Jump to content
IGNORED

Bicikl


Delija67

Recommended Posts

1 hour ago, Djuro said:

Taj remen, sto je umesto lanca, zahteva neko odrzavanje? 

 

Nije remen, samo zaštita za lanac da se ne prlja i ne prlja tebe. Bukvalno kao plastično crevo koje se nabije preko lanca direktno. Za brzine ima Shimano alfine "internal hub" pa je lanac u suštini single speed.

 

Nisam nikad imao remen, mada da sam kupujem bicikl za svaki dan razmislio bih o tome, ako ni zbog čega drugog da ne mogu da se uprljam ako idem negde poslom itsl.

  • +1 1
Link to comment
  • 2 months later...

Panaracer Gravel King SS... nadam se da je dobra guma za vožnju, jer je nagora guma koju sam ikad stavljao na bicikl. Polomio sam jednu plastičnu polugu ili kako se već zove i to je deo ostao unutra pa sam morao maltene ispočetka. Jednom sam pre toga konačno uspeo i onda sam uspeo da uštinem unutrašnju gumu pa sam isto morao sve ispočetka. Skidanje je isto jezivo. Prvi put u životu sam morao da skidam gumu sa tri poluge i to sam morao da kopam u alatu da nađem neke sa manjom kukicom, ove s kojima sam prvo probao su bile prevelike.

 

Doduše možda da se ipak zahvalim proizvođaču jer sam verovatno konačno bolje da stavljam gume. Kad se uštinu rubovi i naguraju u ono ulegnuće na sredini felne bude manje napeto pa sam na kraju uspeo i bez alata. Ali sam svejedno dobio po žulj na obe ruke, na istom mestu. Komedija.

Link to comment

To je tubeless compatible guma, zar ne? 
zato su jaki rubovi i tesko se navlaci.

kakve su ti felne? Nisu tubeless kompatibilne? 

Link to comment

I jedno i drugo je tubeless, ali nisam nikad vozio tubeless i nije mi se eksperimentisalo. Na kraju bi možda bilo i brže. Stavljao sam već slične gume i nije bilo tako strašno. Kad sam kupovao pisalo je u komentarima da je pain in the ass, ali ja sam mislio ma opušteno.

Link to comment

Htedoh da ti kazem “pa sto onda ne probas tubeless” al necu. :laugh:

Ja sam probao na trkackom biciklu i vratio se na tube. Not for me.

Link to comment

Glavni razlog je što me mrzi da nadopunjavam tečnost. Vozim par bicikala i mrzelo bi me da se svaku godinu dve zezam s tim. Ovaj sad doduše je kandidat za to jer planiram da ga vozim manje više stalno.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...