Jump to content
IGNORED

volite li 90te?


kim_philby

Recommended Posts

  • Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Quince

    13

  • kim_philby

    11

  • Miralem

    9

  • halloween

    6

E, bio onaj jedan ludački časopis, formata maltene Politike, na crno-bijelim loše odštampanim stranicama, sa recenzijama i odvaljenim forama (nešto kao poor man's CKM, samo bez fensi šmensi poskidanih sadržaja s neta i reklama za parfeme i burberi), mada je to bila više recimo 96-97. Da li to bijaše XZabava (ili kako se zvaše)Meni je prva asocijacija na časopise 90-ih bila ta da ti poslije čitanja ostanu crni prsti <_<

Edited by NekoIzMase
Link to comment

ritam se pokusao povampiriti, bezuspesno.bio je i ukus nestasnih od onih koji su sastavili preko nekoliko brojeva.XZ je dosla kasnije.uglavnom - voleli smo devedesete, ali one nisu volele nas :(edit: meni je dnevni telegraf bio najveci tabloid

Edited by Parsons
Link to comment
XZ je dosla kasnije.
Ja se secam da je Vreme zabave izlazilo jos pre kraja rata (secam se neke reportaze iz ZG, malo pred Oluju, kad saznadoh da su oni vec tada imali Mars sladoled). Ne secam se pak kad je tacno VZ postalo XZ, neka 1996, cenim.
Link to comment
bio je i ukus nestasnih od onih koji su sastavili preko nekoliko brojeva.XZ je dosla kasnije.
XZ je u pocetku bila deo "VREME"-na i zvala se "Vreme Zabave" koje se stamplalo u crno belom formatu sa kolor koricama. Mislim da se u jesen 1996. poceo pojavljivati XZ umesto "Vremena Zabave" i trajao je do Februara/Marta 1999. XZ se stampalo na sjajnom papiru pa je ponekad bilo nezgodno citati zbog odsjaja.PL je cini mi se bio glodur XZ-a, i imali su nekoliko saradnika koji su imali naglasena srednja slova (Slobodan BC Vujanovic, Deana St. Maksimovic...) Edited by Tinman
Link to comment
Ja se secam da je Vreme zabave izlazilo jos pre kraja rata (secam se neke reportaze iz ZG, malo pred Oluju, kad saznadoh da su oni vec tada imali Mars sladoled).
Ja se secam da je "Vreme zabave" izlazilo tokom moje zavrsne godine srednje skole, dakle 1994, kao samostalno izdanje pre toga neko vreme kao podlistak "Vreme"-na .
Link to comment

Bio je i Ritam :wub: , samo mislim da su imali pauzu 1993.Vreme Zabave je izlazilo kao dodatak Vremena , e sad da li od prvog broja Vremena ne mogu da se setim. Posle je bio samostalni časopis u okviru Vremena, pa negde od 1994. ili 1995. kao XZ.Bio je i neki Ćao, to je ponekad kupovala moja sestra. Nekvalitetan papir i loša štampa, i glupi tekstovi.Ja sam tada već završila faks i sa prezirom sam gledala na tu mladalačku glupost :lol:

Edited by Arkadija
Link to comment

Ja se secam da je moja starija sestra citala Cao koji je bio bukvalno prevedeni Bravo pa kada nalete na neke shvpske bendove za koje niko van Bavarije nije cuo oni prevedu i tekst o njima jer je bitno da se popuni prostor. A jel Huper ili Cao imao onu rubriku gde lokalni crtac uzme neku ex-yu rock pesmu pa onda svaki stih bukvalno ilustruje :lol: Pamtim da sam video to za "Nekako s' proleca" kao i "Ljubi se istok i zapad"Takve stvari se urezuju u secanje i ostavljaju traume za ceo zivot.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...