da pronađu način da mu se umile, na polzu svoju i svoje porodice i radnog kolektiva.
Tebi je samo krivo sto ces raditi na uskrs i neces moci na uranak ;)
Link to comment

Slatko sam se nasmejao na ovu pricu o bahatim budimpestanskim satnicima, kursistima, diplomatama pogotovu imajuci u vidu kako Djilas regulise rad Parking Servisa kada je u pitanju parkiranje kola ispred Cegera.

Link to comment

@velja: And yet, možda ću baš i moći na uranak. ....Jednom je Đile hodao Zvezdarskom šumom i video, u dubini gaja odmah iznad Karaburme, kuću sa velikim nacrtanim okom na jednom zidu. Pored kuće hodala je nekakva prilika u dugom crnom plaštu i sa kapom oblika lepinje. - Koji si ti? - pitao je Đile. - Naslikaću te, progutaću te - odgovorila je avetna prilika.Đile je pobegao vrišteći i odmah zapovedio da se šuma poseče sve do te kuće i da se polome stepenice koje vode do partizanskog spomenika u blizini kuće sa okom. U protest zbog ovog čina, žitelji Zvezdare su napisali dva buntovna stiha i nakratko blokirali Volginu ulicu, usput pretukavši neko Ciganče koje se umazalo eurokremom.

Edited by Marko M. Dabovic
Link to comment
Slatko sam se nasmejao na ovu pricu o bahatim budimpestanskim satnicima, kursistima, diplomatama pogotovu imajuci u vidu kako Djilas regulise rad Parking Servisa kada je u pitanju parkiranje kola ispred Cegera.
Mene zanima gde je stajao Đilasov automobil dok je on izigravao saobraćajca. Nešto ne znam da u Kralja Milana ima parkuing na kom bi se njegov vozač parkirao.
Link to comment

Postoji priča da je Djile umeo da se smeje. Bilo je to vreme kada je bio vrlo mlad, više ridj i manje ophrvan obavezama.Odrastao je u vrletima istočnog Novog Beograda. Često je igrao basket u školskom dvorištu čije je igralište krošnjama starih platana skriveno od sunčevih zraka. Najčešće mu je saigrač bio njegov najbolji drug Rama. "Ramo, Ramo drži moj" - odjekivalo je dok je Djile dodavao savršeni pas - jako, precizno i do samog kraja.Tog dana prijatelj ga je pozvao u goste i Djile je, kada je video vlažnu, ruiniranu i slabo osvetljenu Gazelu ispod koje je Rama živeo, nemogavši da prikrije bol - pustio krik "Čoveče, pa ti živiš u govnima". Uvredio je najboljeg druga i od tada ga nikada više nije video.Čuo je od drugih da je Rama otišao u beli svet, u suncem okupanu Belgiju. Djile je prestao da se smeje.Posvetio je život ideji da vrati Ramu i da mu napravi dom dostojan čoveka. Da bi to postigao morao je da se bavi sumnjivim poslovima i odabrao je politiku. Brzo je napredovao i postao gradonačelnik prestonice. Nikada se nije stideo svog porekla i toga da se i dalje, kao i svi sa Novog Beograda, sapliće o kocke dok šeta Knez Mihajlovom. Novi most mu je bio san koji je uspeo da pretvori u javu. I dok je za ceo svet taj most preko neukrotive Save bio simbol večnosti, spajanja nespojivog i ostalih pizdarija, za njega je bilo ispunjenje sna - napravio je Rami veći, lepši i svetliji dom.Pisao je pisma drugu, slao slike mosta iz svih uglova, molio, kumio... ništa. Samo je jednoga dana došlo pisamce od gradonačelnika tog belgijskog gradića u kome je pisalo:"Djido, ne plači za Ramom jer Rama neće plakati za tobom".Skrhan od bola najavio je novu kandidaturu za gradonačelnika. Shvatio je da mu samo nadljudski rad i obaveze mogu malo odagnati misli o najboljem drugu.Postoji priča da je Djile umeo da se smeje, a kao prilog tome stavljam ovaj avatar.

Link to comment

jednom je djilas gledao kako klinci igraju basket na terencetu. i onda su dosli stariji, osmaci, i oterali klince. on, kakav je, to nije mogao da istrpi i reko im je "sta je bilo, misevi, bezite odavde dok vam nisam doveo ekipu" i osmaci mu rekli "pusi ga, matori" i onda je on doveo pandure i ovi umlatili osmake. sutradan je donesen zakon da se u tom delu grada sme kretati samo sa opstinskim pasosem, nesto slicno ko sto je postojalo u ranom sovjetskom savezu.

Link to comment
  • 9 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...