Jump to content

Polufinale: Srbija - Turska


Polufinale: Srbija - Turska  

94 members have voted

 1. 1. Ko prolazi u finaleRecommended Posts

Kosarkasi Srbije su u dramaticnoj utakmici izbacili aktuelnog sampiona, Spaniju, dok su Turci pred domacom publikom lagano pocistili Sloveniju. Igraci i jedne i druge ekipe imaju dva dana da se odmore i pripreme za polufinale. Srbija je poslednje tri utakmice dobila u tesnim zavrsnicama na jednu loptu, dok je Turska, ipak nesto slabije protivnike, lagano cistila. Ni jedna ekipa nije izraziti favorit, ali verujem da Duda i ekipa idu do samog kraja.

Link to comment
 • Replies 1,2k
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Кристофер Лумумбо

  44

 • Feindouno

  59

 • Milogled Bluff

  56

 • ivamehiva

  37

Postoje 2 ekipe na ovom prvenstvu od kojih sam se bojao poraza: Spanija i SAD. Svaku drugu sam bio ubedjen da cemo dobiti; od Nemaca smo izgubili samo zbog odsustva Tea i Krleta. Posto smo pocistili i Spaniju, ne vidim razlog da ne pocistimo i domacine. Bolji smo.

Link to comment

treba im dati da citaju pesme iz pokosovskog ciklusa pre utakmice. Смрт војводе Пријезде Честе књиге иду за књигама,Од кога ли, коме ли долазе?Од Мемеда од цара Турскога,А долазе до Сталаћа града,До Пријезде војводе Сталаћка:"О Пријезда, војводо Сталаћка!"Пошљи мени до три добра твоја:"Прво добро сабљу навалију,"Која сече дрвље и камење,"Дрво, камен и студено гвожђе;"Друго добро ждрала коња твога,"Који коњиц може прелетити"Засобице и по два бедена,"Треће добро твоју љубу верну."Гледи књигу војвода Пријезда,Ону гледи, другу ситну пише:"Цар:Мемеде, Турски господару!"Купи војске, колико ти драго,"Под Сталаћа, кад је теби драго,"Удри Сталаћ, како ти је драго,"Ја ти добра не дам пи једнога;"Ја сам сабљу за себе ковао,"А ждрала сам за себе ранио,"А љубу сам за себе довео;"Па ти не дам добра ни једнога."Диже војску Турски цар Мемеде,Диже војску, оде под Сталаћа,Био Сталаћ. три године дана,Нит' му одби дрва ни камена,Нит' га како може освојити,

Link to comment
treba im dati da citaju pesme iz pokosovskog ciklusa pre utakmice.
nisi u toku, Krle je sve to već pročitao, kaže da voli da čita o srpskoj istoriji, posebno od kosovskog boja, verovatno je i te pesme pročitao :D
Link to comment

mislim da je izjavio da voli noviju srpsku istoriju a da mu deo pod turcima uopste nije interesantan.medjutim, ovo je ipak domen knjizevnosti, nadajmo se da je od dulenceta za neki rodjendan dobio antologiju srpskih narodnih.duh marka kraljevica mora da proradi u njima u subotu vece!!

Link to comment
treba im dati da citaju pesme iz pokosovskog ciklusa pre utakmice.
:wub: dozvoliČeste knjige idu za knjigama,Od koga li, kome li dolaze?Baš od Boše turskog janičara,Pa dolaze sve do naše vojske,Do vojvode Dude, od Srbalja,O ti Dudo, vojvodo srbaljski,Pošlji meni do tri dobra tvoja:Prvo dobro Krstić kapitena,Koji tebi odbranu držaše,U reketu sve pozatvaraše,Drugo dobro mladoga Novicu,Koji može sve sam odigrati,Od tvojega pa do moga koša,Treće dobro vojvodu Miloša,Gleda knjigu vojvoda Dušane,Onu gledi, drugu sitnu piše:E moj Bošo turski janičaru!Kupi vojske koliko ti drago,I po Turskoj i po en-bi-eju,Udri na nas koliko ti drago,Ja ti dobra ne dam ni jednoga,Krstića sam tek vaspostavio,Novicu sam do sad kuražio,A Miloša lično napravio;Pa ti dobra ne dam ni jednoga.Diže vojsku Bošo janičare,Diže vosjku pa udari na nas,Bila borba četri četvrtine,Nit mu probi on odbranu jaku,Nit pobedi kukala mu majka.
Link to comment

Da li se već zvanično zna da će utakmica biti u kasnijem od dva termina? Ranije (pre četvrtfinalne pobede domaćina) je na Vikiju za ovaj par stajao raniji termin (čini mi se 2pm CET), a za onaj drugi par kasniji. Sad tamo ne stoji ništa, kao ni na zvaničnom sajtu...

Link to comment

ako ispostuju raspored, onda bi trebalo u subotu od 18h.http://turkey2010.fiba.com/pages/eng/fe/10/fwcm/p/brackets.htmlipak, posto se radi o domacinu, moguce je da se pomeri za vecernji termin od 20.30.kapiram da se sigurno nece igrati u vremenu iz podnaslova ovog topica :)

Link to comment
ako ispostuju raspored, onda bi trebalo u subotu od 18h.http://turkey2010.fi...p/brackets.htmlipak, posto se radi o domacinu, moguce je da se pomeri za vecernji termin od 20.30.kapiram da se sigurno nece igrati u vremenu iz podnaslova ovog topica :)
imaju pravo izmene termina u odnosu na to kada igra njihova rep. mislim da ce biti onaj vecernji (20.00h)
bujrum. meni je to samo razlika dal cu dete s mora da vozim 120km/h sa pauzama za presvlacenje i hranjenje ili 220km/h coast to coast <_<
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
 • Create New...