Jump to content
IGNORED

Moonwalks (Detroit, MI, U.S.A.) u Beogradu


bad music for bad people

Recommended Posts

Nedelja, 28. januar @ KC Grad | 21:00 w/Dogs in Kavala

 

39123260862_9abbe85abd_z.jpg?w=768&ssl=1

 

 

Psihodelični rokenrol je žanr koji oko deceniju i kusur dominira na nezavisnoj sceni. Neki od modernih predstavnika sada su predvodnici i pune najveće koncertne prostore širom planete (Ty Segall, Oh Sees, King Gizzard & The Lizard Wizard), dok ogroman broj drugih još uvek čeka na „svoje mesto pod suncem“.

Jedan od najtalentovanijih mlađih sastava žanra su i The Moonwalks iz Detroita i sa radom su počeli 2014. Do sada su objavili jedan EP, par singlova i jedan album, a krajem januara 2018. izlazi i drugi LP za Stolen Body Records (King Gizzard & The Lizard Wizard, Dan Melchior, Al Lover...). Bend je uglavnom sarađivao sa Jimom Diamondom, legendarnim detroitskim producentom zaduženim za prepoznatljivi zvuk bendova poput The White Stripes, The Dirtbombs, James Leg, The Sonics i nema sumnje da je Diamond pomogao da se za ovaj mladi sastav čuje i van Detroita. Ostalo su učinile njihove sjajne pesme u kojima osim psihodeličnih gitara, pulsirajućeg fuziranog basa i tribalnog ritma bubnjeva možete otkriti i deliće folk muzike, ali i žanrova srodnih psihodeličnom roku kao što su shoegaze i dream-pop. The Moonwalks umeju da se poigraju žanrovima i da od finalnog proizvoda naprave pitku rok ili pop pesmu začinjenu sjajnim gitarskim radom šefa grupe Jacoba Deana (pravo ime Jacob Bielaczyc).

Trio u kojem su dve devojke zadužene za ritam (Kerrigan Pearce – bubnjevi + Kate Gutwald – bas),a jedan mladić za vokale i gitare (Jacob Bielaczyc) krajem januara započinje svoju drugu evropsku turneju. Tokom prošle posetili su mahom države Evropske Unije, ali ovaj put stižu i na Balkan.

Beogradski koncert biće u nedelju, 28. januara @ KC Grad. Celi događaj biće pod nazivom Psihorama, a sa The Moonwalks sviraće i domaći trio Dogs In Kavala.

Ulaznice su u pretprodaji na šanku KC Grada i u pabu Brod (29. novembra 36): do kraja decembra 500 din, od 1. januara 700 din i na dan koncerta 1000 din.

https://moonwalks.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/moonwalks/
https://badmusicforbadpeople.com/moonwalks-u-beogradu/
https://dogsinkavala.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/events/374137682998348/

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...