Jump to content
IGNORED

Nostalgija


MrX

Recommended Posts

Da li je nekad neko video Zorana Savica da je zakucao? (Bodirogu jesam, ali Savica se stvarno ne secam)
Ovo i mene zanima. Iritiralo me tad što stalno ide na polaganje ili od tablu, zbilja se ne sjećam da je ikad zakucao.
Link to comment

Koga briga da l' je mogao da zakuca? Bitno je da je razmontirao Fućku kad je trebalo, pogodio nekoliko trojki u finalu Evrolige, i kad god bi se zagradio niko od protivnika nije mogao ni da primiriše lopti.

Link to comment
Koga briga da l' je mogao da zakuca? Bitno je da je razmontirao Fućku kad je trebalo, pogodio nekoliko trojki u finalu Evrolige, i kad god bi se zagradio niko od protivnika nije mogao ni da primiriše lopti.
:thumbsup: koga briga za to da li je kucao. bio je najjaci kad je trebalo i car u reketu.Meni je super to da je on prije nego sto je zaigrao za Jugoplastiku igrao u drugoj ligi. Presao u Jugoplastiku i odmah uzeo Evro Kup. To samo pokazuje kako je liga tada bila jaka.
Link to comment
Jebote, kakav je to shut...Nikad vishe niko nece imati takav shut. Jel' se secha neko legende Mirka Milicevica?
Najjaci sut je imao Guza Jankovic, nikad u zivotu nisam vidio igraca koji je imao tako nisku putanju lopte, sto drasticno otezava postizaje kosa, a pogadjao je bez problema, a i mnogo puta kad je pucao tricu nije ni skocio nego od zemlje.A legenda Milicevic, bekovi mu samo dadu loptu i onda se on prvo dupetom uguzi pod kos i evo horoga :Hail::lol:
Link to comment

He, he...kakav topik. Subota 17h - to se nije propuštalo.Prvo, mala ispravka - Ivo Petović je bio desnoruki prangijaš. Prva moja sećanja na basket se odnose na godine u kojima je dominirala momčad Cibone i neponovljivi Dražen Petrović. Obzirom da je jedina ekipa koja se koliko-toliko mogla tući sa Cibonom tih godina bila - Zvezda, jasno je da sam Cibose mrzeo iz dna duše. Naravno, Dražena sam se plašio, i bukvalno. Imala je ta Cibona nekog šmeka - provokator Aca Trica, "mirni" Čutura sa šutom iz kornera, tabadžija Mihovil Nakić i, naravno, legenda Andro Knego - "Skiiini džemper!" :D Egzotični likovi poput Svena Ušića i Adnana Bečića, samo su upotpunjavali doživljaj. btw, seća li se neko utakmice u kojoj je Sabonis nabo Mihovila Nakića u glavu?Zvezda, posebna priča. Ceo tim je bio egzotičan. Teški ludaci. I Boban Janković. :( A onda je došla Jugoplastika...i Kukoč. Verovatno jedine situacije u kojima mi je u utakmicama Zvezde sa nekim klubom u nekom sportu, bilo sasvim svejedno ko će da dobije. Osim, možda, onomad u Dubrovniku, kad smo malo i pokradeni. Posebno sam gotivio Jugoplastiku, jer su dračili grobare kad god je trebalo. Reprezentacija - nikad neću zaboraviti koš Cvjetičanina sa pola terena na SP '86 u španiji, za koji je dobio novog Alfa Romea. Pa zatim onaj poznati poraz od Sovjeta, kao i čuvanje Dražena od strane Magzi Bogsa - ono je trebalo videti. Zagreb, Argentina, Rim...apsolutna poezija. Dotaknuti vrhovi evropske košarke. I Toni Kukoč, koji je bio nešto sasvim posebno. Rastavljanje Amera u polufinalu 1990. i onaj dvokorak sa 8 metara, protiv trojice, a preko Mourninga, je za sva vremena.I još toliko toga.Junaci detinjstva i mladosti, u pravom smislu te reči.

Link to comment
A onda je došla Jugoplastika...i Kukoč.
Ispravak, prvo je Zadar skinuo Cibonu 86 i to je kraj njihove ere. Onda nakon tog dolazi Jugoplastika i ta čuvena dinastija. <_<
Link to comment
Egzotični likovi poput Svena Ušića
Obožavao sam njegove trice. Krasna putanja lopte. Elegantan, ali nekako spor, malo prodoran, nije volio kontakt.
čuvanje Dražena od strane Magzi Bogsa
Onaj mali što mu se motao oko nogu? Taktičko iznanađenje. Ali brz je bio kao čigra. Najbolje su bile face s nemogućim stilem šuta. Kao Pešić Arsenij košarkaški genije. Namjesti je negdje sa strane iza glave, nikad mi nije bilo jasno kako pogađa. Finale šibenka-Bosna. Dueli Marelje i Radovanovića. U šibeniku cijela hala - nosonja, nosonja! U Sarajevu - ćelo, ćelo!
Link to comment
Ispravak, prvo je Zadar skinuo Cibonu 86 i to je kraj njihove ere. Onda nakon tog dolazi Jugoplastika i ta čuvena dinastija. <_<
Naravno, nisam zaboravio Zadar i tu čuvenu titulu, koja nas je sve obradovala. Pahlić, Popović, Obad, Vranković, Blažević i ekipa (ko beše igrao krilo, sećaš li se?). Mislio sam više na kvalitet u kontinuitetu, a ova Zadrova titula je bila potpuna senzacija - iako je Zadar uvek bio tu negde 4, 5 na tebeli, osim te titule nije nikad igrao još neko finale, jer je konkurencija bila prejaka. A ta titula je došla samo nekoliko dana nakon što je Cibona odvalila žalgiris (sa svim poznatim zverima od igrača) u finalu KEš sa nekih 20ak razlike. Samo bih dodao da je to bio kraj Cibonine ere u smislu titula, ali su oni i sledeće sezone bili prvi u ligi (skor 22-0), ali ih je eliminisala Zvezda u polufinalu, pobedom u Zagrebu uz 34 poena tadašnjeg tinejdžera Baneta Prelevića. Posle je Zvezda izgubila od grobara finale i ostalo je istorija. Neverovatne godine i neverovatna liga.
Onaj mali što mu se motao oko nogu? Taktičko iznanađenje. Ali brz je bio kao čigra.
Visok 159 cm. Potpuno bizarne scne, kad ga je jurio po celom terenu. Al' su nas oprali lagano u grupi (sa Dejvid Robinsonom na čelu).
Najbolje su bile face s nemogućim stilem šuta. Kao Pešić Arsenij košarkaški genije. Namjesti je negdje sa strane iza glave, nikad mi nije bilo jasno kako pogađa.
Nigde nije bilo više igrača sa neobičnim stilovima nego u Zvezdi. Već pominjani Mirko trougao Milićević, pa dipl. ing. Predrag Bogosavljev sa onim šutevima od table, pa Zoran Radović, Stevan Karadžić, Boban Janković..I da dodam - jedan od najboljih košarkaša 80-ih, koji nikad nije odigrao nešto spektakularno u reprezentaciji, što zbog toga što je bio međugeneracija, što zbog konkurencije, ali je bio igrač ispred svog vremena + što nikoga nisam mrzeo kao njega - Goran Grbović.
Link to comment
ali je bio igrač ispred svog vremena + što nikoga nisam mrzeo kao njega - Goran Grbović.
Da, kad je bio na vrhuncu forme, bio je zvijer. Možda i bolji od Dalipagića iako se ovoga baš i ne sjećam.
Link to comment

Legendarni Zufer Advija. Pa Koprivica stariji.U Partizanu bek Nebojša Zorkić. Za ondašnje pojmove malo tvrd - danas bi bio ekstra tehničar. Mislim da je prvi naš bek koji je zakucavao, ili sam barem ja kao mladi navijač tako tripovao.

Link to comment
Naravno, nisam zaboravio Zadar i tu čuvenu titulu, koja nas je sve obradovala. Pahlić, Popović, Obad, Vranković, Blažević i ekipa (ko beše igrao krilo, sećaš li se?).
Veljko Petranović, Draženko Blažević, Ivica Obad, Drago Čiklić, Petar Popović, Stojko Vranković, Arijan Komazec, Darko Pahlić, Milan Mlađan, Ante Matulović, Zdenko Babić i Ante Hrabrov. Trener Vlado Đurović. Edited by Mister No
Link to comment
SP 86. u Madridu. Polufinale. Devet koševa razlike u zadnjoj minuti protiv Rusa. Mutić komentira 'gotovo je, ovo se više ne može izgubiti'. A onda trice Sabonisa, Tihonjenka i Valtersa i... poraz u produžetku. Najbolniji koji pamtim u bilo kojem sportu. Ikad. Od muke sam proplakao.
Ćosić ostavlja na parketu Divca kome daju loptu iz auta 56 sekundi pre kraja i koju on gubi u roku od dve milisekunde. Aca Petrović na klupi. Umesto da je uveo pet bekova na parket, pleya treba da igra 212 visoki klinac. Moglo je da se odigra na 2x 30 sec i u najgorem slučaju dobijamo za 5 (ruska trojka sa faulom). Kakva šteta...
Link to comment
I da dodam - jedan od najboljih košarkaša 80-ih, koji nikad nije odigrao nešto spektakularno u reprezentaciji, što zbog toga što je bio međugeneracija, što zbog konkurencije, ali je bio igrač ispred svog vremena + što nikoga nisam mrzeo kao njega - Goran Grbović.
...sto nikog nisam voleo kao njega - Goran Grbovic
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...