Jump to content
IGNORED

Mala nevesta


Quizmaster

Recommended Posts

Mala Anandi je porasla, došlo je vreme da se vrati u muževljevu porodicu :)Ukoliko je verovati istraživanjima, ovu seriju na Pinku gleda oko milion i po ljudi, pa pretpostavljam da i na ovom forumu ima svoju publiku, koju interesuju indijski običaji, kultura i odnosi među ljudima. Međutim, to sve ne bi bilo dovoljno za uspeh serije da scenaristi nisu kreirali niz zanimljivih likova, koji gledaocima prirastu za srce. To je ujedno i objašnjenje velikog uspeha te sapunice (u Indiji traje već oko 900 epizoda). Naravno, mora se konstatovati i da serija ima jezivo duge sekvence u kojima svi nešto plaču i kukaju, ili se ispovedaju Krišni. Često se ponavljaju i neke scene ("gledaćete", "gledali ste"), čak se i likovi unutar serije prisećaju minulih događaja... Meni je naročito komično kako reditelji prikazuju dramatične scene, kad kamera ide od lica do lica, i svi onako skamenjeni čekaju šta će sukobljene strane da kažu. :rolf:Stvarno retko gledam neku sapunicu, a i ova indijska mi je u početku delovala debilno. Međutim, malo - pomalo, navukao sam se :blush:

Edited by Quizmaster
Link to comment

Gledao sam jednu epizodu dok je ujna bila u gostima (epizoda kada je baba ženila unuka za neku drugu devojčicu, koja nije ona glavna i nastala je opšta nevera), a već sam iskusan na polju turskih serija :fantom: . Malo me nerviralo onaj deo što u sred epizode puste "gledaćete", a nakon minut to onda i puste. Trebalo mi je pola epizode da skontam o čemu se tu radi, jer sam na svako gledaćete prebacivao na drugi kanal (jer sam mislio da je gotovo)

Link to comment
Naravno, mora se konstatovati i da serija ima jezivo duge sekvence u kojima svi nešto plaču i kukaju, ili se ispovedaju Krišni. Često se ponavljaju i neke scene ("gledaćete", "gledali ste"), čak se i likovi unutar serije prisećaju minulih događaja... Meni je naročito komično kako reditelji prikazuju dramatične scene, kad kamera ide od lica do lica, i svi onako skamenjeni čekaju šta će sukobljene strane da kažu. :rolf:
skrenula bih paznju da sam bas zbog takvih momenata poodavno skrenula paznju na sapunicu 'tvoja sam sudbina' koja je isla na hrtu i rtcgodlicnost kao takva
Link to comment

u onim radosnijim scenama svi imaju isti model glume. mrdaju glavem levo- desno tj. zatresu glavu, vestacki nasmejani od uha do uha, istovremeni ispustajuci neki produzeni vokal, eeeee-e!, ili aaaaaaaaaa-a!.u napetim, skamenjenim, scenama je neka ocajna melodija u pozadini koja treba da pojaca napetost.mene tu zanima da li ta serija u indiji spada u neka vrhunska, srednje kvalitetna ili trecerazredna ostvarenja? mislim, ne znam mnogo i nisam pratila bolivud produkciju, ali znam da je razvijena, da se trosi dosta love, pa me zanima ima li tu neceg kvalitetnijeg za pogledati. mislim, da neko preporuci.

Link to comment
u onim radosnijim scenama svi imaju isti model glume. mrdaju glavom levo- desno tj. zatresu glavu, vestacki nasmejani od uha do uha, istovremeni ispustajuci neki produzeni vokal, eeeee-e!, ili aaaaaaaaaa-a!.
Nije to baš scena radovanja, nego tako reaguju kada se slažu sa onim što radi ili namerava da uradi sagovornik, u stilu "Superiška", "Baš si domišljat", "Zgodno si to smislio"... To rade samo bliski prijatelji i rodbina, da pokažu svoju simpatiju, naklonost.Verovatno im je to uobičajen gest u takvoj situaciji, kao recimo kad prekrste ruke kad se pozdravljaju, uhvate za uši kad mole za oproštaj ili stave nečiju ruku na svoju glavu kad traže od te osobe da se zakune. U seriji vidimo gomilu rituala i nekakvih modela ponašanja, pa mislim da je i to klimanje glavom nešto što je tipično za njihovu kulturu. Edited by Quizmaster
Link to comment

mjok, ja spijuniram povremeno neke aktuelne politicke teme. a ovde me zaintrigirao taj odobravajuci klim- klim glavom jer sam se nedavno sa drugaricom smejela tome. imale smo onaj napad smeha.ali, hvala ti buck sto si me primetio. :wub: dakle, ako neko zna naslov nekog kvalitetnog filma bolivud industrije, bilo bi lepo da napise. ako ne zna bas niko, mozda ga i nema.

Link to comment

Mala nevesta??A kad sam ja svojevremeno pokretao magazine "Mali jebac" i "Predskolska droljica", nailazio sam na najostrije osude!! Pu, samo inostrano im valja! DOkle ce Srbin inovator biti gradjanin treceg reda u vlastitoj zemlji???

Link to comment
×
×
  • Create New...