Jump to content
Sign in to follow this  
Кристофер Лумумбо

SVET

Recommended Posts

Кристофер Лумумбо

mislim da nam fali jedan topic gde cemo diskutovati o najrazlictijim dogadjanjima u svetu.http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yy...p;nav_id=354040ovo je veoma zanimljivo:Italijanski mediji javljaju da je još pre dve nedelje istraživač Đan Paulo Đulijani upozorio da će doći do razornog zemljotresa.Vlast je tada odbacila Đulijanijeve najave i podnela krivičnu prijavu protiv njega zbog uznemiravanja javnosti.

Share this post


Link to post
MancMellow

Nek sad on tuzi njih, a, uostalom, mislim da vise ne mora da brine za svoja primanja

Share this post


Link to post
Kastor

Zemljotresi, cunamiji i uragani mogu da se predvide, ali ne sasvim precizno. Logika sistema je očigledno takva da su manje štete od same kataklizme, nego od uzbune i evakuacije stanovništva par nedelja pre nje. To je "prirodna" logika sistema koji uvek ima suvišnih ljudi i stara se da pre svega umanji štete po profitnu ekonomiju koja je sama sebi cilj.

Share this post


Link to post
reg
ovo je veoma zanimljivo:Italijanski mediji javljaju da je još pre dve nedelje istraživač Đan Paulo Đulijani upozorio da će doći do razornog zemljotresa.Vlast je tada odbacila Đulijanijeve najave i podnela krivičnu prijavu protiv njega zbog uznemiravanja javnosti.
http://thelede.blogs.nytimes.com/2009/04/0...om-internet/?hp

Share this post


Link to post
cedo

Ne nadjoh bolje mesto, tako da, ako nije josh jedna patka:Gazda Jezda uhapšen u HolandijiJezdimir Vasiljević, poznatiji kao Gazda Jezda, vlasnik propale štedionice "Jugoskandik", uhapšen je proteklog vikenda u Holandiji, ekskluzivno saznaje "Blic". Vasiljević je uhapšen po međunarodnoj poternici koju je srpsko pravosuđe za njim raspisalo 2006. zbog neodazivanja na suđenje. On je uhapšen u jednom holandskom selu i smešten je u ekstradicioni pritvor. "O njegovom hapšenju obavešteno je srpsko pravosuđe, koje će pokrenuti postupak za njegovo izručenje", kaže za "Blic" izvor blizak srpskom Ministarstvu pravde.

Share this post


Link to post
LAF

ne znam ko ce naci satisfakciju u njegovom hapsenju,sada nakon tolikih godina,kada su pare koje je oteo potrosene davnih dana...

Share this post


Link to post
cedo

Chim je kojot otvorio temu, mnogo interesantnih tema po svetu :).Moldavija: Devojka poginula u demonstracijamaJedna devojka umrla je u utorak od gušenja u zapaljenom moldavskom parlamentu nakon nasilnih demonstracija protiv pobede komunista na parlamentarnim izborima, javili su lokalni mediji.Ova informacija nema zvaničnu potvrdu, a ruski mediji su javili da je u demonstracijama povređeno preko 100 osoba.Aktivisti antikomunističke opozicije uspeli su u utorak da upadnu u zgradu predsedništva i parlamenta Moldavije.Peti oktobar na Moldavski nachin.edit: E, umrecu od smeha, svuda je sve isto: -Opozicione stranke Moldavije zatražile su organizovanje novih izbora i saopštile da će nastaviti demonstracije dok se datum ne odredi.-... gradonačelnik Kišinjeva, Dorin Kirtaka koji je predstavnik opozicije.-Osim novog brojanja glasova, opozicija je zatražila da ukoliko se ustanovi da je bilo krađe glasova, rezultati izbora budu poništeni-Rusija je izrazila zabrinutost zbog nasilja :)-I Havijer Solana je pozvao na smirivanje situacije

Edited by cedo

Share this post


Link to post
Kastor
Chim je kojot otvorio temu, mnogo interesantnih tema po svetu :).Moldavija: Devojka poginula u demonstracijamaJedna devojka umrla je u utorak od gušenja u zapaljenom moldavskom parlamentu nakon nasilnih demonstracija protiv pobede komunista na parlamentarnim izborima, javili su lokalni mediji.Ova informacija nema zvaničnu potvrdu, a ruski mediji su javili da je u demonstracijama povređeno preko 100 osoba.Aktivisti antikomunističke opozicije uspeli su u utorak da upadnu u zgradu predsedništva i parlamenta Moldavije.Peti oktobar na Moldavski nachin.
Masovne demonstracije su eksplodirale nakon objave izbornih rezultata, prema kojima su Smirnov i njegovi tajkunski "komunisti" osvojili apsolutnu većinu u parlamentu. "Nepristrasni" internacionalni posmatrači (EU) su priznali regularnost i valjanost te cinične izborne pljačke. U Kišenjevu su demonstranti ne samo upali u parlament, nego su zauzeli i Smirnovljevu rezidenciju. Sada se ceo taj pokret pokušava diskvalifikovati time što je jedna njegova manjinska grupacija nosila rumunske zastave i zahtevala pripajanje Rumuniji. Inače, gradsko stanovništvo Moldavije se služi ruskim jezikom bar ništa manje nego rumunskim, mada je ruska nacionalna manjina brojčano beznačajna. Po selima prevladava rumunski jezik. Paradok je u tome što ubedljiva većina Moldavljana jesu etnički Rumuni.

Share this post


Link to post
zorglub

A tek ovo:Indija: Žene stradaju od vatreNju Delhi -- Više od 100.000 mladih žena poginulo je u incidentima s vatrom u periodu od godinu dana u Indiji, a mnogi slučajevi su povezani sa zlostavljanjem u porodici.

U incidentima sa vatrom tri puta su veće šanse da poginu mlade žene nego muškarci, navodi se u članku koji je objavljen na sajtu britanskog medicinskog časopisa "Lanset". Žrtve su uglavnom bile stare između 15 i 34 godine.Zlostavljanje u porodici ozbiljan je problem u Indiji. U svađi oko miraza članovi porodice nekada ubijaju žene tako što ih poliju benzinom i zapale. U mnogim slučajevima ubice tvrde da je reč o nesreći u kuhinji. "Lanset" je proučio matične knjige umrlih, usmene izveštaje o autopsijama u ruralnim oblastima i popis stanovništva, da bi zaključio da je u 2001. godini bilo oko 163.000 smrtnih slučajeva uzrokovanih vatrom, odnosno dva odsto od ukupnog broja smrtnih slučajeva. To je šest puta više od broja koji je prijavljen policiji. Više od 106.000 žrtava ili 65 odsto bile su žene. U studiji se navodi da su žrtve najčešće stradale zbog nesreća u kuhinji, samozapaljivanja ili zlostavljanja u porodici.

B92

Share this post


Link to post
Lavinia Amaldi

da li se folira dok sedi onako ''pogubljen'' u sudnici..

Share this post


Link to post
nautilus

meni je fascinantno sto je se on nasao u sudnici 3 dana nakon ubistva i sto ce mu ovih dana biti procitana optuznica. kod nas se to vrijeme mjeri mjesecima. mislim da ne folira nego da je premoren, ko zna kad je posljednji put spavao i koliko je dugo trajalo ispitivanje. obicno su vrlo hladnokrvni kada pricaju o ubistvima.

Edited by nautilus

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×