Jump to content
IGNORED

Kupovina nekretnina


Parsons

Recommended Posts

:isuse: dotle je doslo. svaki savet, tip & trick je dobrodosao. na sta treba obratiti posebnu paznju, sta izbegavati, da li cekati prolece i najavljeni pad cena itd, itd.meni treba cetvorosoban stan ili kuca na tromedji b-w- a, hessena i pfalz-a.danke :)
Link to comment

ja bih sacekao, ali, nemoj da se uzdas u moje procene previse.obrati paznju na drzavni kredit, ne mogu sad da se setim kako se zove, ali imas pravo na par desetina tisuca ojra sa kamatom od 1%. naravno, postoje neki uslovi, tipa da ti je prvi stan koji kupujes, tj. da ga kupujes za trajno resavanje svog stambenog problema itd.takodje vidi i na koje vreme ce te osloboditi placanja poreza i kojih sve poreza, moze da pomogne da procenis bolje sa koliko para raspolazes.nisam bas precizan, znam, ali samo se prisecam informacija koje mi je nabacila zena jednog mog kolege koja se bavi izgradnjom, renoviranjem i prodajom stanova. pokusacu da se raspitam detaljnije.takodje, stavi i ti ovde sve sto znas, jako me zanima. ne bas za blisku buducnost, ali...

Link to comment
  • 2 weeks later...
takodje, stavi i ti ovde sve sto znas, jako me zanima. ne bas za blisku buducnost, ali...
ja trazim stan, a drugar mi radi finansijske proracune.danas u 17h imam razgledanje stana na mestu koje mi je broj 1 na wish listi.potrudicu se da nadjem vreme da prenesem iskustva
Link to comment

Koliko ja vidim, najpopularnija kombinacija među lokalcima oko mene je kupovina starih kuća za relativno male pare (50-70K), pa onda sređuju kuću nekom svojom dinamikom. Nisam samo siguran da li to rade sa dva odvojena namenska kredita (i da li je takvu kombinaciju lakše dobiti). Te kuće nisu ruina, naravno, može u njima da se živi odmah, ali svako hoće da uradi svoje kupatilo, da promeni drvenariju itd.

Link to comment
Koliko ja vidim, najpopularnija kombinacija među lokalcima oko mene je kupovina starih kuća za relativno male pare (50-70K), pa onda sređuju kuću nekom svojom dinamikom.
ai. stvarno izgledaju te pare relativno male cak i iz ovdasnje perspektive :o ovajjjj, a gde je to? jos kada bi pao neki link da se vidi kako izgledaju te kuce, cisto da crknem od muke sta se sve ne prodaje u bg za relativno puno para
Link to comment

Pa imaš bre sajtove tipa immobilienscout24.de pa možeš da vidiš uvek šta se nudi. Plus, kad lokalci kupuju u lokalu, da se naći neki biser kojeg nema na internetu, naravno. Iako cene diktira i lokacija, generalno ih je ova kriza pritisla na dole.

Link to comment

eh, ne znam kakva je situacija sada u berlinu, ali se secam da kada sam svojih 90m2 na vracaru platio oko 1200E metar, u prenzlauerbergu je bilo gajbi od 70m2 za 75.000E..... za sredjivanje, kao i moje. godina kraj 2004.

Link to comment

ti si davno kupovao stan na vracaru, sudeci po ceni koju si naveo. ma, znam da je to neka vrsta iluzije, mehanicko uporedjivanje cena nekretnina ovde i u berlinu bez uzimanja u obzir svih ostalih faktora ali nekako mi bljutava pomisao o bilo kakvoj kupovini ovde posle kratkog gledanja nemackog sajta. ok, nije mi bljutava pomisao o prodaji ovde ali sta mi to vredi kada moram negde da imam krov nad glavom ovde. tjah.

Link to comment
Znam neke skvotere na Prenzlauerbergu koji su em na kraju dobili citavu zgradu za dzaba em jos neke silne pare od opstine da je srede. Al to je bilo 90tih.
uze mi rec iz usta - poznajem ljude iz stralsunda koji su se preselili u ex istocni berlin u svoje nove stanove za koje su jos plus dobili pare. jedino ne bih rekao ,,silne'' pare.
Link to comment
Ma Berlin je još i jeftin po tom pitanju u poređenju sa, recimo, Minhenom. Billy ima peh da ovaj potez ovamo od Hajdelberga do Frankfurta spada u skuplje u zemlji.
istina, ali ima tu mesta na kojima su nekretnine bas jeftine kao npr. u rednecks kraju odenwalda, gde kad dodjes autom cujes kako ti umiljati zenski glas iz navigacije porucuje: wenn möglich, bitte wenden. :lol: u vezi gorepomenutih kuca - nije to za mene sa 2 mala deteta. eventualno kao step 2 kad deca porastu.a i dinamika renoviranja je u praksi finansijski uslovljena statika ;) Edited by Billy Parsons
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...