Jump to content

Imena i prezimena koja su i zajedničke imenice, pridevi itd.


bus

Recommended Posts

Jednostavno. Navedite bilo koje srpsko, hrvatsko (i tako dalje, i tako bliže) ime ili prezime koje je samo po sebi i zajednička imenica, pridev, ili neka druga reč. Ali da ništa nije oduzeto ili dodato. Čak da se ne promeni ni akcenat ili dužina!Neki primeri:PREZIMENA:AlasGlumacKnezKolarKraljKravarKrčmarMlinarRatar (?)SoldatŠtulaVitez (?)ZecIMENA:JagodaLavLjubaMilaNadaRužaVelikaVeraVišnjaVukZa ove s upitnicima biste mogli i da mi kažete da li mislite da postoje. :unsure:"Vesela" i "Draga" se, recimo, ne kvalifikuju, jer im nije isti akcenat kao kod "velika" i "draga" (zar ne? :unsure:).MOLIM DODAJTE U VEĆ POSTOJEĆE SPISKOVE PO ABECEDNOM REDU. HVALA. :)

Edited by bus
Link to post
 • Replies 568
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • расејан

  110

 • bus

  79

 • slepa živana

  32

 • Delija67

  31

mammy two shoes

somun, gaćelabud, golub, paun(svekar i tetke hercegovke bili šokirane kada sam rekla da ću sinovima da nadenem ta imena)

Edited by mammy two shoes
Link to post
Frau Gabrijela
Jednostavno. Navedite bilo koje srpsko, hrvatsko (i tako dalje, i tako bliže) ime ili prezime koje je samo po sebi i zajednička imenica, pridev, ili neka druga reč. Ali da ništa nije oduzeto ili dodato. Čak da se ne promeni ni akcenat ili dužina!Neki primeri:IMENA:DunjaJagodaLavLjubaMilaNadaRužaSrnaVelikaVeraVišnjaVukMOLIM DODAJTE U VEĆ POSTOJEĆE SPISKOVE PO ABECEDNOM REDU. HVALA. :)
Nisam sigurna spadaju li ovde i prezimena Korica i Travica. Znam ljude.
Link to post

Kenjalo može (:D) jer kao jeste neka reč, Kovač ne može, jer se izgovara s kratkosilaznim, a kovač s kratkouzlaznim (makar u mom govoru). ...Bilo bi fino kad bi se nove jedinice dodavale u gornju listu (resavskom++ metodom).EDIT: Hvala, Stormy na ispoštivanju liste kao takve.

Edited by bus
Link to post

dunja, ružica, zagorka, dragan (arh. -_-), senka, jelka, jordan, slavaercegovac, zagorac, bunjevac, francuz, kraljević, ćuk, lisac, cicvarapo strogom busovom pravilu, kovač ne bi mogao (zbog akcenta), kao ni slobodan npr ili luka, zora, kosa, novak...nego, može li ivica? :)edit, na dialupu pa kasnim, dok mi učita stranu već sve rešeno :(

Edited by mioba
Link to post
Bese neki glumac Zlatko Vitez.
kako ne, Predsjednikov omiljeni recitator. postojao je, srećom, i Grigor Vitez, dječji pisacod prezimena iĆukKos Medved
Link to post

Spisak. Spisaaaaaaaaak. Po abecednom redu. :fur: Upamtiće me kao moderatora koji je pobanovao ljude (uključujući i jednog admina) jer nisu ispoštovali spisak.

Link to post
Frau Gabrijela
Bilo bi fino kad bi se nove jedinice dodavale u gornju listu (resavskom++ metodom).EDIT: Hvala, Stormy na ispoštivanju™ liste kao takve.
Nema na šta.Vidi mogu li ona predložena deminutivna prezimena, pa da je ispoštujem™ opet. Možda se još neko navuče. biggrin.gifedit:
za jordana si u pravu, kad naglas razmislim -_-, al slava je slava, kratkouzlazni, bar ova za koju znam (vojvodina)
Znam Slavicu koju zovu Slava i izgovara se dugo, kao glava. Edited by stormy
Link to post

Ubacio u spisak ž. ime Vidra i prezime Car.

PREZIMENA:Alas Car GlumacKnezKolarKraljKravarKrčmarMlinarRatar (?)SoldatŠtulaVitez (?)ZecIMENA:JagodaLavLjubaMilaNadaRužaVelikaVera Vidra VišnjaVuk

Edited by Alphons
Link to post

nadam se da se nisam uzalud mučilaPREZIMENA:AlasbunjevaccarcicvaraćukercegovacfrancuzgaćeGlumackenjaloKnezKolarkosKraljkraljevićKravarKrčmarlisacmedvedMlinarRatar (?)SoldatsomunŠtulaVitezzagoracZecIMENA:dragan/draganadunjagolubivica -_-JagodajelkalabudLavLjubaMilaNadapaunRužaružicasenkasrnaVelikaVeravidraVišnjaVukzagorkaedit, izostavila spornu slavu, al snimiću vam jednom kako je zovu (pravo ime, ne nadimak)edit2, bold alfons

Edited by mioba
Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...