Jump to content
IGNORED

Bubuljice


FPLS

Recommended Posts

Klasican tinejdzerski problem, brat mi ima problema sa bubuljicama. Ima 17 godina. Lice mu nije toliko strasno, ali nikako ne uspevamo da pronadjemo resenje za to, i da ih se konacno otarasimo, sto izaziva ogromnu nervozu u kuci, i njegov manjak samopouzdanja. Probane su razne metode, kozmeticki saloni i tretmani lica, dermatolog, tablete, antibiotici, kreme, losioni, i jos stosta, lice mu se povremeno smiri, bude dobro, al se posle malo vremena opet upali, i tako u krug. Nikako da se potpuno umiri i bude konstantno cisto. :( Pa eto, rekoh da pokusam da potrazim pomoc na svom omiljenom forumu :) Ukoliko je neko imao slican problem, ima neki predlog, zna neki efikasan preparat, ili bilo kako moze da pomogne, puno bi znacilo... Ukoliko ne, nema veze, vazno je pokusati :D Hvala unapred. :)

Link to comment

Jedno iskustvo.. Radilo se o krupnoj tvrdoj bubuljici, koja nije mogla ni da se iscedi, ni otkine, osim da se izrije, pa na kožiostavi "krater". Zalepila sam na nju tanko parče pčelinjeg voska, ne veće od nokta, i do ujutro je nestala.Nisam mogla da verujem da je tako nešto moguće.Bitno je da se nađe vosak od one pogačice iz košnice (skroz mekan kao plastelin), a ne kojekakvi propolisi iz apoteke ili vosak iz crkve, jer su oni bitno drugačijeg sastava i neefikasni.Takođe, jednom upotrebljen vosak iz košnice, može se samo "premesiti", pa ponovo koristiti u slučaju potrebe.

Link to comment

da li je probao sa promenom nacina ishrane?ne znam za tinejdzere, ali znam da kod odraslih to ume da isprovocira akne. nacin ishrane ih najverovatnije ne izaziva, ali moze da utice na njihovo ponasanje

Link to comment

neka ode kod dobrog dermatologa na konsultaciju, dakle ne kod kozmetičarki nego doktora specijaliste (ne znam dal mogu da izjavim koga bih preporučila, pa evo neću), to je jedino rešenje za duži period. doktor će moći da ustanovi šta je uzrok i najbolji tretman, ovako velike su šanse da potroši dosta vremena i novca a da opet ne nađe nešto što mu odgovara..

Link to comment
Roakutan - ako mu ne pomognu blaže stvari neka nahvata ozbiljnog dermatologa koji ima iskustva sa Roakutanom. Lijek može da ima nezgodne nuspojave pa ne treba žuriti s njim, ali ako ništa drugo ne pomaže treba pristupiti teškoj artiljeriji ;)
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...