Jump to content
IGNORED

Pisanje CV-a...


Moća

Recommended Posts

Trebam danas da napisem CV i da ga posaljem kevi kuci da ga odstampa i posalje negde ali nisam nikad pisao CV pa mi je potrebna pomoc. Dajte neke savete.Posto radnog iskustva nemama moram nekako da napunim bar prvu stranu. Nemam ni nikakve seminare i ostale gluposti z amlado lidere itd.Sta da napisem za znanje jezika posto enleski znam prilicno dobro ali ne znam kako da to opisem jer mogu bez problema da komuniciram sa na njemu(ovde u Rumuniji kod burazera recimo imam dosta prilike za koriscenje) verovatno nije 100% gramaticki ispravno ali nikad nema nerazumevanja izmedju mene i sagovornika. Sta da napisem za one hobije ne mogu da napisem da volim da visim na forumu :) Trenirao sam basket volim sport igram fudbal za jedno selo u okolini jagodine jel da napisem samo sport kao hobi posto negde pisu da treba da napises da se bavis sportom jer to podrazumeva istrajnost blablabla.Sve sto vam padne napamet dobrodoslo mi je.

Link to comment
  • Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Moća

    19

  • sherman

    6

  • nasumica

    4

  • Lynn

    4

Top Posters In This Topic

Trebam danas da napisem CV i da ga posaljem kevi kuci da ga odstampa i posalje negde ali nisam nikad pisao CV pa mi je potrebna pomoc. Dajte neke savete.Posto radnog iskustva nemama moram nekako da napunim bar prvu stranu. Nemam ni nikakve seminare i ostale gluposti z amlado lidere itd.
Ako si radio neke projekte (ili diplomski, seminarske, praksu, ozbiljnije domaće itd.) na fakultetu, u nedostatku radnog iskustva takve stvari dobro popunjavaju prazninu - naročito ako imaju neke veze sa poslom za koji konkurišeš.
Link to comment

slobodno za forum, reci da si moderator neceg, politike npr., navedi i sportove, obavezno one timske, lupi da si trenirao u nekom kabelu 8 god., igrao poluprofesionalno i sl., za engleski nnapisi - visi nivo, i dodaj jos neki jezik- osnovni nivo, dodaj jos neke gluposti tipa clan jazasa, predsednik kucnog saveta i sl., poigraj se malko i popunices fino, al popamti ono sto si napisao i smisli dobru pricu za svaku stavku da kojim slucajem na razgovoru mozes da je izneses

Link to comment

AJde sermane ti napisi sta da radim. Ovo engleski visi nivo bolje zvuci nego dobro poznavanje engleskog jezika. Sto se tice prakse imam je jedino iz srednje skole al to bas i nije relevantno. Kako da opisemrad na racunaru posto definitivno ne spadam u duduke znam da instaliram sistem programe i ostala cuda da rsim probleme koji nastanu na racunaru tipa da sredim net koji je iznenada prolupao instaliranje novih komponenti cak mogu i da sklopim racunar.To medju ljudima koji su u svetu racunara nije mnogo ali ovima u obicnim vodama ja dodjem kao haker cak em neki iz zajebancije tako zovu.CV je za sajam zaposljavanja tako d amora d abuide uopsten.Kako da napisem onaj deo kad opisujem sebe znam zaono vredan energican timski rad itd al malo mi bljutavo ali ipak da naopisem sve to?

Link to comment
CV je za sajam zaposljavanja tako d amora d abuide uopsten.Kako da napisem onaj deo kad opisujem sebe znam zaono vredan energican timski rad itd al malo mi bljutavo ali ipak da naopisem sve to?
Ako ces ovako da ga pises, bolje nemoj :D Ozbiljno, kada ga zavrsis, dobro procitaj da ti se neke greske ne bi provukle.I lazi malo, ali mastovito. Kao sto Duci kaze, smisli dobru pricu za svaku stavku.
Link to comment

Ima onaj mini-strip u kojem radnik piše reklamu za kancerogeni proizvod pa šef marketinga kaže: "Hm, napiši: 'It makes you appreciate life.'." Tako i sa CV-om - i od forumašenja se može dobiti "komunikativnost (pričam sa svakim), ustrajnost (pričam sa svakakvim budalama pokušavajući im objasniti neke stvari 1000 puta) i otvorenost za različito mišljenje (nikad ne stisnem 'Report'), ali i konstruktivnu kritiku (šaljem prijeteće PP-ove u kojima im poručujem da ću im jebati mater ako mi se još jednom obrate na sličan način)".

Link to comment

To Arle taj rad :DJel da napisem posebnu stavku hobiji ili da to podvedem pod ostalo? Da napisem aktivan sportista posto igram za seoski klub :D Trenirao sam i basket 7 godina.A od prakse imam jedino praksu iz srednje skole u racunarskom centru u bolnici.Sto se tice pisanja i gresaka ovde pisem u zurbi jer moram da zavrsim do veceras cv ali sigurno je da cu deset puta proveriti da nisam nesto pogresio.

Link to comment

Napisi jos nesto za praksu to jest izmisli nesto.Ne mozes napisati CV samo sa jednom praksom iz srednje skole.Obavezno napisi da si aktivan sportista (to je odlicna stavka).Na kraju dodaj da zelis da se zalazes za mir u svijetu :P

Edited by borris_
Link to comment

Pa brate nisam ja kriv sto moj retardirani fax nije imao nikakvu praksu.Sta da ubacim? Pisao sam seminarski vezan za temu berzi ali da li to vredi ubacivati?

Link to comment

Pa naravno da to treba da ubacis i da opises.Napisi da si preko ljeta brao grozdje i da si tovario kamen na koridoru 11. Ne traze oni radno iskustvo za studente ali vole da vide ljude koji se ne boje rada.edit: ovo za koridor 11 je sala, nemoj to da prepises. Taj koridor postoji samo u milsima Ilica i Mrkonjica. :P

Edited by borris_
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...