Jump to content
IGNORED

Senke nad Balkanom


mustang

Recommended Posts

Ne znam da li ima ili nema, piše da je rađeno "po filmskoj priči Stevana Koprivice". Taj crnogorski GRRM je valjda svoju interbellum noir priču dao srpskom Cock Merchant dvojcu da mu je temeljno izmasakrira.

Link to comment

Ma to je prost trik, radi na "obe strane":

Mucili smo se po arhivima, skidali prasinu sa knjiga koje niko nije dirao 100 godina!

Pa dobro nije ovo dokumentarac, ovo je fikcija!

Link to comment

Ma , zabole svakog ko nesto zna o stvarnoj proslosti da se lomata oko mapiranja istorijskih neistina u fikciji, ali kad ekipica umetnikatm krene da pametuje i drzi javne edukacije, treba je zaliti katranom i uvaljati u perje, posto to nikom normalnom bile gde drugde ne pada na pamet.

Edited by Toni Sumaher
Link to comment

Kako ne, evo mini-epizoda o tome

Quote

 

Dok smo stvarali seriju bili su mi zanimljivi svi ti istorijski događaji i ličnosti o kojima mi jako malo znamo, a pretpostavljam da mnogi ljudi ne znaju ništa, peneo je Tanjug reči Dragana Bjelogrlića, reditelj televizijske serije "Senke nad Balkanom" čija je prva epizoda sinoć prikazana u Jugoslovenskoj kinoteci.

Bjelogrlić je naglasio da su upravo ti istorijski događaji u velikoj meri odredili sudbinu 20. veka.

"Tretirali smo u seriji period između dva svetska rata na drugačiji načina nego što je to praksa bila do sada, bilo u dramskom programu ili u filmovima

 

 

 

Link to comment

nachi prsli smo :ph34r:

 

to je prosto neverovatno kolko prucheni vole da se prihvate pod stare dane, a dok se ushkolu moralo, onda je bleja bila precha. no sad svakako znaju bolje pa ce sve da poprave <_<

 

koje su shanse za jedan generalni shtrajk istorichara? mislim, lekari nece, panduri nece, uchitelji ne smeju... jab se tome prikljuchila da podrzim ^_^

Link to comment
12 minutes ago, gospa buba said:

shtrajk istorichara bi bio i alfa i omega ovde :lol:

Kapiram da od omega istoricara je tesko naci vece stetocine po mentalno zdravlje pristojnog sveta. Mozda omege u pravosudju... :cool:

Link to comment
On 12/14/2017 at 6:01 PM, Weenie Pooh said:

 

Postoji li neko razumno objašnjenje za onu scenu sa Ludim Đorđem i ludim doktorom? Da li vidoviti plemić intuitivno naslućuje hiperborejsku doktrinu Tuljana, ili ga je doktor ranije indoktrinirao pa ga sad samo preslišava iz nekog razloga? Ili za Lauša ne postoje ni vreme ni prostor, pa je njegovo ludilo retroaktivno inspirisalo originalne Tuljane da zasnuju red i počnu da fantaziraju o svojoj duhovno-rasnoj superiornosti? Uopšte mi nije jasno gde su sa tim krenuli.

 

 

to

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...