Jump to content
IGNORED

Homicide ili Shield?


kurdi

Recommended Posts

ma pitam za sebe, nisam gledao ni jednu, wire je jedina policijska koju volim.daklem sta bi moglo biti manje razocaranje od te dve? ili ima nesto trece?nekako sam stekao utisak da te dve imaju najvise sanse da mu prismrde.

Link to comment

shield nisam gledao, filipenko se kune u nju. pretpostavljam da je odlicna, ali ne znam, obviously, kako stoji u poredjenju sa the wire.homicide je odlicna serija, s tim sto se primjeti da je isla 10 godina prije wirea. odlicna je, ali ipak ni blizu kao zica. bliza je klasicnim pandurskim serijama i po meni najbolja medju takvima. a the wire ipak nije [samo] pandurska

Edited by gervasius twinkleminkleson
Link to comment
ma pitam za sebe, nisam gledao ni jednu, wire je jedina policijska koju volim.daklem sta bi moglo biti manje razocaranje od te dve? ili ima nesto trece?nekako sam stekao utisak da te dve imaju najvise sanse da mu prismrde.
Homicide je daleko bolja. Doduše, prve dve-tri sezone Shielda su stvarno odlične, a neke epizode stvarno i oduvaju, ali serija ima sedam sezona, a već pred kraj treće počinje da pada kvalitet. Šesta je užas, sedma baš slaba, ali tu je kraj, pa to mora da se vidi. Idi na Homicide, nekako mi je njen pad znatno blaži nego Shieldov. Mada, Homicide sam poslednji put gledao pre 10 godina, trebalo bi možda da obnovim.
Link to comment

Shield je serija stvarno paklenog tempa i to je njegov najveci kvalitet.to je tipicna policijska serija sa prljavim policajcem i njegovom vernom ekipom koja dolazi u sukob sa svima sprovodeci pravdu na svoj nacin.steta je sto su u kasnijim sezonama autori sebi dali previse slobode ne mareci mnogo za uverljivost i kvalitet.

Link to comment
Kao prvo, šta će ovo na Filmu?Kao drugo, gde nestade moja replika u kojoj izražavam suštinsko neslaganje sa onim što je Buck napisao?
1. letece na medije kad se malo zalaufa.2. morao sam negde da presecem
Link to comment

Realno, The Shield. Ali i Homicide je izvanredan. The Shield je moderniji i napetiji iz epizode u epizodu, dok je Homicide perfektna "tipična" pandurska serija.Inače, baš pre par dana svrših™ sa gledanjem Homicide-a.

Edited by Filipenko
Link to comment

Homicide ima vise psihologije, ispitivanja i manje akcije u odnosu na Shield. Sa druge strane Shield je prica o prljavim pandurima na granici morala i zakona koji uspesno resavaju probleme... Dok Homicide je mirnija, ali priholoski zahtevnija serija, likovi su bolje uradjeni, odnosi, dosta je realnija... The Wire sa druge strane je modernija verzija Homicide, dosta realna kako kazu, i svakako jedna od najboljih pandurskih serija ikada.Nijedna od ovih ne moze da se poredi, svaka je drugacija i svaka obradjuje drugi deo policijskog posla.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...