Jump to content
IGNORED

SFRJ


bracad

Recommended Posts

Nisam znao gde da postavim ovaj topic pa eto ide ovde. Imao sam, da kazem, tu srecu da se bar pomalo secam SFRJ, Dana Mladosti, sletova itd itd. Bili smo velesila, imali smo sve od slovenackog Triglava do makedonske Djevdjelije. Niko nam nije trebao, bili smo "nesvrstani", nikad nam nije trebao odmor u inostranoj zemlji, sve smo imali........... i sve izgubili.Pesma koja me podseca na SFRJ, muzicke legende tadasnjih vremena....http://www.youtube.com/watch?v=VKAejSIGyIA

Link to comment
  • Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Indy

    23

  • bus

    19

  • Dankan Ajdaho

    11

  • slepa živana

    11

SFRJ za ponavljače, Dejana Novačića, jako duhovita knjiga, kupila sam je pre 10 - ak godina i poslala drugarici koja je otišla iz Srbije.Vidim štampa se i prodaje diljem bivše domovine, preporučujem svakom ko je bar deo svesnog života proveo u SFRJ, a i onim drugim, ma da će je neshvatati na različite načine.Evo odlomka koji sam našla na internetu :Partizani su božanska bića magičnih moći i natprirodnih osobina. Vrhovni partizan je drug Tito iz čije se glave rodio Milovan Đilas. Iz njihovog kasnijeg braka rođen je Vladimir Bakarić, a iz braka druga Tita s Konjuh planinom rođen je Aleksandar Leka Ranković.Edvard Kardelj bio je suptilan, pa je rođen iz morske pene, zbog čega su ga zvali „Bevc“, a Koču Popovića slučajno su našli u glavici kupusa. Najveći junak među partizanima bio je Sava Kovačević, koga je rodila Cana Babović u braku s Prvom proleterskom udarnom brigadom. Iznad svih je Nikoletina Bursać koga je kentaur Vladimir Nazor našao ispod jednog kamena u Hercegovini, othranio svojim mlekom i naučio da puca iz „šarca“ i da baca kamena s ramena, pripremajući ga tako za borbu protiv htonskih božanstava Lera i Špera. U toj borbi Nikoletini je pomogao Boško Buha, koga je donela roda, i čijim je junaštvima otvoren novi herojski ciklus za niže razrede osnovnih škola i čiji su podvizi opisani u Homerovom spevu „Ženevska konvencija i upotreba dece u ratnim dejstvima“.

Link to comment

Ja tricikl, pa formulu na pedale, 27314653.jpgpa Violetu :wub: , pa Poni, pa BMX, pa jedan valjda UNIX UNIS (?) s velikim točkovima. E, ne, pre tricikla i ova kolica u kojima na slici vidimo mog bebastog brata. :wub:

Edited by bus
Link to comment
U prolece '89 matori od nekog viska u firmi ispazari ovo i parkira ga pored mog kreveta dok sam spavao..Sjajna vremena
Blago tebi, ja sam svoj kamčila 3 godine u stilu - mama, tata, baba, deda : kupite :Hail: :Hail: :Hail: :Hail: .Bojali su se da se negde ne slomim :wacko: , pa sam iskamčila tek sa 10 godina.
...pa Violetu :wub: , pa Poni, pa BMX, pa jedan valjda UNIX UNIS (?) s velikim točkovima. E, ne, pre tricikla i ova kolica u kojima na slici vidimo mog bebastog brata. :wub:
Ja sam imala poni, UNIS ( sarajavska fabrika ) i ROG, Slovenija.Bata i ti ste :wub: & :wub:
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...