MrX Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 Vreme je za otvaranje teme koja uvek balansira izmedju medija i KDP, ali se uvek dostojno isprati na nasem forumu pa mi je zanimljivije pred monitorom nego pred tv.RTS1, HRT2, 21.00, u cetvrtak drugo polufinale, u subotu finale.Kratko upoznavanje na http://www.index.hr/xmag/clanak/eurosong-u-utorak-prva-polufinalna-vecer-nastupaju-hrvatska-i-srbija/550913.aspx Link to comment
Elmer Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 Uz dužno poštovanje MrXuhttp://www.youtube.com/watch?v=j8FRNYWqxBU Link to comment
teacher Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 Officialvečerašnji lineup: Poland: Magdalena Tul - Jestem Norway: Stella Mwangi - Haba Haba Albania: Aurela Gaçe - Feel The Passion Armenia: Emmy - Boom Boom Turkey: Yüksek Sadakat - Live It Up Serbia: Nina - Čaroban Russia: Alexej Vorobjov - Get You Switzerland: Anna Rossinelli - In Love For A While Georgia: Eldrine - One More Day Finland: Paradise Oskar - Da Da Dam Malta: Glen Vella - One Life San Marino: Senit - Stand By Croatia: Daria - Celebrate Iceland: Sjonni's Friends - Coming Home Hungary: Kati Wolf - What About My Dreams? Portugal: Homens Da Luta - Luta É Alegria Lithuania: Evelina Sašenko - C'est Ma Vie Azerbaijan: Ell/Nikki - Running Scared Greece: Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike - Watch My Dance čitam Serbia: Nina - Čoban Link to comment
Agni Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 Norway: Stella Mwangi - Haba HabaArmenia: Emmy - Boom BoomFinland: Paradise Oskar - Da Da Dam Bas su se potrudili oko naslova. Link to comment
hazard Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 (edited) u je, ova hrvatska pesma je tezak tres. Najgori moguci spoj debilnog teksta (shine like a comet in a musical galaxy - wtf!? friday, my night?), smesnog zanra (bubblegum euro dance), uzasnog naglaska pevacice te njenog kravljeg pogleda.A Finci su je potencijalno nadmasili sa onim "Peter is smart..." au kakav tekst bogte, sastavni iz 2. osnovne. Island i Svajcarska su mi simpaticni. Jermenija ce da napravi bum sa ovim boom boom shaka shaka refrenom...Madjarica iskusno imitira Celine Dion. A ovi Portugalci su sta, neki strajkaci, revolucionari? Zajebavaju se na tu temu, sta? Azerbejdzan duet Dzejmsa Blanta i Rijane. Grci smorili za medalju. A Dino Merlin koji peva u svom prepoznatljivom stilu na engleskom je prekomican. Koliko ce puta da prepeva "nocas nesto lijepo treba da se desi?" Belgijanci interesantni, a jedna od pevacicama je ili ekstremno ruzna ili je trandza. A i ova druga mi je sumnjiva. Kao i obicno, Ukrajinka lepa za gledanje. A vidi, i Zdob si Zdub na Evrovizji? Sellouts...Svedjani isto se namecu dubinom teksta, "stop, don't say that it's impossible, because I know that it's possible". Bugarima plus za ime pesme i za cinjenicu da pevaju na svom jeziku. 90% pesama na engleskom je uzasan, sreca za pevace da 90% publike gore govori engleski od njih samih. Inace nesto kao bugarski Negativ, iznad su proseka svakako na ovom takmicenju...Makedonce sam prestao da slusam nakon prva dva stiha, "pure and white, the skin is so inviting, like a new, unbeaten snow". Rumuni simpaticni. Belorusi poslali patriotsku pop pesmicu. Dace nasima inspiraciju, sledece godine saljemo pesmu "Oj Srbijo sele" naravno u dens varijanti. I onako je red na Ivana Gavrilovica da pokaze sta ume!Italijani klasicno u svom stilu. Lena opet iritira sa svojim faux engleskim naglaskom. A pesma je realno bolja nego prosli put. Spanjolka izasla iz spanske serije sa Pinka. A i pesma je ko dzingl za spicu. Poljakinje ok za slusanje, jos bolje za gledanje. Norveska poslala Shakiru sa SP2010. Waka, waka. Turci razvaljuju opet nekim rokom.Sve u svemu, sve je kako treba za dogadjaj Euro Blam 2011! Edited May 10, 2011 by hazard Link to comment
hattori Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 u je, ova hrvatska pesma je tezak tres. Najgori moguci spoj debilnog teksta (shine like a comet in a musical galaxy - wtf!? friday, my night?), smesnog zanra (bubblegum euro dance), uzasnog naglaska pevacice te njenog kravljeg pogleda.ko je gledo hrvatske kvalifikacije za eurosong, znace da je nas nacin izbora olicenje jednostavnosti, razuma i ukusa.^_^ Link to comment
teacher Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 ***Sjajno je što si ih preslušao. :DSvaka čast. Ja sam pokušao, ali uvek mi je jedna misao u glavi: u Ženevsku konvenciju dopisati i poglavlje o zabrani upotrebe engleskog jezika u zemljama nekadašnjeg Varšavskog pakta. Link to comment
hazard Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 :lol:ma nisam preslusao sve, u smislu cele pesme. Neke sam napustio nakon 20ak sekundi, a Makedonce npr. nakon 2 sekunde. Nisam hteo dalje da istrazujem onaj tekst, jbt. Link to comment
teacher Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 :lol:ma nisam preslusao sve, u smislu cele pesme. Neke sam napustio nakon 20ak sekundi, a Makedonce npr. nakon 2 sekunde. Nisam hteo dalje da istrazujem onaj tekst, jbt.:DElem, da ne bude da samo pljujem, evo i da se malo iščuđavam: WTF je ono što su Francuzi poslali na Eurosong??? Plus, sjajni naslovi ove sezone: - Running Scared, Azerbajdžanci očigledno nisu imali pristup popularnoj muzici '50-ih i '60-ih, pa nisu čuli za Roja Orbisona- Angel In Disguise, Letonija, valjda neki Elvisovi hejteri- Angel, još anđela iz Ukrajine- I Loved You Like An Angel, još anđela sa Kipra- Onomatopeje: Ding Dong, Boom Boom, Da Dam Link to comment
hazard Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 - Onomatopeje: Ding Dong, Boom Boom, Da DamVampiri pokradeni Link to comment
Feindouno Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 Francuzi su ubjedljivo najveci favoriti pa ti vidi...Ja sam danas pokusao da preslusam pjesme, odustao sam na pola trece Link to comment
MrX Posted May 10, 2011 Author Share Posted May 10, 2011 Elem, da ne bude da samo pljujem, evo i da se malo iščuđavam: WTF je ono što su Francuzi poslali na Eurosong???Eh, kad smo mi imali onu dvojicu sto su pevali "Glorija", niko ih ne pominje ni u "kucamo na vrata zaboravljenih asova", a ljudi bili avangarda.Po kladionicama je Francuz prvi favorit, mi ispod crte. http://www.oddschecker.com/specials/tv/eurovision/winner Link to comment
teacher Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 Francuzi su ubjedljivo najveci favoriti pa ti vidi...Ja sam danas pokusao da preslusam pjesme, odustao sam na pola trece Pratim Eurosong od kada znam za sebe, dakle jedno 30 godina. Jedno sigurno znam: Francuzi su UVEK favoriti sa nekom šit pesmom. Na kraju se zna: bore se za dno sa Poljacima i Austrijancima. Link to comment
Recommended Posts