Jump to content
Sign in to follow this  
bags

Virtuelni menadzer

Recommended Posts

bags

U sklopu jednog projekta na faksu (informatika, logicko programiranje) izabrao sam sledeci zadatak: Automatsko kreiranje tima u kosarci.U kratkim crtama vi izaberete igrace iz baze koje vas tim ima, zatim odaberete tip igre kakvu igra vas tim ( na kontre sa jakom odbranom, dugi napadi , u odbrani zona i sl.) i uneste raspoloziva sredstva. Onda moje programce putem dedukcije iz baze izabere savrsene igrace za vas tim. Naravno, najveci problem u svemu je to sto mi treba dobra kategorizacija igraca. Pored osnovnih fantasy kategorija (pts,rbd,ast,blk...) treba mi jos tona drugih karakteristika, koju tipicno skauti pisu u svojim blokcicima a statistika ne vidi tipa: dobra motorika, zalaganje, moralno voljni kvaliteti (tj. ono sto imaju Duletovi crnci), sjajan ulaz, mesar i sl...Posle dubokog razmisljanja ja imam nekih 20 kategorija, i vidim da fali jos ali mi slabo sta pada na pamet. E sad na scenu stupate vi,dragi moji forumasi. Da li neko od vas zna neki sajt gde imaju nabrojane ove kategorije? (pomaze i verovatno neki drugi slican sport) Takodje bi pomogao i neki sajt gde imaju taksativno nabrojane karakteristike pojedinih pozicija (tipa playmaker ima viziju igre, mora biti visok izmedju 185 - 190 i sl).Cini mi se da su neki od vas i spominjali tako nesto...Hvala unapred.

Share this post


Link to post
Moća

PA bitan ti je i osecaj igraca gde ce lopta da padne i na osnovu toga pravovremeno postavljanje. Jbm li ga ako mi padne jos nesto na pamet ce ti kazem.

Share this post


Link to post
bags

Postavljanje za skok je odlicna ideja...

Share this post


Link to post
Moća

Ne znam dal je vizija ali plejmejkeri se razlikuju i po tome da kada dobiju loptu odmah prepoznaju koja je akcija najbolja u tom trenutku za taj raspored igraca.

Share this post


Link to post
Shan Jan

Predlazem i da uzmes spisak razlicitih licnosti i njihovo kombinovanje iz football managera :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×