Jump to content
IGNORED

Rešenje o izvršenju


kexo

Recommended Posts

  • 2 months later...
On 23.12.2017. at 8:35, gospa buba said:

dobro, sistem je uvek dizajniran da strada onaj koji nije ni imao nameru da prevari ^_^

sent from bubamoto
 

 

 

Setih se ove rečenice dok sam čitao papire predloga o izvršenju kontra moje malenkosti.

 

Naime, davne 2018. u decembru, sam kontra svih principa i pravila kojih se držim, posegao za "kreditom" u iznosu od 20k din. a u cilju regulistanja registracije automobila.

Tada sam bio stalno zaposlen u beogradkoj firmi MERCATA DOO i otplata je išla preko administrativne zabrane. Obzirom da su iz MTS banke papire poslali posle božičnih praznika, a u zgradu PC Ušća u kojoj se nalazi mali milion kancelarija, nekako su se ti papiri zagubili, pa sam već 01.02.2019. pao u docnju zbog neisplaćene prve rate. 

U martu je stigla opomena i napokon naplata je krenula, ali je meni promaklo da jedna od 6 rata nije plaćena.

 

U februaru 2022. mi je stiglo pismo od beogradske advokatske firme Vuković & partners Opomena pred utuženje gde su tražili iznos od 3887din + 5400din za troškove pisanja Opomene. Ja sam konsultovao jednog od najboljih prijatelja (advokata) koje imam i on mi je rekao da ih kontaktiram telefonom i napišem mejl u kom objašnjavam da je po sredi bio nesporazum kao i da sam voljan da izmirim dug prema MTS banci, ali bez tih dodatnih troškova za koje smatram da su preveliki.

Da, jeste ostala jedna rata neplaćena, ali ja nisam detaljno "proučavao" platne listiće koje mi je firma slala. Nikada nisam bio opomenut ni od agencije za registraciju autobomobila u kojoj svakog narednog decembra uredno registrujem automobil . Sa druge strane u ugovoru je pisalo da je MTS banka u obavezi da me na kraju juna i decembra obaveštava o stanju duga, u pismenoj formi. Ja nijednom nisam dobio nijednu opomenu, do te od adv. kancelarije u februaru ove godine. 

U medjuvremnu sam promenio firmu, a ona je fuzionisana sa drugom srodnom firmom tako da sam uz dosta peripetija dobio na mejl izvode plata za 2019. koje sam prosledio kao dokaz "dinamike otplate duga". I MTS banka je prestala da postoji, a Dunav osiguranje je preuzelo dug (tj. njihovi pravni zastupnici).

 

U četvrtak mi je stigao predlog za izvršenje na osnovu verodostojne isprave - menice, a od javnog izvršitelja iz Šapca. Traže, pored 3887din još 16833din po troškovniku!!!!

Malo je reći koliko sam zapanjen šta mi se desilo, nemarom treće strane, kao i malicioznošću adv. kancelarije.

Ako su već bili obavešteni da dug priznajem i da u dobroj veri želim da ga izmirim, valjda su mogli odgovoriti (usmeno, mejlom, pismo) na moj predlog. Ne oni su to pustili na sud ne bili namakli još koju hiljadu na svoj račun.

 

Nekada sam i žalio što nisam završio pravni fakultet i što sam ostao na trećoj godini, ali sam siguran da bih bio užasan advokat koji ne bi imao stomak za ovakve i slične stvari.

 

Ujutru ću otići do izvršitelja u nameri da vidim kako najbezbolnije to da rešim, ali nekako sam imao želju da to podelim sa vama ovde.

  • Tužno 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...